CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-HBZ

Marissa Antara Pelajar Paling Berjaya Di Maahad Tahfiz As Sofa, Berjaya Hafal Enam Juzuk Al-Quran Dalam Tempoh Setahun

  [Copy link]
Post time 9-2-2024 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Hafal2 saja tp x praktik x da gunanya...tp tgk dia ni makin ala2 pompuan sundal selepas abis blajar...ku igtkan bakalan ustazah tp....

Camna dia blh knal laki dia tu? Minah ni suka naik grab ke apa sampai blh knal laki dia tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 9-2-2024 05:49 AM
Dia kt as sofa tu smp tingkatan brp
Kiranya xabes hafal quran kah? Kalau 1 thn 6 juzuk, 5 thn 30 j ...

Tak pastilah iols..yg iols confuse .kalau situ dh ok..nape nk dipindahkan pula

Kalau takat setahun je kat sana..sempat yach..terpaling cinta pertama dgn selam..ingtkn lama nau berchenta stail2 hapis roshdi tu sampai takleh lupa
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
katakauu replied at 9-2-2024 04:15 AM
kann
skola assofa ni berbayar
walau suka kutip derma kt shopping mall

As sofa ada kutip derma kat mall ke? Tak tau pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 9-2-2024 07:35 AM
Hehe...biasa yg cantik ada group dia tersendiri kan...

Mat dah lama i tertanya..u ni lelaki ke pe ...

Masa I baruuu kahwin dulu & baru dapat anak
Ada sorang makcik ni bagitau
Bersederhana dalam semua benda
Tak boleh nak terlalu focus pada 1 benda sampai tak ajar anak pasal realiti hidup
I setuju dengan dia
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
nena9042 replied at 9-2-2024 08:24 AM
Masa I baruuu kahwin dulu & baru dapat anak
Ada sorang makcik ni bagitau
Bersederhana dalam semua  ...

Satu lagi sentiasala rapat dgn anak..tambah2 anak perempuan..x call ke bila anak x balik rumah satu hari..

Mcm kes abby ni..anaknya pi kawin kat songhkla tu bukan ambil masa sehari kut..mesti 2..3 hari pi sana..ke anaknya mmg duk asing dgn dia..anaknya baru 19 tahun..lainla umur 25 tahun ke atas ..ke anaknya mmg duk rumah sewa lain..

Mcm.si jantan tu waktu bini tgh umrah..mmgla free sana sini..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 9-2-2024 08:34 AM
Satu lagi sentiasala rapat dgn anak..tambah2 anak perempuan..x call ke bila anak x balik rumah sat ...

Rasanya mak dia carik kan. Tp carik dlm sosmed

Ade sapa tah share ari tu mak dia buat hantaran kat sosmed cari anak dia ni la... masa tu la kot anak dah sampai songkhla...

Berat dugaan oman ngan yebbi ni. Dugaan utk kita jugak sbnrnya membesarkan anak di zaman skang sgt mencabar okkehhh...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-2-2024 08:48 AM | Show all posts
krustykrab replied at 8-2-2024 11:42 PM
Dah tu kami kena buat apa ek?

damage control gitu uoolls...
lps nih boleh kenduri kesyukuran la uoollsss...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 9-2-2024 01:32 AM
Dh google..comei si darda tu..mcm ada mix2 gitew

Tp seram la tgk gaya yebi besarkan si meresah ni.. ...

