CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: HangPC2

TIPS PC (Pasang/Format/Install/Servis)

  [Copy link]
Post time 23-3-2010 10:12 PM | Show all posts
Nak tanya pd yg pakar & tuan tanah...
mcm mana nak psang processor...aku ada cpu lama pentium3 400mhz soket 370.
aku dah beli speed 866mhz,tp tak tau mcm mana nak psang.
jadi nak minta tlg blh tak bg tip-tip nya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2010 07:39 PM | Show all posts
soket sama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2010 01:37 AM | Show all posts
Post Last Edit by kurga at 11-5-2010 14:46

salam... sesapa nak try simulator untuk format xp
try
http://www.ziddu.com/download/9700250/simulatorxp_format.rar.html
dia simulator... masa aku try.. kelam kabut gak.. ingat bebetul nak format.. tapi lupe lak dia simulator..
kira macam kita nak belajar amali ler..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2010 06:26 PM | Show all posts
link tu bagi nampak panjang skit..senang orang nampak..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2010 01:45 PM | Show all posts
salam... sesapa nak try simulator untuk format xp
try

dia simulator... masa aku try.. kelam ka ...
kurga Post at 3-5-2010 01:37


simulator windows 7 home premium ada tak??
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2010 02:01 PM | Show all posts
hikhikhik.. sorry laa.. x der.. sebab ini pon just amik dari org..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-12-2010 01:02 PM | Show all posts
nak tanya, ari tu anak sedara aku formatkan pc aku. lepas tu, pc aku ok la...boleh online.
one day, internet aku ada problem. so, aku komplen la kat streamyx tp streamix kata bukan problem kat streamyx. then, dia suruh pegi kat "my network places"...buat balik smeula...
tp kat pc aku , tak ada "my network places tu....
macam mana nak adakan balik ek?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 10:02 PM | Show all posts
tapi mcm mane dengan laptop???saya punyer dell inspiron 1420
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-12-2010 10:43 PM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_death at 15-12-2010 22:45
tapi mcm mane dengan laptop???saya punyer dell inspiron 1420
kirhmuru Post at 15-12-2010 22:02


ape yg rosak?

kalo carik driver.. pi sini

http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=WW1&catid=-1&dateid=-1&impid=-1&osl=EN&typeid=-1&formatid=-1&servicetag=&SystemID=INS_PNT_PM_1420&hidos=WLH&hidlang=en&TabIndex=&scanSupported=False&scanConsent=False
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 05:36 PM | Show all posts
http://ninite.com/ mempercepatkan proses installer secara multiple.

Downloading depends on speed tenet
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 02:01 PM | Show all posts
Susah sikit nak paham for beginner step nak format..

Neway nak tanya korang quick format, fat,ntfs.. Mcm mana nak tau which one patut pakai...?
Boot cd tu nak create mcm mana kalo masa beli laptop/pc xdpt..?
Partition tu selalunya berapa % kat c  n d..?
Lepas format n install os, mcm mana nak tau driver yang sesuai utk sound?  (Kes install driver tp still error)..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2016 04:35 PM | Show all posts
tengkiu brader
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2016 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
good tips tq
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2016 05:19 PM | Show all posts
Format partition yang telah dibuat.. Kita juga boleh menggunakan pengurus partition percuma - AOMEI untuk menyelesaikannya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 04:32 PM | Show all posts
korang... aku tak tau nak tanya kat mana... sini pun boleh kot...
aku nak beli pc utk main games... apa minimum requirement spec utk pc tu ye?
sebab laptop aku skang walaupun i3 ram 4gb NVIDIA Geforce 520M still xleh buat main game...
average game utk windows la maksud aku..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 02:24 AM | Show all posts
best benang ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2017 01:20 AM | Show all posts
Alamak i nak tanya something stupid. (Sorry kalau salah thread )

I ada 5 years old (more or less) ASUS N55SL laptop and I'm not planning to buy any new laptop untuk masa terdekat ni but my laptop is getting slower lah kan even baru format the other day. I was thinking to install SSD drive tapi berbaloi ke untuk laptop macam i punya? I try dah google tapi tak faham sangat. Hoping to get some opinion. Thanks in advance!



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 05:39 PM | Show all posts
Satu lagi tips untuk sapa-sapa yang suka install Windows atau program menggunakan pendrive. Make sure pendrive tu clear dari virus. Silap hari bulan semua dah siap last-last pc buat hal. Kalau nak safe pada pendapat saya buat satu pendrive yang read only atau pakai card reader + sd card + micro sd adapter yang ada write lock
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2022 08:39 PM | Show all posts

Hmmm...

a1ast0r replied at 29-11-2018 05:39 PM
Satu lagi tips untuk sapa-sapa yang suka install Windows atau program menggunakan pendrive. Make sur ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Aku dah pernah cuba teknik ni... Tak berjaya... Kena jugak...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2022 09:15 PM | Show all posts
Our mission at CRI Genetics is to unlock complex information from your DNA and present it to you in a way that’s interesting, useful, and easy to understand. We want to help you learn more about yourself and find ways to improve your life through DNA Testing.

Our primary goal is to improve human life and further mankind’s understanding of the human genome. Not only do we provide advanced genetic reports to consumers, but we also actively participate in scientific research. We believe genetic analysis is the future of medicine and we’re excited to play a role in solving complex medical problems.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Ada pramugari dan pramugara terpaksa berkongsi bilik, termasuk ‘tidur’ bersama juruterbang..Video klip “Darkside Pramugari” cemarkan imej kru kabin – NUFAM.Akan buat laporan pulis
YgBenarAda pramugari dan pramugara terpaksa ber
Views : 55895 Replies : 136
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 182116 Replies : 3101
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28736 Replies : 97
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 18895 Replies : 44
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91957 Replies : 819
Bantah penjualan saham MAHB kepada BlackRock, Aktivis M Mythreyar teruskan mogok lapar lebih 80 jam
YgBenarBantah penjualan saham MAHB kepada Black
Views : 8778 Replies : 1
Al-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
chaconAl-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
Views : 4170 Replies : 4
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 23640 Replies : 13
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38311 Replies : 300
Mak Cik Kantin Kiciwa Guru Di Sekolah Berniaga Makanan, Luah Tak Puas Hati Sebab Jual Makanan dan Beri Saingan Sengit pada Beliau.Wajar atau tidak
YgBenarMak Cik Kantin Kiciwa Guru Di Sekolah Be
Views : 8889 Replies : 0

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 04:15 AM GMT+8 , Processed in 0.080361 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list