beta_carotene posted on 13-3-2008 07:04 AM

Lagu² Hindi/ Bollywood/ Desi [Merge Beta Carotene & genot]

Post Last Edit by dealova_fan at 9-12-2009 15:19

Salam forumers...

Aku ni memang peminat setia Bollywood.. so aku nak tanya korang2 semua.. yg minat Bollywood ...yg xminat Bollywood pun boleh.. :lol::lol:

Apa kata korang kongsi list lagu2 Bollywood yg korang suka.. xkira r lagu oldies ke..lagu baru ke.. :D

Sapa2 nak promote lagu Bollywood terbaru pun boleh.. (boleh kasi link download/imeem/youtube etc) :P

Aku start dulu lah ek.. lagu peberet aku skang..

1. Beedi Jalaile (filem Omkara : 2006) - lagu yg upbeat n rancak dgn lirik yg out of the ordinary.. menang "Best Track of The Year" in Zee Cine Awards '06..:pompom:

2. Pal Pal..Har Pal (filem Lage Raho Munnabhai : 2005) - smooth je lagu nie.. fun and romantic.. :$

3. Tere Bina Besuadi (filem Guru : 2005) - composed and sung by AR Rahman.. a very touching song.. :'(

4. Lagu2 filem Om Shanti Om (2007) :laugh3: : Main Agar Kahoon, Ajab Si, Deewangi Deewangi

5. Lagu2 filem Hum Dil De Chuke Sanam (1999) :flower:: Ankhon Ki Gustakhiyan, Dhol Baaje Dhol, Nimbooda, Hum Dil De Chuke Sanam..:'(

6.Yeh Ishq Haaye (filem Jab We Met 2007) - sung by my favourite singer Shreya Ghoshal :$ (part chorus ada mirip lagu Tak Ada Logika)

Korang lak?? :P

[ Last edited by  beta_carotene at 18-3-2008 09:37 PM ]

pilahdelpia posted on 13-3-2008 07:47 AM

Reply #1 beta_carotene's post

hehehe...:lol:
aku pung....:victory:

ader gk geng yg minat lagu2 bollywood nih...;)

favourite songs aku lak yg ni:

1. Suno Na ~ Film: Chalte (SRK, Rani Mukherji)
2. Maula Mere Maula ~ Film: Anwar (Siddarth Koirala, Nauheed Cyrusi, Manisha Koirala)
3. Dard E Disco ~ Film: Om Shanti Om (SRK, Deepika Padukone)
4. Jab Se Tere Naina ~ Film: Saawariya (Ranbir Kapoor, Soonam Kapoor)
5. Hey Shona ~ Film: Ta Ra Rum Pum (Saif Ali Khan, Rani Mukherji)
6. Ye Ishq Hai ~ Film: Jab We Met (Shahid Kapur, Kareena Kapoor)
7. Tere Bin ~ Film: Bas Ek Pal (Sanjay Suri, Juhi Chawla, Urmila Mathondkar)
8. Le Chale ~ Film: My Brother Nikhil (Juhi Chawla, Sanjay Suri)
9. Khushiyan Aur Gham ~ Film: Mann (Amir Khan, Manisha Koirala)
10. Tera Chehera ~ Adnan Sami Khan

byk lgi ar.... x terkira...

beta_carotene posted on 13-3-2008 07:56 AM

Reply #2 pilahdelpia's post

waa.. xsampai brp minit post ko dh reply.. welcome2.. :lol: :lol: :victory:

list aku pon sbnrnye pnjg lg and lagu yg aku listkan tu just yg aku recently dgr and terus terpikat :cool:

aku suker gak lagu MAULA MERE MAULA wpun filem dier xpopular tp lagu dier best.. :bg:

OM SHANTI OM and SAAWARIYA tuh semua lagu best..

