CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 25468|Reply: 189

“Kau Tak Pernah Jaga Musa, Tinggal Dia Pergi US ‘Dating’, Yang Jaga Bibik” - Noh Dakwa ‘Selamatkan’ Musa Dari Mizz Nina?

  [Copy link]
Post time 7-2-2024 11:54 AM | Show all posts |Read mode






Pagi ini, prosiding kes di antara Mizz Nina dan bekas suami, Noh Salleh berhubung hak penjagaan anak angkat, Musa menjadi tular di media sosial.


Mizz Nina dilihat hadir bersama suami, Essam Abdullah manakala Noh tidak ditemani sesiapa namun soal jawab di antara kedua-dua pihak dan wartawan telah mendapat perhatian peminat industri hiburan.


Temu bual Mizz Nina dan suami dilihat membicarakan tentang situasi di mana anak angkatnya didakwa diculik serta kesan daripada insiden itu manakala Noh pula banyak mengulas tentang tindakan bekas isterinya.


Terkejut dengan tindakan bekas isterinya, Noh sendiri tidak faham mengapa Mizz Nina menarik semula dakwaan bahawa Musa telah diculik.


Malah katanya, dia sendiri sudah menyediakan bahan-bahan bukti untuk ditunjukkan di mahkamah namun ia tidak berlaku memandangkan kes tersebut ditarik semula.


"Apa yang Nina takut sangat dengan bukti yang kitorang ada? Kalau saya keluarkan, masak dorang.”


Noh juga mendakwa Mizz Nina dari awal penceraian mereka sudah mengajar Musa dan memintanya untuk tidak membahasakan dirinya sebagai bapa.








"Sebelum dia kahwin dengan mamat tu, dia dah tak bagi Musa panggil saya bapak. Dia dah cuba putuskan Musa (dengan saya)".


Noh turut berkata dia tidak menculik Musa sebaliknya hanya ‘menyelamatkan’ kanak-kanak berkenaan daripada ibu angkatnya itu.


Jelas Noh, ketika selama tiga minggu Musa bersamanya kanak-kanak itu sangat gembira dan tidak menunjukkan tanda-tanda trauma.


"Saya tak pernah tengok muka Musa happy macam tu waktu dengan (penjagaan) dia (Mizz Nina). Mana pergi trauma dia? Saya ada bukti video…"

"Trauma memang trauma. Kau (Mizz Nina) tak pernah jaga dia. Tinggal tinggal dia, pergi dating dekat US. Yang jaga (Musa), bibik. So, yang trauma tu dekat bawah jagaan dia".





SUMBER : TikTok/Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2024 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni baru anak angkat...kalau anak kandung lagi jd berat bila cerai mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
La..kalau ko amik pun..ko pun sama..bini ko surirumah ke leh ngadap musa 24 jam?? Last2 hantor Taska jugek kan??

Ko nak suh² bini baru jaga anak angkat ko dgn ex tu .ko tak fikir ke bini ko awal2 kawin ni dia nk merasa hornymoon dulu??

Ni baru anak angkat..dia punya drama tu..kalau anak betul taktau la apa lg jadi
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kerja nak buat mcm mana..samada taska atau hire maid la jaga anak

NH ni sahih jenis laki kalau ada anak suruh bini berhenti kerja
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 12:32 PM | Show all posts
dengki betul si kepam ni dengan kekayaan mizz nina yg mampu upah maid utk jaga musa...mizz nina kaya gila kot..multi millionaire..kesian noh terlepas peluang utk menggoyangkan testis sehingga ajal menjemput kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
entah nape, aku rasa gaduh anak angkat ni mmg lagi drama dari anak kandung, sbb anak kandung dah sah2 milik darah dedua. bila anak angkat ni boleh pertikai takde hak lepas cerai, atas alasan bukan anak susuan isteri baru Noh, Noh pula atas alasan bukan MN yg betul2 jaga anak tapi bibik.

tapi kalau aku jadi Musa, yg paling sebak bab ibu kandung aku sendiri tak mau ada kaitan dgn aku. Mcm...hina sgt ke aku sampai ibu mengandung sendiri tak mau ada kaitan...(drama fefeeling sendiri ni).
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-2-2024 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Logik aje NH pun dah sayang budak tu. Walaupun bukan anak kandung. Sebab diorang kan kawin lama tak dapat anak. So logik la bila dapat tu dia sayang lebih2. Untuk dia go to all the trouble sampai kena tuduh culik, memang salute pada NH. Walaupun tak pernah minat, tapi he is a good father.

