CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 16592|Reply: 29

mencari rumah sewa di kuantan

[Copy link]

Rank: 1

Post on 2-10-2009 09:32 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam semua & selamat ari raya..
nk mintak tolong sket..koi ni tgh mencari rumah utk disewa dgn kdr segera
kalo leh area gambang yg dkt ngn uni m'sia phg
kadar sewa sekitar RM250-RM350
kemasukan bulan ni
sesiapa leh la PM koi ek atau emel lydiawaty@arb.com.my
terima kaseh...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-10-2009 09:33 AM |All posts
ni nak cari rumah sebuah ke nak share2...?
rahasia itu hanya KAU yang tahu...tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku...

D'hana-A
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-10-2009 09:36 AM |All posts
rumah sebuah..
utk family..ada dgr ke umah sape2 nk sewa??
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-10-2009 11:49 AM |All posts
skrg ni ada tp derang cari rakan serumah...nnt kalo ada rumah sebuah saya impom ekkk...
rahasia itu hanya KAU yang tahu...tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku...

D'hana-A
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 2-10-2009 11:50 AM |All posts
kuantan area bandor ke???
jom beli kek lapis - http://www.facebook.com/qalasqalaskeklapis?ref=ts
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-10-2009 12:03 PM |All posts
bestnya keje kat ump.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-10-2009 12:24 PM |All posts
yg cari rakan serumah tu kat area alor akar...
rahasia itu hanya KAU yang tahu...tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku...

D'hana-A
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-10-2009 12:24 PM |All posts
puteri_malam:
terima kaseh ek??kalo ade dgr nk sewa, bgtau la k

pressor:
takde la smp bandor..jauh ngt g keje
skang ni pn b'ulang dr air putih ke UMP..jauh ngt rasenyer
nk cari yg dkt sket..kalo dr area jaya gading trun ke gambang pon ok gak
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-7-2010 03:54 PM |All posts
ada tak sesiapa tahu rumah yg nak disewa kat area alor akar atau air putih....?
rahasia itu hanya KAU yang tahu...tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku...

D'hana-A
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-7-2010 02:17 PM |All posts
klu ada area air putih dgn alor akar bagi tahu.. aku nak sewa gak ok ....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 27-9-2010 02:55 PM |All posts
sesapa tau umah utk dsewa kat kuantan. tolong bagitau.
tak kisah la area bandor ke, jaya gading ke, sg isap ke, permatang badak ke.
mana2 la.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 27-9-2010 02:55 PM |All posts
sesapa tau umah utk dsewa kat kuantan. tolong bagitau.
tak kisah la area bandor ke, jaya gading ke, sg isap ke, permatang badak ke.
mana2 la.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 28-9-2010 11:01 AM |All posts
Salam.... sye pon nak mintak tolong siape2 yang ada maklumat rumah sewa kat area semambu @ air putih @ alor akar @ batu hitam @ sungai karang @ kawasan terdekat dgnnya mohon tolong infom yer.... Sye nak menyewa seorg buat masa nie. Terima kasih.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 28-9-2010 11:03 AM |All posts
Reply 12# heisebeno


    sye ade tgk iklan kat mudah.com kat sungai isap dgn permatang badak ade rumah utk disewa rasenye...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 29-9-2010 02:16 AM |All posts
Salam.... sye pon nak mintak tolong siape2 yang ada maklumat rumah sewa kat area semambu @ air putih ...
bdksempoi Post at 28-9-2010 11:01


kena detail la sikit

rumah yg mcm mana?

berapa sewa max yg u sanggup bayar?
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 29-9-2010 08:41 AM |All posts
bdksempoi, umah yg iklan kat mudah tu, semua dah ada orng.
payoh weh nok cari umoh sewa kat kuantan nih.
pening kepala koi.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-9-2010 05:03 PM |All posts
Reply 15# toksira


    lupe plak.... sye nak menyewa kalau bleh rumah teres setingkat biasa aje. Sewa dalam 350 - 400 sbb buat mase nie sye nak menyewa sorg takde membe lagie... time kasih....
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 29-9-2010 09:54 PM |All posts
utk kadar sewa 350-400, mmg TAK lepas utk rumah di area air putih or alor akar

kalau semambu, rumah kos rendah maybe la

batu hitam & sg karang pun tak cukup rasanya coz yg teres setingkat tu projek2 baru siap


area2 yg ada rumah sewa below 400 are -
1/ kempadang, soi, pantai sepat
2/ jln kuantan-gambang
3/ jln ke sg lembing
4/ indera mahkota....if u r lucky
5/ along the bypass
6/ balok

ni semuanya kat luar town
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 29-9-2010 09:58 PM |All posts
bdksempoi, umah yg iklan kat mudah tu, semua dah ada orng.
payoh weh nok cari umoh sewa kat kuantan ...
heisebeno Post at 29-9-2010 08:41


banyak rumah2 kosong yg takde signage utk disewa
u kena tanya jran2 sebelah kalau2 diorang tau samada owner nak sewakan or not
mmg leceh...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 30-9-2010 03:52 PM |All posts
utk kadar sewa 350-400, mmg TAK lepas utk rumah di area air putih or alor akar

kalau semambu, rum ...
toksira Post at 29-9-2010 09:54 PM



    tuelah carik2 rumah kat area bandar paling murah pon 500 aje. Ada dpt carik 2 rumah tp owner nak family saja. Toksira kalau ada maklumat mana2 rumah dlm rm500-550 mtk tolong infom yer.TQ... Dah try jln kat im tp still tak jumpe jgk. pening
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 30-9-2010 11:45 PM |All posts
mak saye berulang dari kempadang ke ump hari2..6.40 dah kuar umah..umah sewa ade 3 tapi seme ade penyewa..nanti tanye abah kot die ade kawan2 yang nak sewa umah
love yourself before you love others ~  
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 1-10-2010 11:34 AM |All posts
mak saye berulang dari kempadang ke ump hari2..6.40 dah kuar umah..umah sewa ade 3 tapi seme ade pen ...
UnaHusna Post at 30-9-2010 11:45 PM



    Una (mcm pggil adik sye plak) kalau ada maklumat nant bg tahu yer....  jauhnye mak una berulang ye. TQ
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 1-10-2010 01:57 PM |All posts
Una (mcm pggil adik sye plak) kalau ada maklumat nant bg tahu yer....  jauhnye mak una ber ...
bdksempoi Post at 1-10-2010 11:34


adik name husna gak ke?heheh..mule2 dulu mmg rase jauh..mule2 mak keje berulang bawak unser..pastu tau jela minyak parak bawak keta besar..pastu beli keta kecik sket..better la sket kan..nanti ade umah kosong saye bitau 
love yourself before you love others ~  
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 1-10-2010 04:59 PM |All posts
adik name husna gak ke?heheh..mule2 dulu mmg rase jauh..mule2 mak keje berulang bawak unser..pas ...
UnaHusna Post at 1-10-2010 01:57 PM



    adik nama unaizah pggl una hehehee off topic jab.... erm tolong yer una kalau ade rumah area yg akak highlight maybe bleh infom akak yer... tqvm
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 7-10-2010 05:22 PM |All posts
Post Last Edit by aishah at 7-10-2010 17:25

tersilap post
life is beautiful   
http://pokok-pokok.blogspot.com/
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 17-9-2014 09:28 AM , Processed in 0.152598 second(s), 26 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top