CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
"Friday 22 Aug-National Mourning Day : Mourning For MH17 Victims......."
12345678910... 11Next
Return Post new threads
Show: 32678|Reply: 252

ampaian kain baju depan umah...

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 9-11-2009 04:49 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

rumah dah reno elok2...cun segala la..dgn grill nya...gate lagi..+ tembok pagar yg pelbagai...
tapi...sidai baju kat porch keta...bergantungan /berhanging segala baju..spenda..bra...

bahagian dapo tu..seboleh2 reno..tolak habis..tak tinggal langsung space utk buat ampai baju..

Aku bukan apa...selalu dok pi umah kengkawan yg reno kaw2..depan blakang..
skali kat porch keta bersidai ampai baju beroda tu..
Mencacatkan pemandangan mata jer kan..? Jadik hilang tros keindahan pandangan depan umah...

korang pikir cemana..?
Syukran Jazilan...
Aku berjaya menikmati tiap minit kehidupan ini dgn tenang & senang
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 9-11-2009 04:58 PM |All posts
dlm cuaca skang ni kejap panas,kejap ujan...depan porch aje la tmptnyer..senang...agak2 langit mendung tarik..kalo aku sidai blakang umah kang tau2 basah je kang...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 9-11-2009 05:04 PM |All posts
mungkin diorang nak show sgala barang perkakas benda diorang kot..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 9-11-2009 05:05 PM |All posts
2# honeybee1802


umah u ada kotyad /wet area sidai baju tu kan..? ada bumbung kan...
Syukran Jazilan...
Aku berjaya menikmati tiap minit kehidupan ini dgn tenang & senang
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 9-11-2009 05:05 PM |All posts
1# koko2

anis nyer penyidai baju bukan jenis beroda2 tu..tapi jenis lekat kat dinding, bila nak guna, tarik ke luar..bila x mo guna...tarik kasi rapat balik ke dinding....n so far tak mengganggu pun area porch...mmg ada buat ruang khas utk ampaian....
Pandu Puteri GGH015
http://eblog.cari.com.my/?85739/
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 9-11-2009 05:08 PM |All posts
yg bestnya..spenda & sarong tetek...cunnnn tergantung2 kat depan...
adoi la...walo dah reno kaw2...siap pagar rodiron segala...grill pun gah..tingkap siap tinted..
tup2...spenda + sarong tetek gantung kat depan....
hancus langsung scenery umah tu...
Syukran Jazilan...
Aku berjaya menikmati tiap minit kehidupan ini dgn tenang & senang
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 9-11-2009 05:15 PM |All posts
beli la yang leh tarik2 stainless steell tu.. cantek pun cantek..tapi aku pasang kat blakang rumah..ekeke
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-11-2009 05:16 PM |All posts
haha.. aku stuju. tp skrg kt umah sewa... aku sidai kt depan jugak. sebab... tak caya sidai kt blkg. kang ada pulak yg curi ke hape. sbb kt blkg tu... kosong sungguh. ada kebun mini aku je. awning pon takde. mmg tak sesuaila.

kadang aku tgk lagi haru. rumah dah cun abis. pagar lembing tombak emas segala... tup2.. sidai baju atas pagar??? adooila.... aku tgk pon sakit mata

tp utk rumah baru ku nnti... mmg dah plan nk letak awning kt backyard tu.. utk sidai baju.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 9-11-2009 05:18 PM |All posts
Jalan penyelesaian, pakai lah dryer...
Good investment i'm telling you...!!
Mama LOVE Dalilah...!!
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 9-11-2009 05:35 PM |All posts
courtyard tu eh..tu ler tmpt ltk washing machine aku..then tambah pantry plak..mmg tak muat la nak nyidai dlm concept aku..cuma ada penyidai bj kecik la..pasang awning..tp tukang awning ni hampeh la...ujan ada tiris kat sambungan ttu..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 9-11-2009 08:32 PM |All posts
aku ni paten sidai kain cam kat kg tu br puas...nak2 bila basuh cadar slimut...selebarnye aku bentang...tp bila umah teres ni terhad sket...nasib baik umah mak aku dekat..so yg besar2 tu antar umah mak..he..he...umah kita sidai yg kecek2 je....
people talking without speaking..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-11-2009 02:50 AM |All posts
pergi beli  dryer so tak ada masalah nak sidai baju...
Envy is an insult to oneself.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-11-2009 06:41 AM |All posts
beli dryer kang membazir sumber tenaga asli yg free tu plak!
Alhamdulillah....
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 10-11-2009 10:06 AM |All posts
kalau tak sidai kat porch kete tu...nak sidai kat mana?  itu jerlah ruang yg ada.  kalau sidai kat blkang takut pulak hilang...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-11-2009 10:08 AM |All posts
haha.. aku stuju.
kadang aku tgk lagi haru. rumah dah cun abis. pagar lembing tombak emassegala... tup2.. sidai baju atas pagar??? adooila.... aku tgk pon sakitmata
talapia Post at 9-11-2009 17:16


lagi sadis punya kes...
umah koner lot...
reno kaw2...depan blakang...tingkap tinted segala...
kat dapur ada 2 jenis tempat masak...1 pakai induction cooker.. 1 pakai hood biasa..

tup..tup..ampai baju kat porch keta...depan gate lagi..
bergantung segala kain pelekat..kain batik.....sidai toto kencing budak atas gate....:re:

baik tak yah reno kaw2 mcm tukan.... syg nya scenery umah...

bagi aku..scenery depan umah is the 1st impression utk welcome owner & guest..
Balik keja penat2...1st scenery ampai kain segala kat depan umah...serabut pala otak..

