CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: YgBenar

[Tempatan] Bukan Tagih Simpati,Wanita OKU Kiciwa Terpaksa Berdiri Lama 10 minit Kerana Tak Ditawar Tempat Duduk

  [Copy link]
Post time 23-5-2024 02:44 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-5-2024 10:15 AM
batak viral juga ke..
kan ada kerusi kosong tu.. pi je la duduk..
plus real OKU dengan kad ataupun b ...

Tak memasal aku gi stalk ig dia.  Memang bengong budak ni, mana de oku sampai tak leh jalan. Badan sihat gempal berjalan sampai overseas, duk malasia bertudung gi jalan2 overseas tudung lari. dia mungkin hanya ada kaki tak sama panjang je, elok je aku tengok kat ig berjalan tanpa tongkat kat overseas tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
B40tastePosh replied at 23-5-2024 09:51 AM
Kita semua adalah OKU

setuju...bukti kt komen memasing....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 02:53 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 23-5-2024 09:28 AM
tu ada je kerusi kosong sblh tshirt merah
kenapa x duduk situ

nanti x boleh buat content
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Oku buta ke smpai tak nmpak ada seat kosong depan tu...tapi kalo buta boleh plak rekod bideo???


#okubatakviral
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 03:57 PM | Show all posts
Samerosie replied at 23-5-2024 02:44 PM
Tak memasal aku gi stalk ig dia.  Memang bengong budak ni, mana de oku sampai tak leh jalan. Badan ...

pecah lobang      >>> ade lg ke org sebut  
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 04:04 PM | Show all posts
OKU feeling2 entitled mengada2, dia expect semua org kat situ bangun bagi seat kat dia sambil tunduk hormat kot baru dikatakan prihatin
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2024 07:34 PM | Show all posts
dasar batak viral... tak padan dgn status OKU tapi gigih nk memburukkan org lain sakan...  
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:46 PM | Show all posts
mayaHD replied at 23-5-2024 09:33 AM
OKU mulut sekali agaknya

terima kasih mewakili hati iols
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 23-5-2024 08:00 PM

tapi ek skrg ni ramai je acik2 dh sakit lutut. tak larat bdiri lama. takleh la cop smua tak guna, tak btongkat tak smestinya kuat. dlm bidio dia bg tu bukan smua org muda, ramai gak yg tua, dia g viral smua skali. mcm over je budak ni. ade hari kita untung, ade hari kita tak untung. smua org rasa dek. tak payah lah over. ke dia jaki ramei no nunggu giliran, nombor dia nye lambat lagi. patut bukan bg seat, oku hat ni kasi ptg q terus (baca komen dia kata ni farmasi, tmpt ai farmasi ade satu kaunter utk oku ibu mngandung bagai. situ takde meh)
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miss_perfect at 23-5-2024 07:53 PM

Akak ni OKU apa ye?
Bukan apa, kalau I dalam public transport kalau nampak orang pregnant atau orang tua, memang akan ada je orang yg akan offer tempat duduk. Even parents with toddler pun kadang orang offer seats jugak. Tapi kalau OKU yang orang tak nampak kekurangan fizikal, better la jangan berat mulut, minta je tempat duduk.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:44 PM | Show all posts
alah presint 15 putrajaya sinun
ramai je ummah salah guna parking OKU
aman2 je tak kena saman
siap bawa anak2 sekali
aku doakan anak2 dia one day OKU
mentaliti je semua ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru jer nak cerca staff kat kaunter tak bagi laluan khas utk OKU, sekali sis Rosie dah pecah lobang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 10:47 PM | Show all posts
... lebih memilih utk buat content dgn harapan viral .. sedangkan ada jer tempat duduk yg kosong.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14675 Replies : 44
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12627 Replies : 96
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12757 Replies : 78
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 114348 Replies : 2976
Tengok le perangai AI sekarang
bensolo333Tengok le perangai AI sekarang
Views : 9992 Replies : 11
Hati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
lucky_peaceHati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
Views : 46093 Replies : 139
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87643 Replies : 36
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40302 Replies : 335
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85864 Replies : 3852
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 59473 Replies : 107

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 07:43 AM GMT+8 , Processed in 0.090623 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list