CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: watie79

INTERMITTENT FASTING (DIET IF)

  [Copy link]
Post time 3-9-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 3-9-2019 07:17 PM
Kalau teringin sgt makan nasi saya makan 100 gram je sehari. Tapi tu dulu la. Sekarang makan nas ...

Agak2 nya kalau 100gm tu anggaran 1 senduk nasi? Ke cmna
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih kurang la. Saya pakai timbang buat kek tu je. Ade orang kate beras perang lagi elok tapi x penah cube
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
gracieyna replied at 3-9-2019 04:11 PM
matik lah uols pepagi roti telur 2 bijik. tu roti bakar telur goyang atau roti canai telur tu uols ...

Roti canai telur..
Ni masa iols umur 20tahun
Masa tu badan iols.makan cm gajah pon badan tetap cicak..
Jadi abang roti tu x pecaya..then letak roti asing asing..
Pastu nampak iols makan dedua..baru hari seterusnya dia letak sepinggan
Nasib la 5 tahun selepas tu cek kolestrol ok saja..hahahahhaa..haruuuu
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
-Suri- replied at 3-9-2019 07:14 PM
Yass. Moderate, tenang2 aje..hehe. Sambil2  kurangkan sugar intake. U mmg penah buat if sebelum ni ...

Nope..xpenah
Kengkawan buat mmg nampak kurang.depa memula kurangkan gula
Then...baru start if ni..
Deoa start yang pagi makan..pastu tengah malam baru makan kots...
16jam ke 12 jam gitu..
Iols masa tu x join sebab breastfeed...xmakan 4jam pon dh menggigil...
Skang dh wean off..baru ada kesedaran nak kurus...

79kg /172cm

Tak ke obes.gitu kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
I nk try..
Tp tak breakfast pun angin dah naik kepala cm mano?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
elmen replied at 3-9-2019 09:21 AM
Sama la kakaaaaa. Koserrr nak kira2 cal segala.. byk keja kita nak buat benda lain. Kalau kita s ...

Kwn i kira kalori.
Bukan lama pun just key in je u makan apa dlm apps, nnt dia keluar. Silap2 kita ni berforum/whatsapp lg lama.

Dan memg berkesan dia buat. Makan sedap pun dpt, badan turun jugak.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-9-2019 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in....nnt free iolss baca info yg chuolss share yea...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 3-9-2019 04:13 PM
haruslahh..i pon buat 16:8  hari tu gigih buat 20:4

Pitam uols 20:4. I baru nak cuba2 buat 16:4 ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
suduseno replied at 3-9-2019 05:14 PM
Sebab tuh I  x koser tak layan. Mengata org no 1. Harituh boleh dia cakap dekat I, before kahwin I ...

Yihhhh sheols cakap uols gemuk? Eeee biadapnya sheols.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 3-9-2019 07:47 PM
Roti canai telur..
Ni masa iols umur 20tahun
Masa tu badan iols.makan cm gajah pon badan tetap c ...

Hahahaa masa umur 20tahun tu makan gajah 3 kaki sehari pun tak menggemuk uols. Skang ni makan cicak secuit sehari pun dah rasa gemuk. Tua2 ni metabolisme rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 3-9-2019 07:58 PM
I nk try..
Tp tak breakfast pun angin dah naik kepala cm mano?

U try buat 12:12 jam dulu. Stop makan 8 pm, makan esok nya 8 am. Pastu adjust2 lagi naikkan bape jam bila dah ok.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pengikut setia IF ni. Masa nak turunkan badan, jenuh excercise apa saja, tak menjadi. Rupanya masalah fatty liver.
IF ni yg paling berkesan utk tangani fatty liver. Aku mula 16:8 dengan keto. Pastu give up sebab selalu makan luar & semua makanan luar ada gula. So aku buat 20:4, eat what you like tapi aku masih kurangkan gula putih & carbs pun aku jaga. Kalau tak cukup carbs, menstrual cycle go haywire. So bila seminggu nak menstrual, aku makan nasi.
Sebulan jer buat, 10 kg lighter. Mulakan dengab berpuasa, lepas tu IF akan jadi simple.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
gracieyna replied at 3-9-2019 09:18 PM
U try buat 12:12 jam dulu. Stop makan 8 pm, makan esok nya 8 am. Pastu adjust2 lagi naikkan bape j ...

Ok tq u..will try
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 3-9-2019 09:49 PM
Ok tq u..will try

I ada masalah tido makam for some time jugak. Bila tido lewat, muka la lapar. Bila lapar i selamba bangun untuk kunyah2. Gemuk la jawab nya.

Bila buat IF 12:12 ni otometik jadi berdisiplin gituh. Lapar pun tak makan n terus cuba tido je. I buat 9 pm - 9 am sebab i balik kerja lambat. So baru hegeh2 nak makan but i stop by 9 pm la. Esok nya 9 am - 10 am baru ambik breakfast.

Nanti nak try naikkan hours pulak.

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
susahnyaaaaa... sbb suka kunyah2 canerrr... now suka makan carrot cicah thousand islands tu.. hmm menarik.. tq for info
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
gracieyna replied at 3-9-2019 09:15 PM
Yihhhh sheols cakap uols gemuk? Eeee biadapnya sheols.

Dia mmg biadap u sebab tuh still tak kurus kurus kot even exercise beriya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
I baru nak buat if.. harap menjadi lah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 3-9-2019 07:34 PM
Lebih kurang la. Saya pakai timbang buat kek tu je. Ade orang kate beras perang lagi elok tapi x pen ...

Dah pernah cuba beras perang ni tp tak blh masuk tekak aku
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru start pukul 8mlm td.. Bakal berbuka esk 12tgh hari.. Harap isitiqomah n menjadi la.. Huhuuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by doubleA at 3-9-2019 11:59 PM

Iols konon pernah cuba la nak buat dulu, time single ok la. Konon nak turunkan berat sebelum kahwin, sekali berat maintain plak yg turun 5kg lepas kahwin sebab iols cut sugar dalam minuman. Kalau kopi, kopi o tanpa gula. Sbb IF ni tengah2 time "puasa" tu cuma boleh consume yg zero calory mcm teh/kopi o tanpa gula atau air kosong. Sejak terbiasa minum kopi tanpa gula until now iols cut sugar, lagi kaw rasa kopi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 07:12 PM GMT+8 , Processed in 0.076622 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list