CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: Thunderclouds

Medication for autistic child

  [Copy link]
Post time 23-3-2024 06:24 AM | Show all posts
Thunderclouds replied at 21-3-2024 05:12 PM
Ank sy ni mmg bwk jumpa developmental paediatrician. Dia yg diagnosed, uruskn kad oku, suggest eip ...

nampaknya awak telah dapat a very good service, alhamdulillah.
moga2 follow up dan outcomenya positive selalu

so, kat rumah dia OK; mungkin kah ini hanya settling-in period bagi dia? ya lah, reaction mereka pada changed environ could be different
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-3-2024 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 21-3-2024 04:58 PM
Iya mod.
It's ok. No matter.
Meols bukan lapar perhatian. Mmg betul2 mau tau info frm people yg s ...

yes, aware that u need info. I hope all goes smooth for u..autism ni mmg banyak trial and error cumanya maybe u kena rectify issues cikgu suggest amek ubat. i think cikgu tu cari jalan mudah. Ask ur therapist..how to manage tantrum anak kat sekolah ni.

My close friend anak dia dua dua autism. Every day dia x boleh handle anak dia..i also xtau dah how nak assist..mmg tough and challenging.

All i can say hanya mak ayah tu je sendiri boleh handle..as long tak give up..method terapi and medication ni kdg bergantung kepada kesesuaian budak tu..so mmg u kena explore sampai jumpa mana   yg sesuai..i only can say...dont give up ok.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2024 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 21-3-2024 04:52 PM
So meols guna service docOncall utk consult duktur sbb sendu amattts tered meols ni (aku bukan nk  ...

maybe sekolah tu x sesuai? cubalah tanya doctor yg u kerap jumpa jika betul perlu ubat. Also anak hanya tantrum kat sekolah je ke? than something kena adjust.

I bagi kredit sbb topik ni bagus and a big common issue now nisbah autism is like setiap 150 budak dilahirkan (1:150)  menghadapi autisme.

Macam2 speculation..sebab vaccine etc etc..pemakanan possibly etc etc..hope all dimudahkan utk u dan anak.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 05:44 PM GMT+8 , Processed in 0.221073 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list