gummiebear Publish time 26-7-2021 12:27 AM

dani-rox replied at 14-7-2021 07:05 PM
berbanding series atau movies, ai prefer membaca... mungkin lebih enjoy dgn daya imaginasi sendiri ...

Dah iols terjebak baca fanfics kat AO3 pasal yizhan hahahaah akibat baru sudah khatam the untamed la ni

gummiebear Publish time 26-7-2021 12:33 AM

cintakita79 replied at 14-7-2021 01:21 AM
Huhuuuu ala boring laaa membacaaaaaa... Tgk series lg best sis... Feel dia lain sket hahahah

Hi TT, chuols tengah layan series apa tuuu

Iols tengah layan light on me kat wetv thai. Pastuuu latest ep untuk vip sajo aiyoo kek mano nak tengok nih

cintakita79 Publish time 26-7-2021 11:02 AM

gummiebear replied at 26-7-2021 12:33 AM
Hi TT, chuols tengah layan series apa tuuu

Iols tengah layan light on me kat wetv thai. Pastuu ...

actually iols sangat obses dengan mewgulf ... berulang kali tgk tharntype hahaha tapi baru je abis tgk dark blue kiss.. and skrang tgh marathon love by chance 2.. masih banyak list menanti .. ongoing series tgh tgk golden blood.. be Loved in the house .. eh banyak la sampai iols pon dah konfius hahahha tapi ari2 dok stalking mew gulf.. sampai berangan bila la nak dapat tgk dorg kawin hahahahahah gile eh... cute sangat dorg tu... anyway.. iols rindu kristSingto gak.. bila la dorang nak ada series lagi eh.. hhuhuhu

cintakita79 Publish time 26-7-2021 11:04 AM

gummiebear replied at 26-7-2021 12:33 AM
Hi TT, chuols tengah layan series apa tuuu

Iols tengah layan light on me kat wetv thai. Pastuu ...

iols tgk kat dramacool je sis... free web streaming hahahaha nah ..----- >>https://dramacool.fm/genre/bl.html

cintakita79 Publish time 26-7-2021 11:06 AM

gummiebear replied at 26-7-2021 12:33 AM
Hi TT, chuols tengah layan series apa tuuu

Iols tengah layan light on me kat wetv thai. Pastuu ...

https://dramacool.fm/drama-detail/light-on-me   jom jom .. iols tggu episod dia banyak sket baru iols layan kalau x iols menyesal ..mcm layan golden blood tu laaa adoii nak tunggu sminggu skaliii biolll

gummiebear Publish time 26-7-2021 07:47 PM

cintakita79 replied at 26-7-2021 11:02 AM
actually iols sangat obses dengan mewgulf ... berulang kali tgk tharntype hahaha tapi baru je abis ...

Hahahaha i feel youuuu. Semoga smooth sailing jangan karam dilautan sudahh :P

Love by chance 2 iols belum tengok, yg s1 dah tengok. Malas pulak nak layan sebab Ae tu xdok. Yang lain iols dah tengok.. golden blood tunggu habis baru nak layan. Be loved pun tgh tengok jugak. Tharntype s2 iols belum tengok sebab konon2 rewatch s1 tapi sampai harini x habis2 hahaha

Kristsingto tak dapat laa nak series sama2 sebab singto dah keluar dari gmmtv tuu. Sama2 lah tunggu series baru heols xtau bila nak release tajuk paint with love. He's coming to me uols dah tengok? Kalau belum, please masukkan dalam list {:childlikeo

gummiebear Publish time 26-7-2021 07:49 PM

cintakita79 replied at 26-7-2021 11:06 AM
https://dramacool.fm/drama-detail/light-on-me   jom jom .. iols tggu episod dia banyak sket baru i ...