try search lagu ni - JIYA DHADAK (filem Kalyug 2005) .. best n mendayu sgt2.. tp movie dier sgtlah xglamerr :mad:

pilahdelpia posted on 13-3-2008 08:18 AM

Reply #3 beta_carotene's post

hehehe...:lol:
senang sket nk citer dgn org ada minat yg sama...:P

lagu2 hindi yg dr film2 baru mmg best2 blaka...
ko try la search kt musicindiaonline atau bollyfm
dulu2 aku slalu search kt cooltoad, kt situ byk gk lagu2 lama

mmg pn, aku x penah lgi tgk film 'Anwar' tu, tpi lagu tu mmg best
film Kalyug tu yg hero dia digelar dgn gelaran 'serial kisser'....;P

beta_carotene posted on 13-3-2008 08:24 AM

Reply #4 pilahdelpia's post

weh aku selalu update kat bollyfm.net tau.. :D :D
pengunjung setia lagik.. :loveliness: :loveliness:

ko mesti tau lagu 'Beedi Jalaile' kan?? aku skrg tgh giler lagu ni r.. :pompom:
suka sgt tgk Bipasha Basu nari dgn Vivek Oberoi n Saif Ali Khan dlm video lagu tuh :laugh3: :laugh3:

kalo nak tau lagu2 yg baru aku dgr radioteentaal.com..online radio..siap bley request lagu lagik :laugh3: :laugh3:

AyieBoyZ posted on 13-3-2008 11:42 AM

lagu fav skunk..

1. Bam Bam Bole ~ Taare Zameen Par..
2. Ab to Forever - Tara Rum Pum
3. Main Agar Kahoon ~ Om Shanti Om


nnti haku isi lg.. :loveliness:

beta_carotene posted on 13-3-2008 05:15 PM

GTdBrMIMN9o

[ Last edited by  beta_carotene at 13-3-2008 09:26 AM ]

jpl_fan posted on 14-3-2008 03:19 AM

lagu hindustan erk...bnyk wei aku minat;P

ho gaya hai tujhko -DDLJ<--- lagu nie leh buatkan aku giler;P
tujhe dekha -DDLJ
main yahan - veer zaara
mitwa- lagaan
dil ne yeh ka hai dil se - dhadkan
ladki badi - KKHH
masha Allah - saawariya
tere bina - guru

beta_carotene posted on 14-3-2008 08:29 AM

welcome ayieboyz :victory::bye:
welcome jpl_fan :victory: :flower:

sila2 lah promote lagu2 hindustan yg best2 ek...

lagu fav skunk..

1. Bam Bam Bole ~ Taare Zameen Par..
2. Ab to Forever - Tara Rum Pum
3. Main Agar Kahoon ~ Om Shanti Om

aku suka lagu Main Agar Kahoon jgk.. :flower:

ho gaya hai tujhko -DDLJ<--- lagu nie leh buatkan aku giler;P
tujhe dekha -DDLJ
main yahan - veer zaara
mitwa- lagaan
dil ne yeh ka hai dil se - dhadkan
ladki badi - KKHH
masha Allah - saawariya
tere bina - guru

from this list, lagu dil ne yeh kaha hai (filem dhadkan) plg aku suka, apart from tere bina (guru).. :bg:

pilahdelpia posted on 14-3-2008 10:47 AM

Reply #5 beta_carotene's post

lagu dlm citer omkara tu kn?
yup, suka gk...
kt intenet senang nk search & dgr lagu2 bollywood nih
klu kt raaga.com pn ada gk dia update carta lagu2 hindi terkini
aku x penah lgi dgr radio hindi online
aku suka dgr thr hindi power jer...:)

Nur68 posted on 14-3-2008 11:51 AM

Reply #8 jpl_fan's post

lagu2 dr citer DDLJ mmg best...mmg giler kalo dgr....selain dr lagu tujhe dekha, suka lagu Ho Gaya Hai Tujkho...:loveliness: :loveliness: :loveliness:

juz_a_gurl posted on 15-3-2008 02:22 AM

Tak Bisakah version Bollywood - Kya Mujhe Pyaar Hai hehehe...

