aPeS posted on 22-11-2010 08:52 PM

Mencari Company Untuk Buat Praktikal Untuk Student Civil Engineering

Salam 1 Malaysia to all,

Based on tajuk kat atas, aku sekarang ni berada dalam sem 5 and next sem (time cuti) dalam bulan May 2011 - Julai 2011, aku nak kene buat internship @ praktikal.. So, mulai sekarang dah kena cari company yang offer student untuk buat internship..

Aku ambik Degree in Civil Engineering (UiTM)

Harap pada sesiapa yang ada offer internship atau tahu company mana2 yang offer internship bolehlah PM ke atau tinggal message kat thread ni ye.. Harap adelah yang boleh membantu ye..

Tq..

card_reader posted on 22-11-2010 09:11 PM

Reply 1# aPeS


    nak praktikal kat area mane????
    takat boleh offer praktikal kat penang je.....

matrik02 posted on 22-11-2010 09:35 PM

Nasihat aku laa ko cuba praktikal di syarikat yang berkaitan dgn kerajaan (GLC). Kalau ko mohon praktikal bukan setakat nak cukupkan syarat, tetapi dgn harapan lepas habis praktikal, syarikat akan meminta ko untuk mohon bekerja dgn mereka. Sblm tu nak tanya sikit, kenapa singkat sgt Latihan Industri? Bagi akulaa sepatutnya Universiti kena buat sistem supaya LI dijalankan selama satu semester kira-kira 6 bulan seperti seperti pelajar-pelajar politeknik.

myralolx92 posted on 22-11-2010 10:20 PM

Reply 1# aPeS

cbe kau search kat mudah.mytekan yg job,kau search la praktikal
salu je aku nmpk dorg cri praktikal student

aPeS posted on 23-11-2010 12:16 AM

Reply  aPeS


    nak praktikal kat area mane????
    takat boleh offer praktikal kat penang je ...
card_reader Post at 22-11-2010 21:11 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


Saya kalau boleh nak consider area dekat2 taiping atau shah alam..Kalau site tu jauh tapi boleh tidur, makan semua dekat site, saya ON aje..Kiranya duduk kat tapak projek ajelah.. :)

aPeS posted on 23-11-2010 12:19 AM

Nasihat aku laa ko cuba praktikal di syarikat yang berkaitan dgn kerajaan (GLC). Kalau ko mohon prak ...
matrik02 Post at 22-11-2010 21:35 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif



Aku pun teringin jugak nak praktikal kat company2 macam tu..Takpe, malam ni aku kumpul semua2 list company GLC pastu esok aku send resume n etc kat diorg.. Harap2 berjayalah ye.. :)

Yang aku tahu, sekarang ni semua universiti wat praktikal time cuti sem aje so kejap ajelah..Aku lagi suka kalau lama2.. :D

card_reader posted on 23-11-2010 10:25 AM

Saya kalau boleh nak consider area dekat2 taiping atau shah alam..Kalau site tu jauh tapi bole ...
aPeS Post at 23-11-2010 00:16 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


    kalo kat taiping tu, try apply kat mmc-gamuda pun boleh.......

sahidah posted on 23-11-2010 10:56 AM

Reply 7# card_reader


MMC GAMUDA JOINT VENTURE SDN BHD
Lot 52-58 Jln SS22/21
Damansara Jaya
47400 Petaling Jaya
+603-7494 2200

HR= cik nazratulain

call die, bgtau offered by sahidah.

blazzard posted on 23-11-2010 11:55 AM

Reply 8# sahidah


    Kalau nak mintak kerja QAQC/Planner bleh tak??{:3_98:}{:3_98:}

chenta_dewi posted on 23-11-2010 12:14 PM

kat cheras...nak no fon ofis pm..

sahidah posted on 23-11-2010 12:21 PM

Reply 9# blazzard


ni dh menyimpang dr tajuk ni...tp klu nk, mintaklah..no harm..good luck 2 u.

sahidah posted on 23-11-2010 05:05 PM

ok...ni ade tawaran lain selain praktikal civil yg apes nk tu...apes ko dh dapat kt area taiping kan? haa..praktikal baik2 ye?

ni open utk HR/Admin assistant.. (LELAKI)
nk carik student yg berminat utk praktikal
salary utk diploma RM350, degree RM500

MMC GAMUDA JOINT VENTURE SDN BHD
Lot 52-58 Jln SS22/21
Damansara Jaya
47400 Petaling Jaya
+603-7494 2200

HR= cik nazratulain Ext. 2251.  sitinazratulain@2t.com.my

call die, bgtau offered by sahidah (SB). hanya ingin membantu...

lg satu post utk receptionist di HQ (alamat sama).  Gross salary RM1,300.00

aPeS posted on 23-11-2010 05:20 PM

ok...ni ade tawaran lain selain praktikal civil yg apes nk tu...apes ko dh dapat kt area taiping kan ...
sahidah Post at 23-11-2010 17:05 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


Ishh, mana ada dapat lagi kak, saya tak tahu ape2 pun lagi.. Takde apa2 feedback pun lagi..

sahidah posted on 23-11-2010 06:01 PM

Reply 13# aPeS


insyaallah dpt kt taiping..tungguu....

aPeS posted on 23-11-2010 11:09 PM

Reply  aPeS


insyaallah dpt kt taiping..tungguu....
sahidah Post at 23-11-2010 18:01 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


Harap-harap camtulah..Kalau dapat alhamdulillah..:):)

aPeS posted on 26-11-2010 01:07 AM

BUMP sikit thread ni.. Masih still dok cari lagi any company yang ofer buat internship.. Kalau ada sapa2 yang sudi share atau tolong, dialu-alukan..

aPeS posted on 29-11-2010 11:13 AM

Monday Blues BUMP..

Still looking any company yang nak amik student civil engineering buat internship..

aPeS posted on 1-12-2010 10:33 AM

Masih mencari-cari lagi any companies yang nak ambil student civil engineering buat internship.. :D:D

Tq..

sahidah posted on 3-12-2010 09:43 AM

Reply 9# blazzard


blazzard..nk apply utk planning x? PM saye.

sahidah posted on 3-12-2010 09:44 AM

open utk HR/Admin assistant.. (LELAKI)
nk carik student yg berminat utk praktikal
salary utk diploma RM350, degree RM500

MMC GAMUDA JOINT VENTURE SDN BHD
Lot 52-58 Jln SS22/21
Damansara Jaya
47400 Petaling Jaya
+603-7494 2200

HR= cik nazratulain Ext. 2251.  sitinazratulain@2t.com.my

aPeS posted on 3-12-2010 12:48 PM

Reply  blazzard


blazzard..nk apply utk planning x? PM saye.
sahidah Post at 3-12-2010 09:43 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


Case saya cam ne ye kak??:loveliness::loveliness:

sahidah posted on 3-12-2010 04:43 PM

Reply 21# aPeS


soba apes...akak dh tnye HR..die kate tgh tunggu respond dr site.. buat mase ni blom reply lg...

aPeS posted on 7-12-2010 04:28 PM

Reply  aPeS


soba apes...akak dh tnye HR..die kate tgh tunggu respond dr site.. buat mase ni bl ...
sahidah Post at 3-12-2010 16:43 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


hehehe..bukan ape kak, takut takde tempat nak buat praktikal aje.. :D:D
Page: [1]
View full: Mencari Company Untuk Buat Praktikal Untuk Student Civil Engineering