Ooo baikkk thank you ya.. nanti iols tengok kat sini. Iols guna vpn nak access wetv thai. Pastu boleh guna sejam jah then kena renew lagi letihh sis

cintakita79 Publish time 9-8-2021 09:56 AM

gummiebear replied at 26-7-2021 07:47 PM
Hahahaha i feel youuuu. Semoga smooth sailing jangan karam dilautan sudahh

Love by chance 2...

Kan.. iols dah tgk LBC s2.. kurenggg sbb ae without pete is nothing... tinXcan ok la. so so jeeee.. tak kick.. x rugi sis x tgk.. huhu KristSingto my fev BL Couple selain Mewgulf & BrightWin.. sian Join FanClub Malaysia eh huhuhu.. even dorg dah xdok sebumbung .. tp dorang nye chemistry tu..terbaek huhu..suka tgk krist yang manja ngan phi dia hahahaha... He's coming to me dah tgk.. tp x feel la.. SingtoXOhm huhuhu... even Friendzne 1&2 Pon.. NatXSingto.. feel dia xsama mcm KristSingto huhuhu.. love both them..

cintakita79 Publish time 9-8-2021 09:57 AM

gummiebear replied at 26-7-2021 07:49 PM
Ooo baikkk thank you ya.. nanti iols tengok kat sini. Iols guna vpn nak access wetv thai. Pastu bo ...

goodluck huhu 2020-2021 banyak btul series baru n best2 aiyokkkkkk ... mewgulf still in my heart ahahahahaha

cintakita79 Publish time 18-8-2021 01:28 PM

gummiebear replied at 3-7-2021 08:09 AM
Meh la kita fangirling sama2 hahaha

Iols baru habis layan FUTS.. banyak pulak series baru x te ...

lets go sisssss..huhu dah terjun dr kd..ke bl series.. drowning trus.. xtimbul2 hahahaha

Wakefield Publish time 26-8-2021 12:03 PM

FanTasyCreaTioN replied at 29-6-2021 12:48 AM
BL ni kira masa dalam drama tu jer kan ...

pernah nengok Untamed ...?



Kawan gesa tengok dari last year, tapi terus pangkah bila tau 50 epi. Suka genre thriller mystery, so bebaru ni dia gesa lagi n pancing kata ni cerita penyiasatan pembunuhan, baru terbuka hati sikit tapi liat jugak bila tengok cerita fantasi rupanya. Sepanjang layan cerita ni, I xtahu ni cerita BL. Awal-awal tu punyalah ingat wwx tu dengan wq tu. Betapa naifnya haku ini. Tidak peka dengan gelodak perasaan lwj tu. ;P

Scene lwj bagi dua ekor ayam jantan dekat wwx. I fikir dalam diam-diam aneh-aneh eh kau ni wangji ;P Rupanya baru tau bagi sepasang ayam jantan betina pada pengantin ni macam ritual perkahwinan dalam chinese culture.

Cerita ni mengingatkan pada LOTR. Ada perebutan batu-batu sakti (cincin) n ada batu paling berkuasa antara semua (one ring). Guna batu kawal army, ada army tu pun sama huduh mcm orcs. Gusu Lan mcm puak elf. Qishan Wen volcano tu mcm Mordor. Scene wwx terhayun hujung tebing berapi tu pun teringat pada frodo dkt tebing mordor.

Kenapa cerita ni xda dekat bod asian drama? Underrated ke?

kakigojes Publish time 28-8-2021 09:34 PM

FanTasyCreaTioN replied at 6-7-2021 06:31 PM
sekadar untuk koleksi info...

ngapa d gelar cat dinding...?


FC… FC betul ke nak tau kenapa dipanggil cat dinding?

Ni apa yang I tahu:

Kalau laki dgn laki dipanggil gay je. Gayah tu mcm kalau laki tu x maskulin sangat.. Tapi bukan la nak kata sissy, cuma maybe cth laki tu amik gamba and bila post; start la filter2 pelbagai.

Kalau ppuan sesama ppuan - panggil cat dinding, ataupun nippon paint (nippon = cat).

