CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6375|Reply: 33

[Tempatan] ‘Dulu Isi Penuh RM130, Sekarang RM210’ – Pengguna Diesel Mitsubishi Triton VGT Luah Rasa Tekejut.Anda tekejut?

[Copy link]
Post time 14-6-2024 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kenaikan harga diesel baru-baru ini kepada RM3.35 seliter berbanding harga lama RM2.15 seliter telah menimbulkan pelbagai reaksi daripada rakyat yang terkesan dengan kenaikan ini.

Ramai pengguna media sosial meluahkan kekecewaan mereka terhadap kenaikan harga baru diesel yang mendadak ini.

Seorang individu telah berkongsi rasa terkejutnya selepas mengisi minyak diesel, mendedahkan impak ketara daripada kenaikan harga tersebut.

Dalam sebuah video yang dimuat naik di akaun TikTok @pakwee_oe, pengguna tersebut berkongsi pengalamannya ketika mengisi minyak di sebuah stesen minyak.

Video itu merakamkan rasa terkejut dan kecewa beliau terhadap harga diesel yang kini melonjak tinggi berbanding sebelumnya.

“Ia benar-benar mimpi ngeri untuk semua kereta yang menggunakan diesel. Biasanya, saya isi penuh tangki dengan RM130; selepas ini, saya akan tukar kepada petrol,” katanya dalam video tersebut.

Video tersebut menunjukkan harga di skrin pam minyak meningkat kepada RM210.

Pengguna itu menambah, “Untuk kereta saya, Mitsubishi Triton VGT, saya biasanya isi penuh tangki dengan RM130, tetapi kali ini tangki penuh berharga RM210.70. Lebih RM80 tambahan setiap tangki.”

Beliau juga berharap agar sasaran kerajaan tepat dan harga barangan tidak meningkat akibat daripada kenaikan harga bahan api.

Sebagai tindak balas kepada reaksi awam, kerajaan telah menekankan manfaat ekonomi daripada struktur harga baru ini

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 11:18 AM | Show all posts
elok lah tu...
aku seram tgk makin byk sangat pikap otr
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Nilah golongan mahakaya yg bangnon maksudkan
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 11:46 AM | Show all posts
Hadap je harga tersebut. Kau kan orang kaya?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 12:00 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ron97 agaknyer naek juger ker
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 15-6-2024 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
X rasa bangga ke bila naik pangkat ke golongan mahakaya? Bkn senang nk dpt title tuh.....pi la cium kaki nuart & lapigi tanda terima kasih....kan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
talak apa..talak pinting....#KitaPelintahIniNegala
                        
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah pantat dari Tuhan katanya
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 15-6-2024 02:41 PM

#IniSemuaSalahAbanglaSUTU
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 15-6-2024 02:36 PM
#IniSemuaSalahAbangla

suatu hari nanti
pastikan bercahaya
pintu akan terbuka
kita langkah bersama

di sutu kita lihat
bersinarlah hakikat
debu jadi permata
hina jadi mulia





http://youtu.be/a5_H4SUImGY
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 04:53 PM | Show all posts
nasib la i terfikir nak letgo triton kepada kawan i december lepas..hihi.. miss you titon!
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak menghasut dan menipu aritu, korang rasa2 PH menang tak pru14 dan pru15

Tak malu sungguh menang sebab main tipu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahakaya.


Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Mls la ckp... Tggu je la next turn kt pulak.. Ntah apa yg naik
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by msdummy.2018 at 15-6-2024 05:34 PM

Eh2 yg pki petrol xpyh nk mengcash sgt lah org lain.kau orang tunggi jerlah announcekent dr gomen beloved korang tuh...yg tringin sgt duk bwh pemerintahan mereka, rasainnnnnn

Aku dh ckp..diaorh nih tlg execute jer plan2 pemimpim terdahulu...kemain korang gulingkan org terdahulu trmsuk tua nyanyuk yg korang panggil2 tuh...kali ni xdee plak nk plan2 langkah hotel lagi?ker telor dh hilang?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2024 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti macai2 PH rasa sedih sangat2... Ingatkan PH menang negara ni semua benda jadi pree
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan dah dapat subsidi rm200 untuk cover kenaikan tu. Mamat ni ummah prc ke sebab tu bising?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 15-6-2024 05:16 PM
Kalau tak menghasut dan menipu aritu, korang rasa2 PH menang tak pru14 dan pru15

Tak malu sungguh m ...


talak tipu..manipulasi saja maaaaaa.......
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2024 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
talak penuh..lu olang angkat 'dia olang punya kincin...'..kasi msk tambah la....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14675 Replies : 44
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12627 Replies : 96
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12757 Replies : 78
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 114348 Replies : 2976
Tengok le perangai AI sekarang
bensolo333Tengok le perangai AI sekarang
Views : 9992 Replies : 11
Hati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
lucky_peaceHati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
Views : 46093 Replies : 139
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87643 Replies : 36
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40302 Replies : 335
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85864 Replies : 3852
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 59473 Replies : 107

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 07:54 AM GMT+8 , Processed in 0.078166 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list