CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6021|Reply: 22

Ubat-ubatan yang korang wajib kena makan hari2

  [Copy link]
Post time 8-8-2021 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ni jajan wajib mak kena makan sejak 4 tahun yang lalu
CoPlavix
Crestor
Concor
Vastarel
Ranexa
Spiro - ni baru tambah sbb jantung dah mula mengeras

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Owh myyyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak uii banyaknya. Boleh kenyang makan ubat tu. Ubat apa tu Makiting. Aku makan vit c jer tapi itu pon malas/lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Forxiga
Diamicron
Galvus met

For diabetes.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-8-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
chilly replied at 8-8-2021 05:14 AM
Mak uii banyaknya. Boleh kenyang makan ubat tu. Ubat apa tu Makiting. Aku makan vit c jer tapi itu p ...

Ubat utk org sakit jantung… huhuhu lps buat bypass jantung.. ubat2 ni wajib kena ambik… adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:17 AM | Show all posts
Iols seram tgk ubat2 nih.
Kalau selagi boleh iols kawal, iols akan kawal.
Tak nak sampai kena makan ubat2..

Semoga uols tabah ye jgn skip makan ubat.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-8-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Plavic
Cozaar
Crestor
GLUCOPHAGE
SANGOBION
Gabapentin
METHYCOBAL
CALACATE 300
Bionerv
VitD 2000iu

Ni yg mak I mkn
Hari tu kena ambik
Zyzal n bilaxten sbb badan naik gatal

Termenenung every morning nak mula hari ngan makan ubat
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhhhh.. Alhamdulillah..xde ubat nak kena mkn..amek supplements sahaja..mcm EPO,vitC+zinc.. hehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Makk aiiiii manyaknya ubattt. Iols hatta panadol dah bertahun tak makan sebab mmg bukan jenis makan ubat setakat demam sikit2. Menangis iols kalau kena makan ubat sebanyak ni. Respek betul.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 8-8-2021 09:15 AM
Ubat utk org sakit jantung… huhuhu lps buat bypass jantung.. ubat2 ni wajib kena ambik… adoiii

Byk nya ubatan Tu..sy tk pernah tgk n dengar ..arwah ayah sy pun ade sakit jantung. ..
Awal tahun Tu Hari sy ade pergi kursus perawatan ..cikgu sy Tu ckp..nk Jaga jantung ade teknik pernafasan, ...so urat jadi kendur Dan rythm jantung senada...sy dh lupa camne ...tapi ade zikir nya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 8-8-2021 09:15 AM
Ubat utk org sakit jantung… huhuhu lps buat bypass jantung.. ubat2 ni wajib kena ambik… adoiii

Semuga mak sihat & tak perlu mkn ubat tu semua.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa kuat sinus, sentiasa ada bekalan loratadine. Tapi lepas operate, alhamdulillah dah lama tak makan. Sekali sekala kalau alergic saja. Tahun ni baru sebiji je makan.

Supplements I tak ambil sebab orang sihat dan makan cukup tak perlu ambil supplements.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 8-8-2021 10:16 PM
Dulu masa kuat sinus, sentiasa ada bekalan loratadine. Tapi lepas operate, alhamdulillah dah lama ta ...

sinus you operate bila? i mcm nak buat tapi doctor cakap ada potential tumbuh balik.. & buat kat mana if u tak kisah share
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:23 PM | Show all posts
nape kena amik ubat2 ni?
btw iols kena amik ubat utk tiroid
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Justsha replied at 8-8-2021 10:22 PM
sinus you operate bila? i mcm nak buat tapi doctor cakap ada potential tumbuh balik.. & buat kat m ...

