CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: hanieliza

~ SOAL & JAWAB ~

  [Copy link]
Post time 25-8-2009 08:48 PM | Show all posts
1022# petite_adry


not sure ini yang dimaksudkan............. if masakan tu pedas sebab lada, masa masak dan still di atas api, beri gula sikit macam kita bagi garam dan gaul rata........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2009 12:53 PM | Show all posts
Nak tanya gak...
brand apa yg best utk kicap pekat?

sory kalau dah ada soalan ni...

mtk tolong otai2 kat sini kongsikan brand kicap pekat yg dipakai...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 08:53 PM | Show all posts
salam seme...hari tu ade pergi makan kat restoran chinesse food ...ada satu jenis masakan tu nama dia butter prawn...ada sesape leh ajar tak cara nak buat? mekasih....
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2009 06:42 PM | Show all posts
salam seme...hari tu ade pergi makan kat restoran chinesse food ...ada satu jenis masakan tu nama dia butter prawn...ada sesape leh ajar tak cara nak buat? mekasih....
sideway Post at 28-8-2009 08:53 PM



ada dalam thread ni: ( kat last few pages )
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=193128
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 11:45 AM | Show all posts
1026# maisya


Thanks Mod....ada satu lagi nak tanya...macam mana nak buat sos lemon..? mekasih
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2009 05:23 PM | Show all posts
macam mana nak pastikan tebal biskut tu sama??ada alat atau tips ke sbb sll kalo terap tebal mesti x sama..lawaklak plak...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-9-2009 08:33 PM | Show all posts
1028# izzah_mia


flat surface dan permukaan yang sama tinggi
rolling pin yang khas......... tinggi sudah set - kiri kanan tinggi dari yang tengah....... macam ni   ==II============II==
papan yang kiri kanan tinggi dari tengah........ ada contoh dalam thread biskut..... macam ni     []_____________[]
ambil kertas dan dan tandakan tingginya dari bawah, contoh nak 1/4 inci, 4mm....... roll dough biskut dan sukat dari tepi (i did this dulu )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2009 11:35 PM | Show all posts
Chem,apa nama benda tu ek?ada gambo tak and rega ye around bapa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-9-2009 12:26 AM | Show all posts
1030# izzah_mia


harga tak tau tapi hari tu ada forumner post dalam salah satu threads....... cari tak jumpa.......
tapi gambarnya:
http://www.thebakerskitchen.net/ ... WPROD&ProdID=93
http://www.shopwiki.com/_Rolling+Pin+Rings
http://www.armchair.com/store/go ... s/cookieboard1.html

ada juga rolling pun yang non-adjustable, ringnya jenis kayu...... fixed.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2009 12:31 AM | Show all posts
satu lagi, seorang chef ni ajar..... boleh buat fixed ring dengan membalut plastic agak tebal dihujung macam gambar di atas yang rolling pin dengan ring tu dan pakukan dikeliling plastik (tapi rolling pin jenis kayu la).  Tebal tu ikut suka berapa mau thickness biskut.........
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2009 10:07 AM | Show all posts
satu lagi, seorang chef ni ajar..... boleh buat fixed ring dengan membalut plastic agak tebal dihujung macam gambar di atas yang rolling pin dengan ring tu dan pakukan dikeliling plastik (tapi rolling ...
chempaka_ku Post at 11-9-2009 00:31


thanks chem:pompom:...saya suka yg pastry board tu. xyah adjust dahkan...barulah sonok kalo dpt biskut sama tebal
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2009 02:18 AM | Show all posts
thanks chem:pompom:...saya suka yg pastry board tu. xyah adjust dahkan...barulah sonok kalo dpt biskut sama tebal
izzah_mia Post at 11-9-2009 10:07



Mana nak cr ek benda ni?pegi kat bagus tp xde.sesapa tau?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2009 04:04 PM | Show all posts
nak tanya puan mamod.. ada tak thread hamper raya etc camner nak buat hamper raya (bkn cam yg kat supermarket tu) kuih apa yg sesuai n rege yg patut kita charge. contohnya hamper raya yg dijual oleh penyanyi nora.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 08:38 AM | Show all posts
nak tanya puan mamod.. ada tak thread hamper raya etc camner nak buat hamper raya (bkn cam yg kat supermarket tu) kuih apa yg sesuai n rege yg patut kita charge. contohnya hamper raya yg dijual oleh p ...
MMISS Post at 15-9-2009 04:04 PM


Rasanya tak de lagik thread macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 09:10 AM | Show all posts
Mana nak cr ek benda ni?pegi kat bagus tp xde.sesapa tau?
izzah_mia Post at 13-9-2009 02:18


jenuh gi sana sini tp x jumpa benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 10:01 AM | Show all posts
Rasanya tak de lagik thread macam tu
maisya Post at 16-9-2009 08:38


ko rasa sesuai tak bukak thread baru tuk topik tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-9-2009 01:14 PM | Show all posts
ko rasa sesuai tak bukak thread baru tuk topik tu
MMISS Post at 16-9-2009 10:01 AM


oklah kalau nak bukak topik baru tapi tak sure la respond camna ....ramai dah nak balik kg ni, tak ramai online.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2009 07:48 PM | Show all posts
1038# MMISS


kalau guna formula meletak harga kek, ok tak ?
http://forum.cari.com.my/viewthr ... amp;highlight=harga
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2009 03:26 PM | Show all posts
1039# maisya

tak bukak dlm masa terdekat rasanya. planning tuk thn depan so ingat dekat2 posa sesuai ler
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2009 03:44 PM | Show all posts
1040# chempaka_ku

kalu tuk rege kuih yg kita buat tu ok. tapi miss rasa lagi sesuai kalu ada topik yg special coz kita akan letakkan kuih muih yg sesuai, container yg sesuai n cara hiasan so kita bleh tau lebih detail. n maybe ada kawan2 kita kat sini ada yg dah buat bisnis nie bleh kasik tunjuk ajar. kalu ada sampel2 hamper tu bleh kita wat contoh

bkn apa baru nie hb ckp apa kata dia beli hamper tuk mak miss n miss beli tuk mak dia. miss setuju tapi bila g hypermarket semuanya hamper yg ada makanan ringan, coklat n minuman berkarbonat. try cari gak hamper kuih raya malangnya nan ado. tu yg terfikir nak buat camtu tapi baru planning. kalu nak buat pong tuk next[color]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Ada pramugari dan pramugara terpaksa berkongsi bilik, termasuk ‘tidur’ bersama juruterbang..Video klip “Darkside Pramugari” cemarkan imej kru kabin – NUFAM.Akan buat laporan pulis
YgBenarAda pramugari dan pramugara terpaksa ber
Views : 56443 Replies : 145
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 33599 Replies : 96
Gambar iklan produknya pun.. Iklan Produk Wanita Keluaran Nilofa Guna Foto "Double-Meaning" Buat Ramai Kurang Senang
akido_kidoGambar iklan produknya pun.. Iklan Produ
Views : 57315 Replies : 398
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92065 Replies : 845
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 13565 Replies : 87
Nora Danish - Nedim Nazri Aziz Sah Bercerai | Lagi Update Berita - post #133
kakasotong2Nora Danish - Nedim Nazri Aziz Sah Berce
Views : 117551 Replies : 819
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 205763 Replies : 3740
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29489 Replies : 225
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 2222 Replies : 0
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84158 Replies : 3757

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 02:15 AM GMT+8 , Processed in 0.175424 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list