CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: labubuyung

MRSM atau SBP?

  [Copy link]
Post time 15-1-2018 09:10 AM | Show all posts
cempakaa replied at 9-1-2018 03:00 PM
kena banyak buat research pasal sekolah2 ni students and environment mcm mana. and tengok juga anak  ...

Ada jugak mak bapak yg sediakan personal tuition utk anak mereka,sumber dr cikgu sbp..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2018 09:10 AM | Show all posts
cempakaa replied at 9-1-2018 03:00 PM
kena banyak buat research pasal sekolah2 ni students and environment mcm mana. and tengok juga anak  ...

Ada jugak mak bapak yg sediakan personal tuition utk anak mereka,sumber dr cikgu sbp..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 09:18 AM | Show all posts
mahayu replied at 15-1-2018 09:10 AM
Ada jugak mak bapak yg sediakan personal tuition utk anak mereka,sumber dr cikgu sbp..

tu sekolah2 elite kot. meols sbp kampung je weekend kena cuci asrama tak sempat nak tuition
tapi cikgu2 buat kelas tambahan time prep petang, waktu paling mengantuk dlm dunia
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 10:05 AM | Show all posts
cempakaa replied at 15-1-2018 09:18 AM
tu sekolah2 elite kot. meols sbp kampung je weekend kena cuci asrama tak sempat nak tuition
ta ...

sbp sis...nun di utara..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 10:21 AM | Show all posts
mahayu replied at 15-1-2018 10:05 AM
sbp sis...nun di utara..

sis sekolah kita sama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 05:44 PM | Show all posts
VICTORIA INSTITUTION......its product and history.....second to none..

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-1-2018 04:18 PM | Show all posts
my son dah selamat masuk sbp. Masa dpt offer dia tak nak pergi.. hampir2 kami tolak. Puas pujuk & dia dah seronok kat situ. Dia dpt kuota pengetua & siap interview lagi . Semlm my hubby gatal check kemasukan MRSM.. alhamdulillah dapat sekolah yg my son idamkan. Tak beritahu dia lagi. SBP ni dekat je.. dlm 1/2 jam dari rumah. MRSM 3 jam . So me & hubby decide utk dia stay SBP je. Kalau ada rezeki boleh apply MRSM masa F4 nanti. Terkilan juga sebab memikirkan facilities di MRSM yg lebih canggih berbanding SBP.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2018 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_baby_ayang replied at 23-1-2018 04:18 PM
my son dah selamat masuk sbp. Masa dpt offer dia tak nak pergi.. hampir2 kami tolak. Puas pujuk & di ...

Untung la dpt sbp dan mrsm. Tahniah.   Ramai juga tahun ni yg saya tau dapat 2 tawaran.  Sblm ni sy dengar kalau dh dpt sbp tak blh dpt mrsm.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-1-2018 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Mama3 replied at 23-1-2018 11:10 PM
Untung la dpt sbp dan mrsm. Tahniah.   Ramai juga tahun ni yg saya tau dapat 2 tawaran.  Sblm ni s ...

thn ni pelik skit sistem ambilan.
apply guna resilt trial, thn2 sblm ni lps result upsr keluar baru boleh mohon mrsm. tu yg bercelaru abih.
ramai yg dpt 6A pun sbp/mrsm tak panggil.
Sedih betoi!
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 11:12 AM | Show all posts
cmf_baby_ayang replied at 23-1-2018 04:18 PM
my son dah selamat masuk sbp. Masa dpt offer dia tak nak pergi.. hampir2 kami tolak. Puas pujuk & di ...

camna nak dpt kuota pengetua ni you?



Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 01:38 PM | Show all posts
AJ88 replied at 17-8-2017 08:26 AM
baru tau SBP boleh pilih2.

Boleh pilih di kalangan yang ditawarkan oleh KPM sahaja.  Nanti KPM akan tentukan sama ada SBP yang calon mmg pilih atau KPM akan bagi SBP lain.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 01:50 PM | Show all posts
Anak saya dapat SBP yang agak top kat Msia.  Dia tak nak pergi sebab sayang sekolah dan kawan2.  Puas jugak saya dan bapa saudara dia beri nasihat dan pujuk. Lagipun sekolah sekarang  memang dah bagus...sekolah kawalan. Kelas dia maybe nak dibubarkan sebab ramai classmate dia yang akan keluar ke SBP dan MRSM.  Ada classmate dia yang dapat dua2 SBP dan MRSM. Saya tak apply MRSM sebab terlepas tarikh.

