CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6017|Reply: 22

Ubat-ubatan yang korang wajib kena makan hari2

  [Copy link]
Post time 8-8-2021 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ni jajan wajib mak kena makan sejak 4 tahun yang lalu
CoPlavix
Crestor
Concor
Vastarel
Ranexa
Spiro - ni baru tambah sbb jantung dah mula mengeras

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Owh myyyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak uii banyaknya. Boleh kenyang makan ubat tu. Ubat apa tu Makiting. Aku makan vit c jer tapi itu pon malas/lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Forxiga
Diamicron
Galvus met

For diabetes.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-8-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
chilly replied at 8-8-2021 05:14 AM
Mak uii banyaknya. Boleh kenyang makan ubat tu. Ubat apa tu Makiting. Aku makan vit c jer tapi itu p ...

Ubat utk org sakit jantung… huhuhu lps buat bypass jantung.. ubat2 ni wajib kena ambik… adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:17 AM | Show all posts
Iols seram tgk ubat2 nih.
Kalau selagi boleh iols kawal, iols akan kawal.
Tak nak sampai kena makan ubat2..

Semoga uols tabah ye jgn skip makan ubat.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-8-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Plavic
Cozaar
Crestor
GLUCOPHAGE
SANGOBION
Gabapentin
METHYCOBAL
CALACATE 300
Bionerv
VitD 2000iu

Ni yg mak I mkn
Hari tu kena ambik
Zyzal n bilaxten sbb badan naik gatal

Termenenung every morning nak mula hari ngan makan ubat
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhhhh.. Alhamdulillah..xde ubat nak kena mkn..amek supplements sahaja..mcm EPO,vitC+zinc.. hehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Makk aiiiii manyaknya ubattt. Iols hatta panadol dah bertahun tak makan sebab mmg bukan jenis makan ubat setakat demam sikit2. Menangis iols kalau kena makan ubat sebanyak ni. Respek betul.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 8-8-2021 09:15 AM
Ubat utk org sakit jantung… huhuhu lps buat bypass jantung.. ubat2 ni wajib kena ambik… adoiii

Byk nya ubatan Tu..sy tk pernah tgk n dengar ..arwah ayah sy pun ade sakit jantung. ..
Awal tahun Tu Hari sy ade pergi kursus perawatan ..cikgu sy Tu ckp..nk Jaga jantung ade teknik pernafasan, ...so urat jadi kendur Dan rythm jantung senada...sy dh lupa camne ...tapi ade zikir nya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 8-8-2021 09:15 AM
Ubat utk org sakit jantung… huhuhu lps buat bypass jantung.. ubat2 ni wajib kena ambik… adoiii

Semuga mak sihat & tak perlu mkn ubat tu semua.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa kuat sinus, sentiasa ada bekalan loratadine. Tapi lepas operate, alhamdulillah dah lama tak makan. Sekali sekala kalau alergic saja. Tahun ni baru sebiji je makan.

Supplements I tak ambil sebab orang sihat dan makan cukup tak perlu ambil supplements.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 8-8-2021 10:16 PM
Dulu masa kuat sinus, sentiasa ada bekalan loratadine. Tapi lepas operate, alhamdulillah dah lama ta ...

sinus you operate bila? i mcm nak buat tapi doctor cakap ada potential tumbuh balik.. & buat kat mana if u tak kisah share
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:23 PM | Show all posts
nape kena amik ubat2 ni?
btw iols kena amik ubat utk tiroid
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Justsha replied at 8-8-2021 10:22 PM
sinus you operate bila? i mcm nak buat tapi doctor cakap ada potential tumbuh balik.. & buat kat m ...

2019 operate, dekat KPJ Damansara, dgn Dr Ng Teck Siang. Dr Ng ni mmg subspecialty dia hidung. So far dah 2 tahun alhamdulillah everytime follow up buat endoscopy semua cantik je. Hari2 bersyukur kat Allah sebab temukan dgn Dr Ng ni. Masa teruk dulu yg penyebab operate ni, masa tu 6 minggu batuk nonstop. Batuk mcm batuk kokol tu sampai tak cukup nafas. Malam, siang, batuk je kerja nya. Rupanya sinus infection teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 8-8-2021 10:30 PM
2019 operate, dekat KPJ Damansara, dgn Dr Ng Teck Siang. Dr Ng ni mmg subspecialty dia hidung. So  ...

ada blockage jugak la kan hidung? mmg baru sinus u tu ye? bukn since child? also ada phlegm tak kat throat? sorry byk tanya, i mmg nak buat lepas beranak ni, thank u suggest Dr!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Knowlee at 8-8-2021 10:44 PM
Justsha replied at 8-8-2021 10:35 PM
ada blockage jugak la kan hidung? mmg baru sinus u tu ye? bukn since child? also ada phlegm tak ka ...


Mmg block habis. Nasal polyps pun banyak. Sinusitis mmg dari kecik, bukan baru jadi. Phlegm mmg sentiasa ada masa tu. Warna kuning pekat. Batuk je keluar, batuk je keluar. Ingatkan lung infection tapi rupanya sinus infection. Nanah dlm rongga sinus tu mengalir ke tekak, sbb tu asyik batuk dan keluar Phlegm kuning. Kena jumpa, discuss dgn Dr tu dulu. Dia kena tgk dulu dlm hidung tu mcm mana. Then dia akan bagi suggestion. I dulu bukan terus operate. Warded seminggu, Dr bagi antibiotics dulu. Antibiotics tak jalan, buat CT scan, baru dia suggest operation. Dia cuci habis semua, buang nasal polyps, betulkan tulang sikit, then tebuk sikit kat dalam utk better management kalau ada selsema ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 8-8-2021 10:42 PM
Mmg block habis. Nasal polyps pun banyak. Sinusitis mmg dari kecik, bukan baru jadi. Phlegm mmg  ...

mak aihh procedure nya, sampai warded. thank u for sharing yea  sekarang mmg clear ke hidung?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Justsha replied at 8-8-2021 10:44 PM
mak aihh procedure nya, sampai warded. thank u for sharing yea  sekarang mmg clear ke hidung?

Sekali sekala saja ada sumbat kejap waktu tido, especially kalau musim panas. Tapi bila bangun mandi, then clear terus hidung. Tapi tetap bersyukur sbb dulu suffer. Sekarang dah tak payah fikir pasal ini. Loratadine pun dah sgt sgt jarang beli. Dulu makan ubat selsema yg kuat pun tak berkesan. Kesan tido saja. Hidung tetap tersumbat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyaknya
Kenyang makan ubat je

Stress la kena makan ubat banyak banyak
Membawa kemurungan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 3217 Replies : 19
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38135 Replies : 296
Gadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wajar atau tidak zaman sekarang
YgBenarGadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wa
Views : 34632 Replies : 214
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 172164 Replies : 2845
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19879 Replies : 294
Tidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor kes orang hilang - KPN
mojarean_XTidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor ke
Views : 18010 Replies : 19
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31522 Replies : 210
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91925 Replies : 794
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28349 Replies : 92
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 7183 Replies : 7

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 06:35 PM GMT+8 , Processed in 0.070555 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list