2019 operate, dekat KPJ Damansara, dgn Dr Ng Teck Siang. Dr Ng ni mmg subspecialty dia hidung. So far dah 2 tahun alhamdulillah everytime follow up buat endoscopy semua cantik je. Hari2 bersyukur kat Allah sebab temukan dgn Dr Ng ni. Masa teruk dulu yg penyebab operate ni, masa tu 6 minggu batuk nonstop. Batuk mcm batuk kokol tu sampai tak cukup nafas. Malam, siang, batuk je kerja nya. Rupanya sinus infection teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 8-8-2021 10:30 PM
2019 operate, dekat KPJ Damansara, dgn Dr Ng Teck Siang. Dr Ng ni mmg subspecialty dia hidung. So  ...

ada blockage jugak la kan hidung? mmg baru sinus u tu ye? bukn since child? also ada phlegm tak kat throat? sorry byk tanya, i mmg nak buat lepas beranak ni, thank u suggest Dr!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Knowlee at 8-8-2021 10:44 PM
Justsha replied at 8-8-2021 10:35 PM
ada blockage jugak la kan hidung? mmg baru sinus u tu ye? bukn since child? also ada phlegm tak ka ...


Mmg block habis. Nasal polyps pun banyak. Sinusitis mmg dari kecik, bukan baru jadi. Phlegm mmg sentiasa ada masa tu. Warna kuning pekat. Batuk je keluar, batuk je keluar. Ingatkan lung infection tapi rupanya sinus infection. Nanah dlm rongga sinus tu mengalir ke tekak, sbb tu asyik batuk dan keluar Phlegm kuning. Kena jumpa, discuss dgn Dr tu dulu. Dia kena tgk dulu dlm hidung tu mcm mana. Then dia akan bagi suggestion. I dulu bukan terus operate. Warded seminggu, Dr bagi antibiotics dulu. Antibiotics tak jalan, buat CT scan, baru dia suggest operation. Dia cuci habis semua, buang nasal polyps, betulkan tulang sikit, then tebuk sikit kat dalam utk better management kalau ada selsema ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 8-8-2021 10:42 PM
Mmg block habis. Nasal polyps pun banyak. Sinusitis mmg dari kecik, bukan baru jadi. Phlegm mmg  ...

mak aihh procedure nya, sampai warded. thank u for sharing yea  sekarang mmg clear ke hidung?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Justsha replied at 8-8-2021 10:44 PM
mak aihh procedure nya, sampai warded. thank u for sharing yea  sekarang mmg clear ke hidung?

Sekali sekala saja ada sumbat kejap waktu tido, especially kalau musim panas. Tapi bila bangun mandi, then clear terus hidung. Tapi tetap bersyukur sbb dulu suffer. Sekarang dah tak payah fikir pasal ini. Loratadine pun dah sgt sgt jarang beli. Dulu makan ubat selsema yg kuat pun tak berkesan. Kesan tido saja. Hidung tetap tersumbat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyaknya
Kenyang makan ubat je

Stress la kena makan ubat banyak banyak
Membawa kemurungan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 173422 Replies : 2877
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 5608 Replies : 25
Setia tunggu jodoh pada usia 50-an, Datuk Hans Isaac, Ebby Yus, Datuk Syafinaz Selamat dan Nasha Aziz
chaconSetia tunggu jodoh pada usia 50-an, Datu
Views : 26677 Replies : 80
Menteri Pendidikan kata Cikgu Bahasa Inggeris dari Singapura akan mengajar di kawasan pedalaman termasuk Sabah dan Sarawak.Anda setuju?
YgBenarMenteri Pendidikan kata Cikgu Bahasa Ing
Views : 36505 Replies : 17
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91939 Replies : 804
Tengku Bib & Tengku Chanela  Jamidah Bercerai??
Burong_HantukTengku Bib & Tengku Chanela Jamidah Ber
Views : 259744 Replies : 291
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38155 Replies : 297
Pelakon Beverly Hills 90210 & Charmed,  Shannen Doherty meninggal dunia
mojarean_XPelakon Beverly Hills 90210 & Charmed,
Views : 28395 Replies : 32
Gadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wajar atau tidak zaman sekarang
YgBenarGadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wa
Views : 34643 Replies : 215
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19879 Replies : 294

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 07:49 PM GMT+8 , Processed in 0.082662 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list