izashariza08 posted on 9-12-2009 05:28 PM

saya pun dah pasang pintu lipat2 ni...  RM380..

ada kedai lain bagi 500, 480, 430..

x sangka jumpe yg 380 ni.. material sama jek... macam2 design blh pilih...
beli kat jln kuchai lama.. dia akan datang ukur dulu, free jek.. pastu baru pasang pintu lipat2 ni...

miesah posted on 9-12-2009 05:53 PM

26# izashariza08

ape name kedai nie??blh bg direction tak??

izashariza08 posted on 9-12-2009 06:03 PM

27# miesah

cane ekkk... jln kuchai lama tu on da way nak ke jln klang lama la kan..
kalau ke kiri ke kuchai lama la kan..
aaa..br teringat.. nama kedai tu Ga Hing..  
macam2 dia jual.. byk gak la kita borong kat sana.. peralatan blk air, decor stone..  
nak bg direction tak reti.. cube carik kat google map.. :D

miesah posted on 9-12-2009 06:18 PM

28# izashariza08

tau gak area tue..tq..

mkmh posted on 11-12-2009 02:55 PM



ic..i penah g kedai tu.. tak perasan plak ada pintu bi-flod..
design pintu byk choice ke?..
mulutbisa Post at 9-12-2009 10:58 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

memang banyak pilihan,

saya beli 2 pintu tokey tu kira RM350 jek satu,

harga tu siap dgn pemasangan,

alyssasarah posted on 11-12-2009 04:40 PM

24# mkmh

kat taman equine...........i bese kat sana tapi kedai nih kat mana, boleh citer siket....i tgh cadang nak tukar sume pintu bilik air yg reput2 dah kat bawah tuh........kalo i tukar pintu bilik air camnih...

1. tahan tak pintu nih ek

2. ada waranty tak

3. kalo tukar pintu kayu yg developer bagi tuh, nak kena tukar door frame asal yg kayu tuh ke

4. berapa rege sekali pasang ek

tenkiu in advance...mmg tgh nak tukar sume bilik air nya pintu nih

mkmh posted on 11-12-2009 05:56 PM

24# mkmh  

kat taman equine...........i bese kat sana tapi kedai nih kat mana, boleh citer siket....i tgh cadang nak tukar sume pintu bilik air yg reput2 dah kat bawah tuh........kalo i tukar pint ...
alyssasarah Post at 11-12-2009 16:40 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

kalau nak pegi Bright House Trading ni senang jek,

pastikan jusco disebelah kanan, bila jumpa roundabout tu ambil pukul 3 (kanan), lepas tu ambil simpang kedua, terus lagi dan ambil kanan, bright house sederet dengan kedai cermin area tu,

1. ketahanan bergantung kepada cara penggunaan, aluminium frame lebih bagus,

2. lupa pulak nak tanya pasal ni, kebiasaannya ada jaminan setahun,

3. tak perlu tukar frame asal sebab bi-fold door tu memang ada frame sendiri,

4. rege yang saya cakap tu siap/sekali dengan pemasangan,

so far harga di kedai ni yg termurah saya dapat,

alyssasarah posted on 12-12-2009 06:41 PM

ok tenkiu...........nih kiranya dekat kawasan makan2 yg byk restoran cina ming chu and kopitiam depan jusco tuh ek.....

dezy posted on 13-12-2009 01:27 PM

kat rawang ade kedai jual pintu je..kedai besar..tepi jalan..
sg buloh tu dh dekat sgt dah tu ngn rawang

dania1209 posted on 5-8-2010 01:32 PM

saya pun tgh mencari pintu bi-fold ni..pintu lama dah reput almaklumla bilik air kecik..so bila guna water heater terpercik kat pintu..huhuhuhu

si bulat posted on 19-3-2011 04:16 PM

brp ye rega pintu bi-fold tu?
bulat nk tukar pintu toilet...
td gi tgk kat house depot mahal gak rega.. cost installation je dah 130... uhuhuhuhuh...

kombat posted on 12-9-2011 02:55 PM

Reply 32# mkmh

ada transportation charge tak? (coverage dia?)

mencarik gak pintu bi-fold ni. rumah area selayang/gombak/batu caves..

AreYou69 posted on 30-1-2012 06:35 PM

salam...
mana nak cari kedai pintu nak wat pintu silding (cermin)
ingat tingkap kat hall tu nak pecah trs jdkan sliding door keluar ke taman terus..
sy kat shah alam..
kalo dpt kat area sg buloh ke ok gak

WinXP posted on 31-1-2012 08:42 AM

bi-fold door ni mmg harganya rm350++ ye?

krissx posted on 23-6-2012 11:50 AM

bump bump...ade rekemendation kdi x sekitar sg buloh/klang/ shah alam nk cr bi-fold N swing door utk toilet...kekekekekkekeke

nazadiyah posted on 30-7-2012 01:59 PM

ari tu gi kedai pintu kat rawang, pintu kayu siap cat pasang rm400 satu.. ok ke?

krissx posted on 31-7-2012 08:20 AM

krissx posted on 23-6-2012 11:50 AM static/image/common/back.gif
bump bump...ade rekemendation kdi x sekitar sg buloh/klang/ shah alam nk cr bi-fold N swing door utk ...

bumpie againnn..xde org nk jwb kewwwwww? :P

puterikhaleeda posted on 26-4-2013 07:52 AM

kat bangi ada tak kedai folding door ni?

kuchenta_81 posted on 19-9-2013 05:27 PM

krissx posted on 23-6-2012 11:50 AM static/image/common/back.gif
bump bump...ade rekemendation kdi x sekitar sg buloh/klang/ shah alam nk cr bi-fold N swing door utk ...

tau tak kg melayu subang?
ada satu kedai sebelum toyota g mart belah kanan.
kedai ni amik tempahan bi-fold. segala macam pintu ada kat kedai
harga? tak silap below 500.
Page: 1 [2]
View full: NAK CARI KEDAI PINTU