CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 29177|Reply: 200

[Tempatan] Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?

  [Copy link]
Post time 8-6-2024 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 8-6-2024 10:46 PM

Dalam satu pendedahan yang mengejutkan, Dr. Anthony Fauci mendedahkan bahawa peraturan penjarakan sosial enam kaki yang diperkenalkan semasa pandemik COVID-19 ‘hanya rekaan semata-semata’ tanpa sokongan kajian saintifik, lapor Daily Mail.




Dalam temu bual dengan wakil Parti Republikan, beliau menyatakan bahawa beliau tidak ingat bagaimana peraturan itu diperkenalkan dan tidak sedar adakah wujud sebarang kajian yang menyokong peraturan tersebut.

Anda tahu, saya tidak ingat. Ia hanya muncul begitu sahaja,” kata Fauci menurut transkrip jawatankuasa ketika ditanya mengenai asal usul peraturan tersebut

Beliau juga menambah bahawa beliau ‘tidak sedar akan kajian’ yang menyokong penjarakan sosial, dan mengakui bahawa kajian sedemikian ‘sangat sukar’ untuk dilakukan.

Testimoni ini juga mendedahkan bahawa Fauci tidak ingat membaca sebarang kajian yang menyokong pemakaian topeng muka oleh kanak-kanak sebagai langkah pencegahan COVID-19.

“Saya mungkin telah melihatnya,” katanya sebelum menambah, “tetapi saya tidak ingat secara khusus bahawa saya melakukannya.”

Lebih lanjut, Fauci mengakui bahawa beliau tidak mengikuti sebarang kajian mengenai kesan pemakaian topeng ke atas kanak-kanak selepas peraturan tersebut diperkenalkan.

“Saya masih berpendapat bahawa perkara itu masih belum pasti,” kata beliau tentang keberkesanan pemakaian topeng oleh kanak-kanak dalam mencegah penularan wabak tersebut.

Selain itu, Fauci juga mengakui bahawa teori kebocoran makmal – idea bahawa COVID-19 bermula di Institut Virologi Wuhan (WIV) – adalah satu ‘kemungkinan’.

“Saya fikir orang telah membuat teori konspirasi daripada itu,” katanya, sambil menambah “ia boleh jadi kebocoran makmal.”

Pengakuan ini datang empat tahun selepas beliau menyokong penerbitan sebuah kertas yang menolak teori kebocoran makmal, dikenali sebagai kertas ‘Proximal Origin’.

Jawatankuasa yang menyiasat asal-usul virus ini telah menemui bahawa bekas pembantu Fauci, Dr. David Morens, sering menggunakan akaun e-mel peribadinya dan memadam fail untuk mengelak daripada dihukum di bawah undang-undang di bawah Akta Kebebasan Maklumat (FOIA).

E-mel dari Morens menunjukkan bahawa beliau membanggakan diri kerana mempunyai ‘saluran belakang’ untuk berkomunikasi dengan Fauci secara rahsia.

Dalam perkembangan mengejutkan, Fauci juga mengakui kepada jawatankuasa bahawa beliau ‘tidak meneliti’ geran yang ditandatanganinya, walaupun ada dokumen yang berjumlah jutaan dolar wang pembayar cukai.

Beliau juga menyatakan bahawa ‘tidak pasti’ jika ada makmal asing yang menerima wang geran dari AS, seperti WIV, beroperasi pada standard yang sama dengan makmal Amerika.

Wang yang diberikan sebagai sebahagian daripada proses geran NIAID juga tidak melalui sebarang semakan keselamatan nasional.

Bekas pengarah itu turut mengatakan bahawa beliau tidak menyedari sebarang konflik kepentingan dalam kalangan stafnya, termasuk pembantunya, Dr. Morens.

Namun, Morens telah memberi keterangan bahawa beliau membantu Presiden EcoHealth Alliance, Dr. Peter Daszak, dalam kerja-kerja bukan untung, termasuk mengedit kenyataan akhbar dan berusaha mengembalikan dana geran untuk EcoHealth.

Jawatankuasa dijangka akan mencari penjelasan lanjut mengenai ‘saluran belakang’ komunikasi antara Fauci dan Morens dalam sesi pendengaran pada 3 Jun.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2024 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by DeluluMelulu at 8-6-2024 11:54 PM

Kalau bab penjarakan fizikal tu ketua terpaling kesihatan Amerika Syarikat terpaling police dunia tu pun akhirnya mengaku tak ada bukti saintifik , apalah sangat dengan vaksin mRNA konon terpaling selamat dan berkesan manfaat melebihi mudarat diluluskan secara kecemasan tak ada data keselamatan jangka panjang tu,
hujung2 syarikat pengeluar AstraJenaka tu pun akhirnya mengaku ada kesan sampingan lepas jutaan manusia dah cucuk. Kebabian terhebat abad ini!
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah kah kah

Satu doniya kono tipu idup

Antivaks dah bgtau semua tu membongak

Tp x nak percaya

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi zaman dulu dah ada virus apa ntah... Dan solusi nya penjarakkn 6kaki kann....

