Raline Publish time 14-12-2023 09:47 PM

Siti Nurhaliza enggan melatah sering ‘tersepit’ isu orang lain

Siti Nurhaliza enggan melatah sering ‘tersepit’ isu orang lain

https://www.kosmo.com.my/wp-content/uploads/2023/12/SITI-MELATAH-BANDINGKAN.jpg
PENYANYI Datuk Seri Siti Nurhaliza menerima anugerah The Golden Voice Of The East selain trofi The Trending Livestyle Cosmetic Brand Of The Year bagi syarikatnya SimplySiti semasa The Knights Award. -AMIR KHALID

KUALA LUMPUR – Penyanyi Datuk Seri Siti Nurhaliza enggan mudah melatah apabila namanya sering dikaitkan dengan isu-isu remeh yang akhirnya membuatkan dirinya terkena tempias kecaman.

Siti, 44, atau nama sebenarnya, Siti Nurhaliza Tarudin lebih selesa mengambil pendekatan tidak terlalu mengendahkan perihal yang tidak mendatangkan faedah buat dirinya.

“Saya memang tak sangka nama saya sering diperkatakan walaupun bukan cerita mengenai diri mahupun kerjaya, tetapi tetap juga dikaitkan.

“Jadi, saya selalu ingatkan pada diri sendiri, apa pun yang dilakukan nawaitu kena betul. Orang nak bercakap atau kaitkan jangan melatah dan respons secara positif.

“Itulah realiti. Mungkin orang bertanya kerana mahukan pendapat dan berikan respons dengan cara saya,” katanya kepada Kosmo! Online pada majlis The Knights Award di Hotel W, Kuala Lumpur, semalam.

Dalam perkembangan lain, Siti meluahkan rasa syukur apabila meraih anugerah The Golden Voice Of The East selain trofi The Trending Livestyle Cosmetic Brand Of The Year bagi syarikatnya SimplySiti.

“Alhamdulillah, rasa gembira dan bersyukur sebab menerima dua anugerah yang satunya untuk syarikat dan satu lagi buat diri sendiri.

“Penutup 2023 yang sangat indah. Anugerah buat syarikat ada makna mendalam adalah untuk lebih bersemangat tampilkan lebih baik dari segi produk dan kualiti.

“Kalau anugerah peribadi, ini sebagai tanda penghargaan kepada peminat yang sentiasa menyokong sehingga saya bertahan dalam industri selama 28 tahun,” ujarnya.

Selain Siti, artis Malaysia lain yang berjaya diiktiraf The Knight Award ialah Harith Iskander (The Most Celebrated Comedian Of All Time) dan Datuk Arumugam (The Most Iconic Band Group Of All Time). – KOSMO! ONLINE


Sumber:https://www.kosmo.com.my/2023/12/14/siti-nurhaliza-enggan-melatah-sering-tersepit-isu-orang-lain/

Pages: [1]
View full version: Siti Nurhaliza enggan melatah sering ‘tersepit’ isu orang lain


ADVERTISEMENT