CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3459|Reply: 5

Pemborong & Pembekal Ikan Segar Dari Laut.

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 30-3-2010 06:17 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam...saya berminat menjadi pemborong n Pembekal ikan ada sesipa di sini punya pengalaman berkaitan untuk di kongsi.Saya sedang melakukan survey sebelum meneruskan niat saya untuk menceburi bidang ini.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 31-3-2010 12:14 AM |All posts
hurm takde pengalaman..
tapi i ada kenal sorang sahabat yang ada kedai tepi ikan bakar di tepi port klang.
dgr cerita dia perlukan pemborong dan pembekal ikan fresh kat kedai dia.
setiap malam... untuk satu meja makan je mesti habis 200 - 300 ringgit.
just imagine kalau semua meja2 dia full booked and selalunya full...
try pegi kat restaurant tanjung harapan. boleh try bincang dengan owner dia.
❤❤CLEANING & LANDSCAPING CONTRACTOR❤❤


Being alone is like climbing a mountain, you can see everyone but no one can see you
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 31-3-2010 10:00 AM |All posts
terima kasih atas info..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 31-3-2010 10:58 AM |All posts
kat kawasan aku, Terengganu  ., kebanyakkan nya pemborong ikan untuk keropok la..,
walaupun sekolah tak tinggi mana ...,lori yg mereka bawak tu sarat dgn tong x2 kayu yg penuh dgn ikan.

nampak jee mcn tu ,tap duit banyak tu...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 11-5-2010 10:55 PM |All posts
Reply 1# djflux2000

mcmana dgn projek kopitiam?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-5-2010 11:25 PM |All posts
idea TT ni amat baik. skrg ni monopoli oleh kaum bkn bumiputera.
suka beli dkt pasar borong selangor di seri kembangan.
kedai rajaliza. india muslim kawin dgn org melayu kita. mmg ramai kedai dia tu.
tp tgk pd kotak banyak company cina yg suply ikan pd dia.
klu boleh cuba dptkan peniaga di pasar borong utk meluaskan pasaran
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-4-2014 02:54 AM , Processed in 1.792154 second(s), 21 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top