CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: watie79

INTERMITTENT FASTING (DIET IF)

  [Copy link]
Post time 4-9-2019 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
I pon blum kesedaran.  I suka IF sbb rasa mcm puasa je. Dulu i atkins 2mggu turun 5kg.

Lps blk trip, gained 6kg. Hahahahampeh

Ni nk usaha shed brg 15kg ke. Huuuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-9-2019 03:35 AM From the mobile phone | Show all posts
IF ni paling sng  nak dptkan berat badan yg ideal kalau kita jadikan gaya hidup. Acik buat 16:8 je mampu sbb coffee craving  slalu gagalkan plan nk buat extend. Bila eating window kita kecik sbnrnya tak bnyk mana pun kita boleh makan, paling2 dua heavy meal dlm 8 jam so makan je tanpa rasa bersalah hihi. Puasa dpt elakkan snacking yg terbukti buat berat acik naik dgn jayanya sblum ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 3-9-2019 12:23 PM
memanglah sebab protein mahai. asyik nak kena beli ayam, ikan dan lauk pauk je.
bila gi beli bara ...

betul bukan taknak diet atkin. kalau boleh nak makan chicken chop grill, beefsteak, ikan.. ikan pon mahal no skang compare ngan ayam huhu. benda karbo murah dan mengenyangkan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
iol cuma ganti pose sebab time ramadhan tu dalam pantang, berat time mengandung nak dekat sarat tu 94kg huhu tak tau nape rasa nak makan je . dalam pantang iol cam target 75kg la . itu pon tak tau la dapat ke tak. tapi bila slowly ganti pose tiap2 minggu buat seminggu 1-2 hari ganti, berat memang turun, last check 70kg. target 60-65. dalam pantang tu time pose, memang x minum air manis walau teringin.

rasa skip gula memang turun banyak. lepas tu puasa. bila nak bukak pose minum air dulu, sebab haus sangat, menyusu badan, lepas minum dapat makan sikit sebab perut dah penuh. pastu tidur awal.

ni still lagi dalam proses sampai 60kg, nanti iol stop la
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:42 AM | Show all posts
kakakko replied at 3-9-2019 12:03 PM
Iols buat 16:8 start July haritu. Memang berjaya at first uolsss.. Turun 5kg. Mood nak makan tu pun  ...

sama la kitaaaaa...bila weekend/ long holiday je terus ke laut dalam adoiii
ni dah plateau, menggelabah dah. nak try straight dry fasting pulak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-9-2019 08:52 AM | Show all posts
shernazz replied at 3-9-2019 07:52 PM
Nope..xpenah
Kengkawan buat mmg nampak kurang.depa memula kurangkan gula
Then...baru start if ni ...

betol tu..diet apa2 pon mula2 mesti kurangkan atau stop gula dulu..pastu baru start buat diet IF neh..try tengok lama mana you tahan kalau tak ambik gula..kalau rasa tahan teruskan tp kalau rasa dah nak mati dah ambiklah air bergula tapi kurang kan jumlah gula tu..
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 4-9-2019 08:55 AM | Show all posts
Nenasketum replied at 3-9-2019 09:29 PM
Aku pengikut setia IF ni. Masa nak turunkan badan, jenuh excercise apa saja, tak menjadi. Rupanya ma ...

wowww...impress aiols
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
anakkerengga replied at 3-9-2019 11:27 PM
Dah pernah cuba beras perang ni tp tak blh masuk tekak aku

Beli beras basmathi parboil je u. Tak yah hazabkan diri makan beras perang tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-9-2019 08:58 AM | Show all posts
luluaurora replied at 3-9-2019 11:49 PM
Baru start pukul 8mlm td.. Bakal berbuka esk 12tgh hari.. Harap isitiqomah n menjadi la.. Huhuuuu... ...

tabahkan hati sistur..nak kurus tak ? nak kurus mcm lisa surihani tak ? matiklaaaa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-9-2019 09:01 AM | Show all posts
jee72 replied at 4-9-2019 03:35 AM
IF ni paling sng  nak dptkan berat badan yg ideal kalau kita jadikan gaya hidup. Acik buat 16:8 je m ...

setuju...snacking tu jahat tau..ai dulu dlm drawer memacam ada..ada coklat, roti, kacang, biskut now dah cuba buat IF drawer ai kosong jer.. bila berbuka tu pon tak rasa nak melantak memacam pon
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-9-2019 09:03 AM | Show all posts
gracieyna replied at 4-9-2019 08:55 AM
Beli beras basmathi parboil je u. Tak yah hazabkan diri makan beras perang tu.

ai nak try guna beras basmathi yg you cakap ni pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 4-9-2019 09:03 AM
ai nak try guna beras basmathi yg you cakap ni pulak..

