CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 102Next
Return Post new threads
Show: 460662|Reply: 2547

~~~The best collagen supplement~~~

   Close [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2010 03:22 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

saya ni bercadang2 nak mula makan collagen ...tp sebab ada byk produk di pasaran
jd dah mula pening kepala nak try yang mana satu....walau mahal skit takper asalkan berbaloi...
jadi nak mintak tolong forumer2 kat sini yang dah cuba sendiri makan collagen ni....nak tau gakla yang mana satu paling best

1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-4-2010 06:45 AM |All posts
sy penah makan collagen total images..ada jual kat guardian.
makan sebotol..kejap je..mmg x de perubahan pe2 la..mgkin sbb mkn x sampai 3,4 botol kot. sy stop kejap lepas terjumpa satu artikel ni..sumber kolagen ada yg diambil dari mayat yg baru mati dan ada yg diamabil dari babi
(tolong google search untuk kepastian)..
disebabkan kolagen total image ni made in US kalau x silap..
so sy stop..takut ada unsur haram.

lepas tu sy try DN hans..habis 4 kotak..DN hans berasaskan sumber marin..pengasas
D navechee pun melayu..halal la tu. kulit muka mmg x de pe2 perubahan pun..jerawat keluar je..nak kata kulit anjal, hilang kedut, parut pun x jgk..biasa2 je. keadaan kulit sama mcm sebelum n selepas ambik DN hans.
tp apa yg ketara, berat badan mmg turun..

sekarang mmg x ambik lagi kolagen tu..dah la mahal, kesan nya hampeh
kesan kolagen ni berbeza untuk setiap individu..so kalau TT nak try apa salahnya.
mungkin kesannya kat TT sgt2 baik..good luck
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 27-4-2010 07:21 AM |All posts
tu la byk pilihan di pasaran.....byk brand collagen ada topiknye sndiri kat bf t ni....sy sndiri dh try mcm2 dpt kesan so-so je...xde le gempak sgt......tp mgkin sbb penerimaan bdn msg2 tak sama.......
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-4-2010 08:03 AM |All posts
yong baru 2 minggu berjinak2 dgn collagen ni. namanye ORIgen plus. dextrose marine collagen. kandungan collagen dlm pun tinggi dlm 5000mg. yong minum mlm b4 nak tido. rasa oren.  still new but  texture kulit rasa ada improvement sikit. kulit tak rasa kering even kalau kita try garu kat lengan dah tak ada garis putih tu. tang kedut tu tak berapa nak perasan sangat lagi. but kulit kat tumit kaki pun dah tak kasar n kering mcm dulu2.

yong akan terus consume collagen ni kot sbb effectnye setakat ni agak memberangsangkan... n katanye blh lightening the skin tone jgk ye.....tggu habis sekotak ni tgk btl ke tak?..
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 27-4-2010 10:42 AM |All posts
sy penah makan collagen total images..ada jual kat guardian.
makan sebotol..kejap je..mmg x de peru ...
azahan Post at 27-4-2010 06:45


TI ada pengesahan dr KKM dan sijil halal jakim...

kebanyakkan collagen buatan tempatan, takde sijil pun
kalo check dgn halal hub pun...nombor printed tak wujud
w/pun kandungan collagen tu dr tumbuhan...kapsul tu kebanyakkan dtg dr china
yg sah2 tak halal....benda nie dah jadi isu bebaru nie...
kapsul halia or sumthing....

sorry to say, i lagi percaya org2 barat buat penyelidikkan drp org kita
esp cam total image dgn ada pengesahan pihak2 tertentu
kekadang kita kat m'sia suka take for granted...asal barangan tempatan pasti HALAL
padahal tidak....esp the capsul used
cam ada sorang kenalan beli ubat kononnya dr herba..consumed hampir setengah thn
tetiba dia sakit....ubat tu dibawak ke makmal, ada racun tikus dlm ubat tu
w/pun buatan tempatan, tanpa sijil dr jakim dan KMM...

so hati2 kay
1

View rating log

The road to success is always under construction.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 27-4-2010 10:54 AM |All posts
Reply 5# my-alja


tu la..even collagen tu marine based tp org selalu lupe ttg kapsul tu......sejak timbul isi kapsul ni mmg sy avoid supplement yg berkapsul.....
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2010 11:15 AM |All posts
mawar pun penah consume kolagen total image..pil besar2..nak telan pun pyah..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2010 11:16 AM |All posts
paling bagus dulu mawar mkn estime.tp dah beberapa tahun produk tu da takde...da tak produce kot lg..tp memang bagus this produk
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-4-2010 11:21 AM |All posts
cuba lah pink lady collagen..bagus tau
http://www.facebook.com/glutaking
http://www.facebook.com/perla
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2010 11:55 AM |All posts
pink lady collagen? aymiens cier la skit...dari marine ker?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-4-2010 12:08 PM |All posts
bleh try collagen 6000mg...
ni yg pertama di malaysia..kandungan collagen plg banyak...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-4-2010 12:54 PM |All posts
Kalau berminat, try lah NH Colla Plus beli dari Guardian
RM83.90 untuk 1 kotak. I kotak ada 6 botol
Hari 1 - 6 : Ambil setiap hari
Hari 7 dan seterusnya : Ambil selang sehari
Bahan : marine collagen 5000mg, vitamin C dan red grape juice

Inilah kolagen yang paling sy suka sangat2. Hasilnya, Alhamdulilah.. begitu berkesan pada saya. Wpun baru pertama kali mencuba, terus jumpa yang serasi. Tak nak tukar2 lagi. Nak cerita banyak pun x guna tapi mmg best. Kulit jadi lembut, warna kulit dah sama rata, lembap je.. Bukan kat muka je tau tapi kat seluruh tubuh. Itu maksud sy yang best tu. Kalau belek2, mmg banyak produk kolagen yang ada. Bacalah bahannya dulu dan teliti kalau2 ada di antaranya terkandung bahan yang boleh beri alahan kat kita. Kita je yang tahu apa yang boleh dgn x boleh kat kita. Jangan beli sbb produk tu popular tapi pilihlah yang sesuai dgn kita.