Akhirnya dia setuju untuk ke SBP. Syukur Alhamdulillah. Walaupun saya sedih nak melepaskan dia keluar dari rumah  tapi demi masa depan dia saya redho.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 04:00 PM | Show all posts
gam_gajah replied at 24-1-2018 11:12 AM
camna nak dpt kuota pengetua ni you?

kuota pengetua diberi kpd sbp itu sendiri utk pilih calon yg layak....kiranya yg shortlisted la..
anak sy dapat call dr sbp tu sendiri utk interview
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 04:02 PM | Show all posts
mahayu replied at 24-1-2018 04:00 PM
kuota pengetua diberi kpd sbp itu sendiri utk pilih calon yg layak....kiranya yg shortlisted la..
...

owh kena tggu call dr sekolah...faham dah. tks for the info

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 04:08 PM | Show all posts
Edited by mahayu at 24-1-2018 04:09 PM

Once dah masuk sbp agak susah rupanya utk keluarkan ke MRSM...tak tau sbp lain mcmana tp pg tadi sy baru uruskn utk pertukaran anak ke MRSM nampak gayanya agak berat utk dilepaskan...klu diikutkan sbp tu dah kira top di zon utara & terbaik di peringkat negeri walaupun dah dikaunselingkan masih tetap dgn keputusan nak masuk ke MRSM..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2018 04:16 PM | Show all posts
cmf_baby_ayang replied at 23-1-2018 04:18 PM
my son dah selamat masuk sbp. Masa dpt offer dia tak nak pergi.. hampir2 kami tolak. Puas pujuk & di ...

sy dan hubby pun buat keputusan xnak bgtahu tapi last2 dia yg call bgtahu kami yg cikgu dia tlg check utk dia..apalagi seronokla dpt MRSM yg dihajati & ada dlm 6 org kwn dia di sbp yg dpt MRSM decide utk ke MRSM
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-1-2018 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mahayu replied at 24-1-2018 04:08 PM
Once dah masuk sbp agak susah rupanya utk keluarkan ke MRSM...tak tau sbp lain mcmana tp pg tadi sy  ...

dpt mrsm mn?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 08:19 AM | Show all posts
Mama3 replied at 23-1-2018 11:10 PM
Untung la dpt sbp dan mrsm. Tahniah.   Ramai juga tahun ni yg saya tau dapat 2 tawaran.  Sblm ni s ...

tu yg agak pelik kan.. rata2 bgtau kalau dpt sbp takkan dpt panggilan ke mrsm.. tiba2 lain pula
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 08:27 AM | Show all posts
labubuyung replied at 23-1-2018 11:30 PM
thn ni pelik skit sistem ambilan.
apply guna resilt trial, thn2 sblm ni lps result upsr keluar b ...

my son trial 4A, 1B & 1 D (english penulisan).. frust coz tak dpt nak apply axiata scholarship.. bila check ngan cikgu kenapa english teruk sgt coz selama ni paling teruk pun B.. rupanya dia salah format karangan .. cikgu siap cakap takpe result trial memang selalu agak terkejut.. InsyaAllah boleh buat utk UPSR .. so saya tak rasa sistem ambilan guna result trial. Sekolah dia 6 org je yg dpt 6A.. sama ngan tahun lepas.. sekolah target 12 org. Anak kawan hubby perempuan dpt 6A siap aktif sport wakil negeri tak dpt mana2 panggilan manakala sorang lagi anak kawan dia 4A biasa2 je tak berapa aktif sgt dpt panggilan.. both mohon KTK
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 08:34 AM | Show all posts
gam_gajah replied at 24-1-2018 11:12 AM
camna nak dpt kuota pengetua ni you?

tak pasti pemilihan macam mana tp memang kami dpt panggilan. Sekolah call ahad petang. Nasib baik hubby angkat coz biasanya dia malas nak angkat panggilan no pelik2 ni. Member bgtau biasanya sapa2 yg under qouta tu wajib masuk kalau tak macam menidakkan hak org lain. Tu yg paksa gak dia masuk. Lepas interview tu sempat sembang ngan panel.. salah sorang alumni kat situ. Dia bgtau interview tu just formality je.. Tak delah strict sangat. Bila dia tgk my son terus dia minta nama & bgtau cam konfem boleh masuk . Kebetulan me & hubby both produk sbp
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21401 Replies : 357
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85794 Replies : 205
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14694 Replies : 46
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12627 Replies : 96
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12757 Replies : 78
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 114348 Replies : 2976
Tengok le perangai AI sekarang
bensolo333Tengok le perangai AI sekarang
Views : 9992 Replies : 11
Hati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
lucky_peaceHati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
Views : 46093 Replies : 139
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87643 Replies : 36
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40302 Replies : 335

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 08:58 AM GMT+8 , Processed in 0.063786 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list