Takde salah mak bapak ke takdir ke apa
Ini salah marissa sendiri … bukan budakk kecik …
Marissa kena bertaubat dan mintak ampun kat mak ayah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 9-2-2024 05:33 AM
Dalam gambar tu dia sorang je yang lawa...yg lain semua below par....ni komen ikhlas

Tak baik you. Tapi gambar tu jahat juga, dia sorang aje pakai tudung kaler. Pastu dia sorang aje berbedak semua. Yang lain2 tu kalau kasi mekap cantik juga. Tapi cantik2 pun serah diri jadi bini kedua.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:02 AM | Show all posts
hafal 30 juzuk pun kalau tak reti kontrol napsu tak guna jugak... mak pulak tak habis2 'grooming' daripada kecik nak kenenkan dgn anak orang ni anak orang tu, anak akak nasi ayam paris tu nyaris nak kena jodohkan, nasib budak tu jenis bolayan, markisa ni je yang gedik tersengih2 berangan dapat kote mix...hujung2 dapat kote jantan grab sajaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Dapat bayangkan Norman dengan anak dia yang sado tu ketar lutut jumpa mak bapak si Selam dengan si Selam tu. Agaknya kalau jumpa mak bapak si Misya tu lagi lah. Badan je besau
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
halahhhh sharifah kasih tu pun siap menang tilawah kebangsaan ke apa, hafizah jugak ponnn sama peel rembat laki org jugak. selamat bercerai dah pun.
diberi kelebihan tang tu tak bermaksud depa tu maksum.
mcm bdk2 genius laa tapi tang pemilihan arah hidup ujung2 lagi bodoh dari bdk kelas blkg
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:16 AM | Show all posts
Azazil dulu pon paling warak
apa nak heran

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Diamondmoney at 9-2-2024 09:31 AM

Ko kalau hafal tak praktik hari2 then ko lupa itu dosa besar.

Aku dgr dr ceramah. Sb tu hafal tu tak wajib. Yg wajib belajar fardu ain.

Lgpun bdk2 hafaz ni kena jaga makan minum pergaulan semua. Tv hfon dan media sosial ni semua lagha

Mkan minum mesti dr sumber yg halal.makann segera tak bole. Susah la sbnrnya
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Manusiabesa replied at 8-2-2024 11:47 PM
UAi dh ulas ,kt thread ci. Meh aku tlg summarize apa uai kata tu. Kot2 korang xda masa nk p ke ci.
M ...

Bkn markisa tp meresah nickname dak ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki dia sbb dia cemerlang dlm belajar..rezeki mk ayh dia sbb nk anak2 hafal quran dan Alhamdulillah dpt hafal..skrg ini masa ujian pula untuk adk marissa dan keluarga..kita xkan selamanya semua dpt yg baik2,didatangkan ujian ni pun untuk nk jadikan mereka ni lebih baik lagi..ini ujian mereka skrg ni..kita doaknla yg baik2 untuk mereka..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2024 09:47 AM | Show all posts
Diamondmoney replied at 9-2-2024 09:20 AM
Ko kalau hafal tak praktik hari2 then ko lupa itu dosa besar.

Aku dgr dr ceramah. Sb tu hafal tu t ...

betul la
kwn iols yg hafal quran pun ada ckp
nak hafal xsusah tp nak kekalkan hafazan tu yakni istiqamah tu tggjwb paling besar
mmg kena dok menghafal selalu
medsos ni mmg xpandang la..elok lagi dia manfaatkan masa dia dgn alquran



Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Hafal quran tak penting, yang penting kena belajar Sains Takde la senang serah diri. Kecik2 dah hafal STD haper semua, bior semua takut nak serah diri pada abang grab. Kalau nikah kat Mesia, kurang2 ada HIV test.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
prince_marhaen replied at 9-2-2024 09:02 AM
hafal 30 juzuk pun kalau tak reti kontrol napsu tak guna jugak... mak pulak tak habis2 'grooming' da ...

Nasik ayam parit tu pun dengarnya kontrol jgk anak² pompuan dia. Yg pompuan 1 tu katanya dipaksa berbungkus. Yg pompuan ke 2 tu pun dipaksa jgk, kalau tanak pakai jgn masuk vlog dia.
Jgn jadi mcm anak yebbi ni udah. Dia dah la dok parit, sana lagi macam² boleh buat dgn bebas.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2024 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh hafaz surah bukab bermksd kau terlindung dr buat dosa
Tu semua starter kit penunggang agama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 04:56 AM GMT+8 , Processed in 0.077954 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list