CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2195|Reply: 45

[Jenayah] Minyak peket subsidi susah dapat hak rakyat dijual longgok di Yala, Thai

  [Copy link]
Post time 29-1-2023 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
https://vt.tiktok.com/ZS8DWHfkB/
Video tgk kat komen...forum cari ni sengal sikit.

Iols jumpa video ni kat tiktok. Minyak peket subsidi yg sepatutnya hak rakyat Malaysia banyak di jual kat Yala, Thai. Byk betul stok kat sana sedangkan kt sini berebut² warga kita nk beli sampaikan terpaksa dihadkn 3 peket saja utk sorg pembeli. Belum masuk kes penjual sorok, tp warga Yala, Thai bebas nk beli brp peket dan bila² saja.
Benda dah lama berlaku tp takde tindakan pun. Harap piji raja formula & nuar guru besar dpt cipta 1 formula yg boleh hentikn penyeludupan minyak sabsidi ni. Tak guna duk paksa org kita jimat kiri kanan to benda mcm ni pun tak de formula.




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-1-2023 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Berat..berat..sapa yang mendalangi semua ni berat nak tanggung 7 keturunan azab. Ko menyebabkan 1 Malaysia susah, harga naik, barang susah nak dapat. Sama macam ayam, telur dan seafood. Kerang tu rupa2nya benih dia kena seludup bertan2 kilo ke seberang. Patut makin mahal kat Malaysia. Gila.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi lebih kurang 6 ringgit lebih di sana ya sepaket? Patutlah gigih seludup curi hak rakyat. Tapi di sini pun ada kedai2 runcit jual lebih daripada harga asal kan. Sedap buat duit.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 12:22 PM | Show all posts
Untung jadi rakyat thailand..harga makanan murah dan takde lebai politik gila.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Keje seludup turun temurun kan...
Apa ada hal..
Duit tu la.tanggung anak anak.gi skolah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-1-2023 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Jawapan terbaik adalah mansuhkan subsidi minyak masak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Solokkk at 29-1-2023 01:04 PM

Memang babi punyer penyeludup. Buat keja dah berpuluh tahun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-1-2023 01:15 PM | Show all posts
tak habis2 subsidi ke hulu ke hilir... hapuskan jer laa semua jenis subsidi. untuk bantu B40 perkenalkan kad subsidi yg ada had.. benda ni pun tak buleh nak pikiaq... harap2 "Raja Formula" buleh pikiaq "Formula" terbaik untuk selesaikan isu2 subsidi sasar lagu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 01:21 PM | Show all posts
ultra78 replied at 29-1-2023 12:22 PM
Untung jadi rakyat thailand..harga makanan murah dan takde lebai politik gila.

lobai sana lagi gengters
bom orang sana sini.

lobai sini masih behave okay. tapi tunggu masa jek nak 'meletop' sebab mereka udah terlepas jadi kerajaan balik walaupun menang kerusi terbanyak dalam sejarah. harap2 pak polisi kita dapat terus kekangi sebarang kemungkinan terrorism di negara tercinta ini.

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Maka nampak la KEBODOHAN di pihak Msia.
Thailand 3-1Msia.
            
            
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 29-1-2023 12:56 PM
Keje seludup turun temurun kan...
Apa ada hal..
Duit tu la.tanggung anak anak.gi skolah

Low crime does not mean NO CRIME....hadam kheun narrative ini sedalamnya dlm benak ko nenaz...yg penting....kes kes penyeludupan dlm negara masih terkawal....

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama dah kes seledup menyeludop ni. Ko ghaser selama ni dadah, meth, heroin tu masok celah mana? Akan ada lah.. kecoh dulu knp tak buat benang khas? Dah turun jd pembangang sibok nak jd mak guard jaga sempadan… pokky lah!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2023 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
juboqhang replied at 29-1-2023 01:32 PM
Dah lama dah kes seledup menyeludop ni. Ko ghaser selama ni dadah, meth, heroin tu masok celah mana? ...

Eh baghal...ko ingat tak de ke thread pasal benda ni..yg ko nk sentap pasai apa? Sb jubog hang penuh cirit pembangang?
Dah la bahlol, bengap pulak tu..
Ko ingat forum ni hakmilik makpak juboghang yg tercirit tak sempat selet tu?
Makpak bangang turun kat anak juboqhanga bahlol
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2023 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by krustykrab at 29-1-2023 01:48 PM
juboqhang replied at 29-1-2023 01:32 PM
Dah lama dah kes seledup menyeludop ni. Ko ghaser selama ni dadah, meth, heroin tu masok celah mana? ...


Baru aku ingat sb juboq hang terasa sgt sbb pernah kena maki dgn aku dulu kan? Padan la joboghang tercirit tak sempat selet...sentap yg dulu membawak kesini semata nk maki n fitnah aku..pirahhhh jubogang

Mesti jubo hang ni penjilat jubog nuart n raja formula jugak...kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 29-1-2023 01:46 PM
Baru aku ingat sb juboq hang terasa sgt sbb pernah kena maki dgn aku dulu kan? Padan la joboghang  ...


Menanah juboq gang PoeN cari teloq.. cari minyak. Padahal everyone knows hang memang duduk cerok2 darat ulu banat?! Ngaku ja lah.. tak payah nak sembang acah2 perihatin sgt! Sbb tu susah dpt stok! Poodah!

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-1-2023 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Cilanat btl penyeludup ni..mesti jantan kelantan gedebe yg sokong parti lebai...hrp ada tindakan yg berat pd mrk...klu tak..x mungkin insaf
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2023 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
juboqhang replied at 29-1-2023 01:51 PM
Menanah juboq gang PoeN cari teloq.. cari minyak. Padahal everyone knows hang memang duduk cerok2  ...

Eh juboq cirit tak sempat selet...everyone tu sapa? Habaq mai sini..dah la bahlol, fitnah kuat.mesti makpak hg kuat bg mkn duit haram hasil seludup minyak sabsidi, no wonder la anak pun nama buruk sesuai dgm akhlak buruk
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Club porshe spura tersenyum girang.......
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama jecmcm petrol dan diesel bersubsidi di seledup masuk ke thailand ikut jalan laut. Penyeludup mmg lah kerja dia, tp lebih menyedihkan apabila penguakuasa kita turut terlibat dlm aktiviti ini. Siapakan penderhaka  negara sebenarnya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 01:57 AM GMT+8 , Processed in 1.095547 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list