CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17813|Reply: 86

Masak guna ajinomoto

  [Copy link]
Post time 28-6-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni klako
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
aku x paham apa yg lawaknya
ker aku yg slow pickup nih
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn letak overdose mcm kedai siam tu
Melekat kt anak tekak
Mcm air liur penuh.

Aku tgk menu la kalau nk letak
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 02:44 PM | Show all posts
MSG tu kalo stakat ambik skit jer takde apa2 pun. ada jer MSG yg terhasil secara semula jadi dlm makanan kita. Even ajinomoto tu pun extract MSG dr ubi kayu. cuma bagi kita mcm taboo kalo masak guna pak aji.. mcm seolah2 tak pandai masak la kalo kene bergantung pd ajinomoto tu..  
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 02:45 PM | Show all posts
Ajinomoto cap mangkok merah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-6-2021 03:01 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-6-2021 02:17 PM
aku x paham apa yg lawaknya
ker aku yg slow pickup nih

Lawak sebab jiran dia overclaim... makan makanan ada aji boleh pengsan tapi dia dok bedal makan umah jiran tu elok ja...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada sekali tu aku mkn kt kedai. Pembantu tukang msk tgh buat sambal belacan. Aku nmpk dia tgh cedok bnda putih2 dgn senduk yg besar tu. Nmpk mcm gula. Aku pura2 pegi dkt nk ambik lauk. Rupa2nya dia tgh cedok ajinomoto. Telan air liur aku. Pastu aku pun kurangkn mkn kt mana2 kedai pun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun pening bila orang letak banyak2 tok aji ni. Tapi aku masak pun letak aji. Over sangat la yg kata pening migraine nak pengsan bagai tu.

Ada sekali aku makan kat golden horses kat seri kembangan tu, vegetarian food. Rasanya astagaa tak sedap langsung. Makan kedai tok sami kat kepong berganda lagi sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 03:23 PM | Show all posts
pastu kedai selalu beli ajinomoto timbang kilo kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 28-6-2021 03:01 PM
Lawak sebab jiran dia overclaim... makan makanan ada aji boleh pengsan tapi dia dok bedal makan um ...

oh ok,now baru paham
thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 07:24 PM | Show all posts
Cerita ni kelakar sebab jiran dia overclaim.

Tapi on serious note, cerita saya macam sama
Saya jiran yang tak boleh makan pak aji. Sikit boleh kot, mungkin tak terasa sangat. Dan tidak la sampai automatic pengsan.
Sebelum covid, kawan bawa makanan ke ofis. Jamah la sikit. Dua tiga jam lepas tu terus pening dan rasa loya. Tak fikir apa pun sampai la dia sendiri bagitahu dia letak pak aji bila dia bawa makanan lagi hari berikutnya. Minta ampun, memang tak sentuh lagi la

Mungkin jiran dia nak jaga hati dia. Dia pengsan kat rumah tak bagitahu pun jiran empunya cerita ni. Pengsan pun mungkin dia maksudkan lemah longlai terbaring kat katil, bukan pengsan yang tak sedarkan diri. Siapa tahu kan

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 10:48 AM | Show all posts
aku pon kalau makan kat kedai yg bubuh byk sgt ajinomoto mmg rasa tak produktif, badan letih & rasa mengantuk yg amat sgt. kalau sikit2 sebagai penambah rasa tu ok je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah sendiri ckp letak berpada2 x overdose memang ler oiii
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols akn pening, kepala rasa berat, ngantuk tp x blh nk btl2 lelap klu overdose pak aji

Geram btl klu msk terlajak bubuh
Nk buang bnyk lg
Tutuh mkn jgk jwbnya



Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau masak biasanya akan letak ajinamoto. Tapi letak sikit je lah. Yng beria kata x makan ajinamoto ni agaknya orang yang x pernah makan kat luar ataupun fast food kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
nyampah pun ade org yg claim tak mkn aji perasa dsb. melantak fast food laju pulak peginye phuii
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 04:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Secukup rasa sama tak dengan pak aji ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 26-7-2021 04:54 AM
Secukup rasa sama tak dengan pak aji ni

Tu la. Apa beza secukup rasa, pasti sedap dengan aji
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahhaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 173422 Replies : 2877
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 5608 Replies : 25
Setia tunggu jodoh pada usia 50-an, Datuk Hans Isaac, Ebby Yus, Datuk Syafinaz Selamat dan Nasha Aziz
chaconSetia tunggu jodoh pada usia 50-an, Datu
Views : 26677 Replies : 80
Menteri Pendidikan kata Cikgu Bahasa Inggeris dari Singapura akan mengajar di kawasan pedalaman termasuk Sabah dan Sarawak.Anda setuju?
YgBenarMenteri Pendidikan kata Cikgu Bahasa Ing
Views : 36505 Replies : 17
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91939 Replies : 804
Tengku Bib & Tengku Chanela  Jamidah Bercerai??
Burong_HantukTengku Bib & Tengku Chanela Jamidah Ber
Views : 259744 Replies : 291
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38155 Replies : 297
Pelakon Beverly Hills 90210 & Charmed,  Shannen Doherty meninggal dunia
mojarean_XPelakon Beverly Hills 90210 & Charmed,
Views : 28395 Replies : 32
Gadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wajar atau tidak zaman sekarang
YgBenarGadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wa
Views : 34643 Replies : 215
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19879 Replies : 294

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 07:54 PM GMT+8 , Processed in 0.079753 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list