Nak dptkan kulit sihat, tak boleh bergantung pd satu benda je. Tambahlah lagi dgn makanan semulajadi yang sihat dan beberapa suplemen. Itu untuk dalaman. Utk luaran pulak, rajin2lah buat scrub dan jaga kulit muka dgn sempurna. Mmg remeh sket tapi hasilnya... tengoklah sendiri.

(macam mak nenek pulak he he)
1

View rating log

moREtHanMeEtTHeEyES                           
..huzairy's forever..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2010 01:00 PM |All posts
Kalau berminat, try lah NH Colla Plus beli dari Guardian
RM83.90 untuk 1 kotak. I kotak ada 6 botol ...
anohini Post at 27-4-2010 12:54



    boleh try ni...pas ni nak cari kat guardian..da lama tak mkn supplement after esteme da tak kuar..penah gak jab vit c tp tak rajin nak gi klinik nak mengejab..so nak cari vit yg leh mkn je tp hasilnya power
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-4-2010 01:17 PM |All posts
Kalau berminat, try lah NH Colla Plus beli dari Guardian
RM83.90 untuk 1 kotak. I kotak ada 6 botol ...
anohini Post at 27-4-2010 12:54

waah..bleh tahan harga....utk 6 hari je....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 27-4-2010 01:25 PM |All posts
Reply 14# eisyawanna


sebotol hrga hmpir rm14......
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-4-2010 01:37 PM |All posts
Reply 5# my-alja

DN hans x guna kapsul..kolagen dia dalam bentuk serbuk, koyakkan pembungkus dia n terus telan dgn air.
kalau sumber dia dari marin..insyallah halal
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2010 01:41 PM |All posts
sy amik CCPP...
kesan dia kat sy agak cepat....
minum 1 sachet dah kn masuk toilet sbb ada unsur detox dlm ccpp ni... utk detail leh masuk thread cocoa collagen power plus
byk review kt situ.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-4-2010 03:25 PM |All posts
Reply 14# eisyawanna

memang agak mahal tapi hasilnya bagus kat sy. Tapi x berani nak jamin gak. Bagus kat kita belum tentu bagus kat org lain kan.. Tapi x rugi mencuba dan InsyaAllah, ia takde side effect. Sy dh baca keterangan produk tu berkali-kali. Memang ia selamat diambil. Kalau nak tahu lebih lanjut, bolehlah lawat website NH Colla Plus di http://nhcollaplus.com/. Selain kat Guardian, ada lagi beberapa farmasi yang jual.
moREtHanMeEtTHeEyES                           
..huzairy's forever..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-4-2010 03:32 PM |All posts
ops, gatal nak tambah lagi 1 fakta.. kulit sy mmg ada kesan kilatan macam manik2 kilat tu.. tapi sgt kecil la..  memang kolagen yang saya ambil ni turut bagi tone kulit berkilat. Best he he.. Kene cuba sendiri baru tahu rasanya.
moREtHanMeEtTHeEyES                           
..huzairy's forever..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 27-4-2010 03:55 PM |All posts
ops...mawar da terpengaruh niiii
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-4-2010 05:20 PM |All posts
Reply 14# eisyawanna

td nampak kat guardian.
NH Colla Plus ni yg dlm kotak besar.
die tulis for 1 month supply.
harga rm167 ada 12 botol + free 5 botol.

bebaloi lah sbb 5 botol tu dlm rm70 gak kan.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 27-4-2010 05:41 PM |All posts
http--nhcollaplus.com-flyers-Colla-plus_BM.jpg

teruja gak baca.....huhuhu!
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-4-2010 10:12 AM |All posts
wahhhh..nice offer
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-4-2010 10:24 AM |All posts
Reply 21# missylees


kalau barang2 offer ni
kena tengok betul2 tarikh luputnya...
kdg2 tarikh luputnya dah hampir...
sesungguhnya kita sedang menghampiri rahmat Allah..dengan kesabaran yang ada dalam diri...
dan sesungguhnya rahmat Allah itu sentiasa mendahului kemurkaanNya.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-4-2010 12:44 PM |All posts
Reply  eisyawanna

memang agak mahal tapi hasilnya bagus kat sy. Tapi x berani nak jamin gak. Bag ...
anohini Post at 27-4-2010 15:25

semalam g la guardian nk beli vitamin..pastu ternmpk la nh colla plus nih...
byk gak pilihan collagen yg ade..ade collagen max..kinohimitsu japan beauty drink,ape lg da..byk la jugak...
yg mahal collagen max..ambek setiap 3 hari....
ermm...dulu2 penah cube produk ni,mybe dlm tahun 2006...DRII..yg ni jenis kemam kat lidah..harga mmg mahal gile r..tp yg ni la paling da bestt antara byk2 produk...x smpai 1 kotak wanna ambek perubahan kt kulit tu mmg mbuatkan kite terkejut giler la...kulit jadi gebu nk2 area kulit kat payudara..mmg gebu giler la...tetapi,now die da tukar kpd bancuh plak...da x ade y kemam2 ni...da x try lame da...coz x tahan ngen harga die..now yg dlm sachet harga da turun sket dlm rm2++,wanna rase yg dulu lg bagus resultnye,berbanding yg skarang..so da x ambek la drII ni....
1

View rating log

Reply

Props Report

12345678910... 102Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 18-9-2014 05:33 AM , Processed in 0.154277 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top