Ada budak yang tak pernah tengok bapak dia. Bapak tak jenguk. Noh pulak berlawan walaupun bukan darah daging dia. Untung Musa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
He says, she says
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2024 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
yg sebenornya si hujan kepam ni masih xmove on..menyesal mungkin sebab dah terlepas harta beribu2 lemon
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Hek elleh nh ni. Mmg looser, egois, narcissistic much.
Dia yg abandoned musa. Dia yg culik musa. Dia yg larikan musa. Dia yg biar kuku musa pjg. Budak tu trauma. Xtau dia jaga musa mcm mana spnjg dia culik tu? Bini baru jamu nasik x? Ada playtime tak? Ada nap tghri tak? Ada ground and sun session tak? Dia ingt bela budak ni letak dpn tv or utube pastu ko p seks dgn bini baru je ke? Basuh berak musa sape buat? Hri 1st nina dpt balik musa, kuku pjg dan traumatic. Smpai skrg budak tu kena refer psychiatrist.  Dasar jantan bodoh bebal looser xtau jaga bini, xtau jaga budak. Nk harap dia respect ongtua? Lambetttt lagi noks.

Diri sndiri pun kepam busuk masam kuat meludah kuat mencarut ego, p la kawen dgn kokping gila tu. Jgn gnggu nina dgn shubend baru la woi
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 01:38 PM | Show all posts
fido_dido replied at 7-2-2024 01:30 PM
yg sebenornya si hujan kepam ni masih xmove on..menyesal mungkin sebab dah terlepas harta beribu2 le ...

tu la tu
dah serai baru dia sedar agaknya mn bnyak tolong topap itu ini ( ni speku je la kan)
dah hidup sndri ada bini baru lak
baru dia tau n nyesal pastu ni revenge tp pakai alasan syg anak

kalau betul syg musa tu dan seorang lelaki yg baik, rasanya dia x akan gaduh smpai mcm ni
tak rasa MN ni jenis org yg xleh bertoleransi...
setakat nk jumpa Musa melawat apa semua xkan MN x bagi kot kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry

Macik kalau berurusan dengan orang yang jenis bual
Macam rempit
Memang tak boleh go
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 7-2-2024 01:38 PM
Hek elleh nh ni. Mmg looser, egois, narcissistic much.
Dia yg abandoned musa. Dia yg culik musa. Dia ...

Jgn lupa musa time masa mn ambik tu diarrhoea n cirit birit erti kata lainnya..apa bnda disuapkan pun xtau..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 01:59 PM | Show all posts
MN tu kalau anak billionaire bleh je kot upah nanny travel skali dgn dia. ni ko tinggalkan kt Malaysia yg ko tu jauh smpi ke luar negara. just in case something happen kt anak ko la kan, segalanya dah terlambat kot. kata anak orka kot, takkan mcm tu pun tak mampu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini nh skrg patut dah berkira2 utk mintak cerai. Kata laa ditakdirkan diorg dpt anak & lps tu nh buat perangai sampai cerai, agak2 drama berebut anak jd mcm mana? Anak angkat pun dia dh menyusahkan ex bini, lg pulak anak kandung. So bini skrg, sila pikir guna otak ye.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
emera replied at 7-2-2024 02:00 PM
Bini nh skrg patut dah berkira2 utk mintak cerai. Kata laa ditakdirkan diorg dpt anak & lps tu nh bu ...

Gigih pkior negatip bab rumah tgga org. Cuba skrg ko selak kain ko bulu dh cukor ke belum. Semak. Sbijik mcm kokping ko ni. Menyibuk. Batu api. Neraka kim salam
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2024 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 7-2-2024 01:59 PM
MN tu kalau anak billionaire bleh je kot upah nanny travel skali dgn dia. ni ko tinggalkan kt Malays ...

Nina have 1001 reasons to not bring musa along. And nina have 1001 reasons not to tell u the reasons. I swear klu u wujud in real dlm life nina. Nina ignore je person busy body mcm ko.. jijik dok sibuk hal nina. Ko g cek tgok  puki ko wangi ke busuk. Byk sgt masa dok pkir soal nina.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Noh, takat bukti video budak tu hepi, without doctor cert, susah la nk menang kalo lawan kt court.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
seripahzeripah replied at 7-2-2024 01:50 PM
Jgn lupa musa time masa mn ambik tu diarrhoea n cirit birit erti kata lainnya..apa bnda disuapkan  ...

Yup..lupa lak aku td nk list down. Mmg looser gila la nh ni. Pasni memasing dpt anak sndiri aku rasa musa ni depa lawan tolak pulak.. batak selagi xdpt anak kndung je pun.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2024 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Rimasnya byk sgt benang depa bukak ikut ayat sepotong sepotong watak yg terlibat. X blh ke buh setempat? Kan aku dh dpt impression NH ni bingit bising kecoh je and x rilek mana pon mcm time dia hembus vape aritu. Dh le tiap line tu line yg childish, perli2 org
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 04:23 AM GMT+8 , Processed in 0.073910 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list