CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5872|Reply: 12

[Dunia] Lintah melekat dalam kerongkong lelaki

  [Copy link]
Post time 2-3-2024 11:02 AM | Show all posts |Read mode
Lintah melekat dalam kerongkong lelaki

https://www.kosmo.com.my/2024/03 ... -kerongkong-lelaki/

Oleh KOSMO!
1 Mac 2024, 7:30 pm


SEEKOR lintah berjaya dikeluarkan dari kerongkong seorang lelaki di sebuah hospital baru-baru ini. - Foto Hospital Kebangsaan Endokrinologi

HANOI  – Seorang lelaki di Hanoi menemui seekor lintah hidup sepanjang 6 sentimeter melekat pada kerongkongnya, lapor portal berita VNExpress semalam.

Penemuan itu berlaku  sebulan selepas dia mengambil segenggam rumput dan mengunyah rumput berkenaan untuk merawat luka pada tangannya.

Tangan lelaki berusia 53 tahun itu luka semasa dia mengendalikan perangkap tikus.

Baru-baru ini, dia berasa sakit pada kerongkong  dan merasakan ada objek bergerak-gerak di dalamnya.

Apabila lelaki itu meletakkan cermin pada mulutnya, dia melihat ada objek hitam di dalam tekaknya.

Dia kemudian pergi  ke Hospital Kebangsaan Endokrinologi untuk menjalani  pemeriksaan selepas batuk berdarah .

Doktor menemui objek asing melekat berhampiran trakea lelaki itu.

Selepas  dibius, doktor bertindak mengeluarkan lintah hidup dari dalam kerongkong pesakit. – AGENSI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Jaman dulu2 anak dara di sawah pon terkene.  Dorang panggey "kemasukan".
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Confirm makan rumput x basuh dulu...cabut terus masuk mulut dgn cacing2 lintah sekali
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk merawat luka di tangan, kau kunyah rumput...?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2024 03:39 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 2-3-2024 11:44 AM
Jaman dulu2 anak dara di sawah pon terkene.  Dorang panggey "kemasukan".

mmg mcm tu ke petuanya? mkn rumput?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2024 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Menjadi ke petuanya.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-3-2024 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah tgk video, lintah beranak pinak dlm perut punca dr batang sayur kangkung menjak tulah aku x brani dh mkn kangkung yg siap masak beli dr mana2 kedai. Kalau masak sendiri pun, berejam aku siang sbb aku check.dulu betul2 utk pastikan xde anak lintah
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2024 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
airfilterkotor replied at 2-3-2024 11:45 PM
Untuk merawat luka di tangan, kau kunyah rumput...?

maybe la kan kunyah-kunyah, lepas tu tampal kat tangan..
eh skali anak lintah plak tertinggal lekat dalam mulut..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2024 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
hanamunir replied at 4-3-2024 11:26 PM
maybe la kan kunyah-kunyah, lepas tu tampal kat tangan..
eh skali anak lintah plak tertinggal leka ...

Yup, SG pon rasa mcm ni. Kunyah2 rumput tu sblm tenyeh kat tangan. Reporter pon tulis lah betul2. Bkn semua pembaca faham perubatan natural ni. SG tgk org asli biasa buat mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 10:09 AM | Show all posts
hanamunir replied at 4-3-2024 11:26 PM
maybe la kan kunyah-kunyah, lepas tu tampal kat tangan..
eh skali anak lintah plak tertinggal leka ...

Dia kunyah tak cukup lumat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 12:35 PM | Show all posts
Teringat cerita indo dulu kala, dukun lintah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 12:40 PM | Show all posts
the real dukun lintah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 01:55 PM | Show all posts
Lepas ni nak makan rumput kena berhati-hati ya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 03:45 AM GMT+8 , Processed in 0.065528 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list