Mulotkoyak Publish time 11-8-2020 09:55 PM

Batu Ukur seseorang ARTIS.

Dengan lambakan artis di Malaysia ini membuatkan sesetengah netizen meng’who are yusss’ kan mereka. Kekadang mereka ini tidaklah terkenal sangat dalam bidang mereka seperti menyanyi dan berlakon. Tetapi disebabkan followers mereka (termasuk la yang fake account, peniaga-peniaga yang membanjiri menjadi followers mereka) membuatkan pengikut dilaman sosial mereka begitu tinggi.

Cukup dengan hanya satu dan dua lakonan/lagu sudah cukup untuk mereka kumpul pengikut.

Berikut merupakan taraf artis bagi mereka jika di kategori kan dan disama tarafkan mengikut tempoh perkhidmatan(setiap tahun minimum 3-5 produk lagu/1 filem=3drama/program bual bicara/sitcom).


1. Taraf artis biasa (0-14tahun) bagi selebriti yang kekal maintain setiap tahun dengan apa-apa produk seperti diatas.

2. Taraf artis senior (15-24tahun) bagi selebriti yang kekal dengan persembahan pentas walaupun setahun cuti dalam tempoh itu untuk tempoh berehat tanpa produk.

3. Taraf Diva (25-30tahun) bagi selebriti yang kekal dengan persembahan pentas walaupun tiga tahun waktu berehat tanpa produk baru.

4. Taraf SENIMAN/WATI/ Superstar (>30tahun) bagi yang kekal relevan dengan persembahan pentas walaupun ada 5 tahun waktu berehat tanpa produk baru.

So artis korang team yang mana? Kalau acah-acah baru 10 tahun jadi artis jangan kata senior lagi ye. Kalau setahun dua je muncul kat tv and radio lepas itu tiada produk maksudnya itu hanyalah rakyat marhaen untuk kerja seni sahaja/ partimer. Gitchuuu. So tinggal kan komen anda dibawah.

Belibis Publish time 11-8-2020 10:03 PM

Hmmmm..dah moden skrg.guna batu untuk ukur.dulu guna kayu.:shakehead3:

siputpepel Publish time 11-8-2020 10:05 PM

artis yang i minat tak boleh diukur :lol:

crazybeach Publish time 12-8-2020 08:35 AM

oggy senibabi tersohor liat bayar hutang nak campak level mana? dah berpuluh tahun jadi anak seni katanya tapi lakonan makin over jah?

Manfreder Publish time 13-8-2020 04:14 PM

Teknologi telah menjadikan diri mereka lebih tinggi
Pages: [1]
View full version: Batu Ukur seseorang ARTIS.


ADVERTISEMENT