4EjMm76K3RY

[ Last edited by  juz_a_gurl at 15-3-2008 02:23 AM ]

beta_carotene posted on 15-3-2008 02:54 AM

uu7jpMV1KJc

ni plak lagu ciplak dari Malaysia "Yang Sedang-Sedang Saja" nyanyian Iwan Dangdutt.. ;P;P
hebat gak lagu2 malaysia sampai kena ciplak org luar..;P;P;P

beta_carotene posted on 15-3-2008 04:44 PM

Main Agar Kahoon from OM SHANTI OM :flower:
great song, great picturisation  :loveliness:

IncJcfbHVw0

beta_carotene posted on 15-3-2008 07:52 PM

Pal Pal...Har Pal (what a cute song) :flower:

_o4VDP_GmwU

ahmad_dhani91 posted on 15-3-2008 11:32 PM

apesal lagu k eling nih ambik lagu peterpan hah???:L :L :L :I :I :I :I :I :I :I

ahmad_dhani91 posted on 15-3-2008 11:35 PM

Reply #13 beta_carotene's post

arituh nak nyanyi lagu nih tapi x hingat:mad: :mad: :mad: ;P  sebab ade kawan kelas aku tuh mamak besttt kacao dierrrr;P ;P ;P ;P

ahmad_dhani91 posted on 15-3-2008 11:38 PM

aku suka semua lagu shah ruk khan yang dedulu lepas kabil kushi kabil gham terus x ikut dahhh:P :P :P

ngan salman khan ngan amir khan

apesal tv3 punya slot bollywood dah x best cam dulu:( :( :( :( :L

beta_carotene posted on 16-3-2008 12:24 AM

Reply #18 ahmad_dhani91's post

welcome mad dhani :victory:
ko lyn kabhi kushi gak dulu2 ek? masa tu ko darjah bape?? :bg:

apa ntah salah kwn ko tu dgn ko sampai ko nk kacau dierr..
pdn muka xtau nyanyi ;P ;P ;P

ahmad_dhani91 posted on 17-3-2008 12:17 AM

Reply #19 beta_carotene's post

x hingat arrrr:L :L :L :mad:

tapi lepas citer tuh dah x minat dah nak tengok citer hindi nih:( :( :(

saya pong suka tengok citer asoka, man, badshah, hello brother, kuch kuch hotta hei, duplicate, dil to pagal hei;P ;P ;P :)  sebenarnyer banyak lagih tapi x hingatttt:L :L :L :mad: ;P

ahmad_dhani91 posted on 17-3-2008 12:17 AM

banyak gakkan beta nyer listttt;P ;P ;P

yang saya tengok movie tuh semua lagu saya suka;P ;P ;P ;P ;P

ahmad_dhani91 posted on 17-3-2008 12:18 AM

yang shah rukh khan berlakon jadi buta tuh tuk tipu pompuan tuh citer badshah kan:) :) :lol:

pilahdelpia posted on 17-3-2008 07:24 AM

Reply #15 beta_carotene's post

yup....
fav. song aku gk tu....:loveliness:
wlaupun cover version tpi lagu tu ttp best...

Risma posted on 18-3-2008 01:38 AM

minat gak lagu hindi nihh... selalu masuk raaga.com....... kat situ banyak lagu kita boleh dengar... dari lagu klasik hingga terkini.......

tapi lagu2 hindi sekarang nihhh..... baik pelakon wanita atau penari.... tersangatlah seksi.... sampai tu ada cam pakai spender dengan bra jeeee:shakehead3: :shakehead3:  nampak huduh yang amat:@

beta_carotene posted on 18-3-2008 07:59 AM

Reply #23 pilahdelpia's post

fav song ko ke?? :loveliness:
lanyway, lagu tu cover version lagu apa??:o
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Lagu² Hindi/ Bollywood/ Desi [Merge Beta Carotene & genot]