Aku rindu zaman covid....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 8-6-2024 11:56 PM
Kah kah kah

Satu doniya kono tipu idup

xpe..ok jugok letew...xde la nk tercium bau bawang..bau x gosok gigi..bagai..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-6-2024 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah suruh baca link ataih tapi ramai masih lagi yg maleh membaca..

Betui kott ckp atuk M
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 9-6-2024 12:02 AM
Dah suruh baca link ataih tapi ramai masih lagi yg maleh membaca..

Betui kott ckp atuk M

Cer lukis sis.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2024 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 8-6-2024 11:56 PM
Kah kah kah

Satu doniya kono tipu idup

Antivaks bersuara sekarang semua dah xberani nak argue..yg masing2 serah diri berdos2 Dan masih sihat, tahniah diucapkan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 9-6-2024 07:51 AM
Cer lukis sis.....

Buat diagram sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 8-6-2024 04:25 PM
Tinot7 replied at 8-6-2024 07:45 AM
Sila baca sendiri

https://www.cebm.net/covid-19/what-is-the-evidence-to-support-the-2-metre-social- ...


Depa ini confused di antara CDC and NIAID dua agency berbeza buat experiments..ini memang kerja CDC yang incharge disease prevention and control . Memang tidak relate dengan fauci office dalam NIAID ....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg la xde bukti saintifik sbb xpernah jd di era millenial ni. Bg i logik je kena berjarak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi aku yg xsuka bgesel..tgesel..org tlalu dekat ngn aku mmg bahagiaaa ssgt time covid
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 9-6-2024 07:51 AM
Cer lukis sis.....

Mcm ni..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 9-6-2024 08:11 AM
Buat diagram sekali.


Membantu tak mcm ni?



Gambaq iols nak bubuh takleh uplod plak.. not supported katanyehh

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikutkan geng konspirashit ni, wabak 1918 pun tak perlukan jarak
, mask dan duduk diam dalam rumah.
Gigih katam pelbagai teori, tapi bab sejarah dunia ke laut.

Namun tetap mahu menaku mereka di pihak yang bener.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2024 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 9-6-2024 08:17 AM
Depa ini confused di antara CDC and NIAID dua agency berbeza buat experiments..ini memang kerja CD ...

Fauci tu ID.. mana la dia buat keje eksperimen mcm tu.. dia jadi spokesperson utk cdc jahh.. mcm DG la.. spokesperson.. cuma dpt glamer je la..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Teori berkomuniti dan diam di dalam hutan.
Ye, ini teori depa.... memang galak sakat laa time wabak tu sebab depa ni kann semuanya serba tau.

Ditakdirkan komuniti dalam hutan tu kena wabak, nak juga tau apa kaedah² pencegahan yang akan depa lakukan.
-Penjarakan sosial?
-Pakai mask?
-Berkurung dalam pondok masing²?
-Tebalkan muka, keluar ke bandar amik obat?

Ikut teori, plandemik ni hasil agenda heiwan² hutan belantara tropika yang tak suka dengan komuniti depa.
Ujung sekali, komuniti kau dalam hutan tu lenyap gitu jer macam kaum Mayan.



Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dengar tu sheeple.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by slavehunter at 9-6-2024 11:37 AM

Alahai kesian nye. Dah nama pun Plandemik SCAMdemic creation by Fraudci pun salah Antivaks juga ker? Antivaks just warns jangan terpedaya jangan jadi bodoh jer....itu pun susah nak mengaku dah terpedaya aka dah terbodoh dengan Fauci. Accept the fact saja la.

Sekarang ni more and more evidence keluar dari MSM that Mrna lead to chronic desease and succumb to fatal death.

Kalau tak boleh terima kenyataan dan facts yang keluar dari news dont blame Antivaks ler, blame le Fauci, KJ, Digi, blame Gov sekali coz they are complicit in giving you desease and deaths.

Antivaks sudah berlepas diri dari bersekongkol dengan fitnah besaran dan kejahatan ini.

We are not answerable or will be accountable with your pain in the ass and pain heartache regarding this Scamdemic.

Swallow dan hadamkan my words slowly.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 3217 Replies : 19
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38135 Replies : 296
Gadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wajar atau tidak zaman sekarang
YgBenarGadis Nak Bakal Suami Bergaji RM9,000.Wa
Views : 34632 Replies : 214
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 172164 Replies : 2845
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19879 Replies : 294
Tidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor kes orang hilang - KPN
mojarean_XTidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor ke
Views : 18010 Replies : 19
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31522 Replies : 210
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91925 Replies : 794
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28349 Replies : 92
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 7183 Replies : 7

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 06:44 PM GMT+8 , Processed in 0.108233 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list