Hahaha i suka basmathi. Sebab memang dah terbiasa guna. Pernah try tukar beras herba ponni. Tu i tak boleh sebab macam takde kanji langsung. Sekejapan je dah kriuk kriuk perut sebab lapar.

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
gracieyna replied at 4-9-2019 08:55 AM
Beli beras basmathi parboil je u. Tak yah hazabkan diri makan beras perang tu.

I skrg pun mkn beras basmati tp basmathi biasa je
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:00 AM | Show all posts
anakkerengga replied at 4-9-2019 09:45 AM
I skrg pun mkn beras basmati tp basmathi biasa je

basmathi sedap kan u. i suka beras dia bila dah masak cantikk je tersusun panjang2. dulu pun i pakai basmathi biasa je. bulan lepas baru tukar basmathi parboil tu. tak tahu la apa beza dari segi rasa sebab i rasa sama je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
gracieyna replied at 4-9-2019 10:00 AM
basmathi sedap kan u. i suka beras dia bila dah masak cantikk je tersusun panjang2. dulu pun i pak ...

Yg parboil tu hrg brp ye
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:22 AM | Show all posts

aritu i beli yg 2 kg tu dalam rm23 kot. lupa dah. tapi rm20 ke atas la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-9-2019 10:40 AM | Show all posts
doubleA replied at 3-9-2019 11:57 PM
Iols konon pernah cuba la nak buat dulu, time single ok la. Konon nak turunkan berat sebelum kahwin, ...

itulah, tak boleh nak hidup takde kopi ni.
tahniah lah sebab mampu minum kopi O takde gula.
ni sekarang tengah cut gula dan kopi sikit2.
tak minum banyak pun, suku gelas je.
cuma wajib amik kopi dari kampung, orang kampung buat sendiri.
bahan pengawet pun takde, tapi rasanya luar biasa betoi.
lidah dah mula sedap rasa benda pahit ni.
harap2lah berjaya minum kopi takde gula nanti.
pernah nak try Stevia, tapi tak cuba2 lagi



Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:41 AM | Show all posts
rayriff replied at 4-9-2019 08:16 AM
betul bukan taknak diet atkin. kalau boleh nak makan chicken chop grill, beefsteak, ikan.. ikan po ...

betul tu. last2 asik makan telur, sampai muka pun dah macam telur.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:56 AM | Show all posts
wah..ade group..nak join
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-9-2019 10:57 AM | Show all posts
Loloq89 replied at 4-9-2019 10:56 AM
wah..ade group..nak join

mana ada group bagai..komen dalam ni jer..kalau nak join group add fb intermittent fasting malaysia tu jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Ada pramugari dan pramugara terpaksa berkongsi bilik, termasuk ‘tidur’ bersama juruterbang..Video klip “Darkside Pramugari” cemarkan imej kru kabin – NUFAM.Akan buat laporan pulis
YgBenarAda pramugari dan pramugara terpaksa ber
Views : 56443 Replies : 145
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 33599 Replies : 96
Gambar iklan produknya pun.. Iklan Produk Wanita Keluaran Nilofa Guna Foto "Double-Meaning" Buat Ramai Kurang Senang
akido_kidoGambar iklan produknya pun.. Iklan Produ
Views : 57315 Replies : 398
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92065 Replies : 845
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 13565 Replies : 87
Nora Danish - Nedim Nazri Aziz Sah Bercerai | Lagi Update Berita - post #133
kakasotong2Nora Danish - Nedim Nazri Aziz Sah Berce
Views : 117551 Replies : 819
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 205763 Replies : 3740
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29489 Replies : 225
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 2222 Replies : 0
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84158 Replies : 3757

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 01:44 AM GMT+8 , Processed in 0.457709 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list