BL tu beza dgn bromance. BL tu betul2 laki tu ada relationships sesama mereka. Bromance takde relationship, more mutual brotherhood feeling. BL tu confirm gay (dalam cerita). Bromance tu kebiasaannya straight la, cuma fans perempuan bila tengok bromance ni mcm terkesima mcm tu.. haha..

FanTasyCreaTioN Publish time 29-8-2021 07:13 AM

Wakefield replied at 26-8-2021 12:03 PM
Kawan gesa tengok dari last year, tapi terus pangkah bila tau 50 epi. Suka genre thriller myster ...

Kenapa cerita ni xda dekat bod asian drama? Underrated ke?
Buka lah Thread situ ...:$

nak kata underrated tu tak la kot ... sebab tinggi juga rating cita ni...

haha dah2 jangan reply sini :$ O.T dah ni ... Maaf TT {:1_149:}


FanTasyCreaTioN Publish time 29-8-2021 07:20 AM

kakigojes replied at 28-8-2021 09:34 PM
FC… FC betul ke nak tau kenapa dipanggil cat dinding?

Ni apa yang I tahu:


Makaseh bagi info {:1_149:}

term2 ni FC jumpa dalam Porum ni :$ :lol:

Gayah tu mcm kalau laki tu x maskulin sangat.. Tapi bukan la nak kata sissy, cuma maybe cth laki tu amik gamba and bila post; start la filter2 pelbagai.
kira nya gayah ni ... lelaki lembut jer la tapi straight gtu...? Tetap minat pompuan ...?
yang suka masak2 ... yang suka kemas2 rumah ...

Kalau ppuan sesama ppuan - panggil cat dinding, ataupun nippon paint (nippon = cat).
yang ni FC keliru ... mengapa tak d panggil jer lesbian...? atau cat dinding ni ... nada nya lebih tersembunyi gtu...? :$

BL tu beza dgn bromance. BL tu betul2 laki tu ada relationships sesama mereka. Bromance takde relationship, more mutual brotherhood feeling. BL tu confirm gay (dalam cerita). Bromance tu kebiasaannya straight la, cuma fans perempuan bila tengok bromance ni mcm terkesima mcm tu.. haha..
makna nya ... FC lebih suka nengok bromance tu la kot ...




kakigojes Publish time 29-8-2021 11:28 AM

FanTasyCreaTioN replied at 29-8-2021 07:20 AM
Makaseh bagi info

term2 ni FC jumpa dalam Porum ni


I rasa gayah tu still gay.. tetapi maybe patah sikit.

And cat dinding = yes, mcm istilah tersembunyi kena decode cenggitu..

I rasa la berdasarkan bacaan disini dan di komen2 media social lain.

cintakita79 Publish time 7-9-2021 09:34 AM

FanTasyCreaTioN replied at 29-8-2021 07:13 AM
Buka lah Thread situ ...

nak kata underrated tu tak la kot ... sebab tinggi juga rating cita ...

wehhhh chuolllsss share laaa ngan iolsss .. minat gile kot ngan Yizhan ni adoiiii asallaaa dorang ni chinese kan hahahah sbb bl kan banned kat sana.. jd cite nye so so je la.. minat gile ngan yibo tu..hadoiii yaiii... cite dia mmg best.. tetiba iols jd detectif conan dok cari maksud disebalik cite the untamed ni baru paham chuolllssssssssss ahahahahaha

cintakita79 Publish time 7-9-2021 11:29 AM

FanTasyCreaTioN replied at 29-8-2021 07:20 AM
Makaseh bagi info

term2 ni FC jumpa dalam Porum ni


iols pon xtau iols kategori mana.. bromance ke.. bl ke... suka tgk keakraban dorg ni.. hahaahaha..
Pages: 1 2 3 4 5 [6]
View full version: AnyOne Nak Borak Ngan Aku Pasal BL ??? ( Boy LOVe)


ADVERTISEMENT