CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: watie79

INTERMITTENT FASTING (DIET IF)

  [Copy link]
 Author| Post time 3-9-2019 11:57 AM | Show all posts
uori replied at 3-9-2019 11:39 AM
nak join boleh?! i dah lama cuba tapi on off, maksudnya bukan setiap hari. tapi badan macam dah disi ...

insyaallah sistur...usaha dan tawakal gitewww


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 12:03 PM | Show all posts
Iols buat 16:8 start July haritu. Memang berjaya at first uolsss.. Turun 5kg. Mood nak makan tu pun kurang. And cepat rasa full bila makan.

But....

Menjelang Jumaat-Ahad je diet tingtong. Dah tak ingat dah kena puasa segala. Hahahahahahaha. So now static at the same weight. And sekarang dah rasa berat sikit dah. Time turun tu rasa jugak ringannya. Doakan iols istiqamah kembali yaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:05 PM | Show all posts
uori replied at 3-9-2019 03:39 AM
nak join boleh?! i dah lama cuba tapi on off, maksudnya bukan setiap hari. tapi badan macam dah disi ...

Gigihnya uols kira kalori..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:07 PM | Show all posts
kakakko replied at 3-9-2019 12:03 PM
Iols buat 16:8 start July haritu. Memang berjaya at first uolsss.. Turun 5kg. Mood nak makan tu pun  ...


sesamalah kita kat sini mendoakan supaya diet tak ke lautan dalam, ye.

sebab itulah i ni kena buat atkins diet je, baru menjadi.
sebab diet tu takde cheat day.
dalam fasa awal, kalau mengelat, kena start kira balik hari kita mula berdiet.
tapi tu lah, obses pada kopi mengekang i dari buat diet tu balik.

mengekang gituuu  
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:09 PM | Show all posts
kakakko replied at 3-9-2019 12:05 PM
Gigihnya uols kira kalori..

kena kira sebab nanti, tekak mata hidung lidah akan buat2 lupa i tengah berdiet.
semuanya nak makan, macam tiada hari esok gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 3-9-2019 09:15 AM
i pon tak pernah kira kalori ke hapa ke..yang penting kurangkan manis2 dan ikut timing waktu makan ...

Iols skang minum semua kosong
Limau kosong
Teh o kosong
Kekadang he terbabas jenis manis tu..
Tengah try avoid manis manis..
Takut juga..huhu
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 3-9-2019 12:16 PM | Show all posts
uori replied at 3-9-2019 12:07 PM
sesamalah kita kat sini mendoakan supaya diet tak ke lautan dalam, ye.

sebab itulah i ni ken ...

i dah pernah buat atkin tp tak lama..sbb rasa mcm kena modal banyak dan banyak nau haram dimakan end up i stop.
no offended pada atkiners
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:23 PM | Show all posts
watie79 replied at 3-9-2019 12:16 PM
i dah pernah buat atkin tp tak lama..sbb rasa mcm kena modal banyak dan banyak nau haram dimakan e ...

memanglah sebab protein mahai. asyik nak kena beli ayam, ikan dan lauk pauk je.
bila gi beli barang, keje dok kira karbo.
makanan karbo murah dan kenyang. itu yang dugaannya.

cuma dalam IF i buat ni, i pastikan selalu bawa pisang ke mana-mana.
kalau tiba2 menggigil lapar sebab lama kan, i akan terus makan pisang tu.
tapi selalunya jadi bila time nak berbuka tu lah.
badan dah biasa, cuma kadangkala sebab time berbuka makan tak cukup kalori,
tu yang jadi macam ni.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
almost 1 month IF + EC + Workout jogging.. lost 6kg tp x la everyday buat sbb weekend sllu mkn biasa je..

i buat IF 16hrs..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Bookmark.. Sat g baca.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
elmen replied at 3-9-2019 09:21 AM
Sama la kakaaaaa. Koserrr nak kira2 cal segala.. byk keja kita nak buat benda lain. Kalau kita s ...

Opismate I kalau makan duk kira kalori bagai. Kalau I makan post dekat IG, sebok je cakap banyak kalori tp kalau dia melantak tak hengat dunia and siap ckp kena run berapa lama untuk hilangkan mentang2 dia jenis every week join run or jogging


Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 3-9-2019 12:16 PM
i dah pernah buat atkin tp tak lama..sbb rasa mcm kena modal banyak dan banyak nau haram dimakan e ...

Salad pun mahal u kalau beli kangkung baru singgit seikat  2 tapi takkan nak buat kangkung as salad
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:49 PM | Show all posts
uori replied at 3-9-2019 04:09 AM
kena kira sebab nanti, tekak mata hidung lidah akan buat2 lupa i tengah berdiet.
semuanya nak ma ...

Mana u refer untuk kalori tu ya? Ada apps tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:50 PM | Show all posts
uori replied at 3-9-2019 04:07 AM
sesamalah kita kat sini mendoakan supaya diet tak ke lautan dalam, ye.

sebab itulah i ni ken ...

Org yg discipline tegar je boleh buat atkins. Iols tak mampuuu. Semua nak kena cut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2019 01:51 PM | Show all posts
suduseno replied at 3-9-2019 01:48 PM
Salad pun mahal u kalau beli kangkung baru singgit seikat  2 tapi takkan nak buat kangkung as s ...

kahkahkahkahkah...kangkung kalu buat goreng ngan belacan jer lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 02:02 PM | Show all posts
kakakko replied at 3-9-2019 01:49 PM
Mana u refer untuk kalori tu ya? Ada apps tak?

banyak je sebenarnya, tapi i guna MyPlate.
i akan masukkan makanan yang i ambil,
dan app tu akan kira kalori, protein, fat dan karbo sesiap.
pastu ada target kalori yang i patut amik dalam sehari.
kira okaylah app ni walau ada je banyak lagi, cuma malas nak cari.
cubalah

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 02:58 PM | Show all posts
check in thread kaka watie kita. meols tengah gemuk gila ni. nasib kaka watie bukak thread yang bermanfaat ni. semangat la sikit nak start IF.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2019 03:23 PM | Show all posts
gracieyna replied at 3-9-2019 02:58 PM
check in thread kaka watie kita. meols tengah gemuk gila ni. nasib kaka watie bukak thread yang berm ...

sama laaaaaa kiter....semangat2
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun dok nak buat if ni sampai skrg dok tertangguh tangguh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 05:57 PM GMT+8 , Processed in 0.070979 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list