Mcm tu jugak kalo aku pi umah sesapa pun la...
Kedatangan di sambut dgn ampai kain depan umah dgn segala pelikat..batik..spenda...
tros jadik down 45% aku punya mood melawat kat situ..

benda ni nampak kecik kan...tapi impak besar woo pada imej umah & tuan umah...:re:
Syukran Jazilan...
Aku berjaya menikmati tiap minit kehidupan ini dgn tenang & senang
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-11-2009 10:14 AM |All posts
betol la..design umah2 skng ni x de tpt specific yg terlindung dr pandangan org tp dlm masa sama terdedah dgn sunlight tp bila time ujan x la tempias..
tpt ampai yg jenis plastic beroda yg jual kat kedai2 perabot tu pon bknnye murah..mahall oo..
tp design dia sama je sepattern x padan dgn harga
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-11-2009 11:05 AM |All posts
betul2....i setuju ngan ngan pendapat koko2 tu..memang fail la kain baju sidai depan umah kalau umah dah reno lawa2 tu... kalau umah tak reno and biasa2 je ,boleh la diterima kan...
so, memang  dalam planning umah baru nanti tak nak reno sampai habis belakang tu...nak save skit ruang  buat tempat sidai kain...kawasan tu letak tiles cantik2 gak la...pastu pakai stainless steel yg tarik2 tu.....pastu letak awning....kalau ada budget lebih..buat la pagar @ tembok....kalau takut baju kena curi....baju2 dalaman tu elok sidai dalam umah je... bukan sumer bilik ada penghuninya kan...  ok je rasanya...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 10-11-2009 11:16 AM |All posts
1# koko2

yup koko2,
mmg potong sket lah, umah cantik2 tp sidai baju ikot suka, kat pagar, kat grill pastu main sangkut2 ajek.. maybe org gaji dia punyer kejelah tue.. tp tue lah patut ada lah tmpt khas utk sidai baju..nmpklah teraturkann..
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 10-11-2009 11:21 AM |All posts
Terpaksa jemur depan rumah, takde pilihan.

Saya cadang nak buat kawasan berbumbung di belakang rumah untuk tempat sidaian. Tanaklah kacau bahagian depan.
Permata hati bonda-Aliff&Asyraaf
http://orkidku.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-11-2009 11:30 AM |All posts
tader maknanya pasang tiles cantik2 kat porch...
awning segala...dan pagar yg cun...penyudahnya jadik tempat sidaian toto kencing..kain pelikat...batik...even mop pun pi hangin..sandar kat tembok pagar...:re:
Syukran Jazilan...
Aku berjaya menikmati tiap minit kehidupan ini dgn tenang & senang
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-11-2009 11:40 AM |All posts
ko ni sebenarnya koko x puas ati ngan sapa nih
dr td aku dok baca x puas ati jekk
penguasa alam tlg pegangi aku
biar ku x jatuh pd sumur dosa
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 10-11-2009 11:41 AM |All posts
takper koko..aku tak buat pagar cantik..hehe...so aku sidai la kat pagar..lagipun aku rs rugi tak guna sumber tenaga yg pree tuh...at the moment kawasan blakang rumah mmg takleh nak menyidai..seme dok pakat renovate umah..kalo beli dryer i have to pay more for eletricity bills dan jadi penyumbang kepanasan global..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-11-2009 11:51 AM |All posts
21# lolen

aku tader sakit ati kat sesapa ler...

Betolkan pandangan aku ni...umah dah cantik..
jadiknya kekalkan saja la kelansungan kekemasan & kecantikan pandangan umah tu...

sayang woii...reno cun2..tup2 tersadai ampai baju kat porch...

serupa mcm pakai baju lawa2...tup2 tudung kepala comot...bole cam tu..?
Syukran Jazilan...
Aku berjaya menikmati tiap minit kehidupan ini dgn tenang & senang
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-11-2009 12:11 PM |All posts
lain org lain caranya... kita jaga rumah masing2. kalau scenery tu rasa cam tak cantik. tak yah pandang cik koko
Ya Allah Ya Tuhanku..kurniakan aku keluarga yg bahagia dan jadikan anak2 ku anak2 yang soleh dan tergolong dlm insan2 yg engkau kasihi.. Amin........
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-11-2009 12:22 PM |All posts
24# mummy_aifan


susah nak puaskan hati semua pihak....
Pandu Puteri GGH015
http://eblog.cari.com.my/?85739/
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-8-2014 01:53 PM , Processed in 0.154096 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top