CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: Markonah_7

Classic Butter Cake

  [Copy link]
Post time 18-3-2024 04:37 PM | Show all posts
dilaOHdila replied at 18-3-2024 08:50 AM
ooo butter yang ni ke dear?
tak pnh nampak kat kdai bakery kat sini.
Leh try nanti

yee betul, kena cuba
pricey but wijsman ni ada aroma trsendiri yg takde kat butter lain

anchor tu sedap jg tp aroma dia lain sikit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2024 08:52 AM | Show all posts

Nanti ai try cari
sbb selalu g Yummie bakery kat bangini macam tak pernah lihat
buat marble kek ni mesti sedap
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2024 11:38 AM | Show all posts
dilaOHdila replied at 18-3-2024 08:50 AM
ooo butter yang ni ke dear?
tak pnh nampak kat kdai bakery kat sini.
Leh try nanti

Kat mana nak beli butter ni? Mcm xpernah nampak ler...

Sedapnya kek butter

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2024 08:53 AM | Show all posts
Edited by dilaOHdila at 25-3-2024 09:08 AM
Mamason replied at 24-3-2024 11:38 AM
Kat mana nak beli butter ni? Mcm xpernah nampak ler...

Sedapnya kek butter

Area bangi ni kat Yummie tu mcm x pernah nampak Ma
tringin nak try guna butter ni
lau dlm Can cam ni kat shopee mesti ada kut rasanya
** Dah tgok kat shopee repack punya 100g Rm19.25
dalam Can punya 200g Rm40.59
kena beli 2 lah no. Satu kek 1 cawan butter =250g
Golden Churn pun pernah cuba, mmg sedep


Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2024 09:34 AM | Show all posts
Maih kita share INFO ni utk kita buat baking nanti.....

CECAIR
1/4 cawan = 60 ml
1/3 cawan = 80 ml
1/2 cawan = 125 ml
3/4 cawan = 180 ml
1 cawan = 250 ml
4 cawan = 1000 ml @ 1 liter

MENTEGA
1/4 cawan = 60 gram
1/3 cawan = 80 gram
1/2 cawan = 125 gram
3/4 cawan = 180 gram
1 cawan = 250 gram

TEPUNG
1/4 cawan = 30 gram
1/3 cawan = 40 gram
1/2 cawan = 60 gram
3/4 cawan = 90 gram
1 cawan = 125 gram

GULA KASAR
1/4 cawan = 50 gram
1/3 cawan = 65 gram
1/2 cawan = 100 gram
3/4 cawan = 150 gram
1 cawan = 200 gram

GULA HALUS
1/4 cawan = 60 gram
1/3 cawan = 80 gram
1/2 cawan = 125 gram
3/4 cawan = 180 gram
1 cawan = 250 gram
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2024 10:29 AM | Show all posts
dilaOHdila replied at 18-3-2024 08:50 AM
ooo butter yang ni ke dear?
tak pnh nampak kat kdai bakery kat sini.
Leh try nanti

aku rasa ni butter terpaling Premium . Kalau kek guna butter ni memang .   

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-3-2024 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Mamason replied at 24-3-2024 11:38 AM
Kat mana nak beli butter ni? Mcm xpernah nampak ler...

Sedapnya kek butter

mmg rare kat malaysia
tengok ig : wijsmandutchbutter

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2024 12:25 PM | Show all posts
manamana123 replied at 26-3-2024 09:45 AM
mmg rare kat malaysia
tengok ig : wijsmandutchbutter

Tu lah rasa kalau x dpt kat bakery nak beli kat shopee je lah
nak rasa camner sedepnya lau buat marble cake mesti sedap jugek nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-3-2024 12:14 PM | Show all posts
dilaOHdila replied at 25-3-2024 08:53 AM
Area bangi ni kat Yummie tu mcm x pernah nampak Ma
tringin nak try guna butter ni
lau dlm Can cam ...

Golden churn mmg berlemak darlingg.. sedap sgt kalau kek butter.  Cumaa ada org xsuka sgt... depa suka rasa kek mentega zaman dedulu... rasa light2 gitu... Jadi boleh je guna buttercup... poon kena gaya sedaaaap...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 02:01 AM GMT+8 , Processed in 0.186315 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list