CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: FOTHER-MUCKER

[Tempatan] peynolejan tertekan lagi sebab lotus pun tak terhingin guna engine protin.

[Copy link]
 Author| Post time 4-2-2016 05:17 PM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 4-2-2016 05:18 PM
peynoLegend replied at 4-2-2016 10:58 AM
ni baru tau proton memiliki lotus macam baru tahu drb memiliki honda dan proton ke

pastu tanya ma ...

See...see...see..... peynolejan sudah hilang skil nak reply . Janji reply jerrrr!
@peynoLegend
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-2-2016 05:33 PM | Show all posts
pehh!! bentuk lotus terbaru nih cantik sket dari protin saga la.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2016 10:43 PM | Show all posts
Terus hilang kebolehan menaip.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2016 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by peynoLegend at 5-2-2016 04:29 AM

soalan bebudak bau up tanya
nape lotus tak pakai engine proton

nape honda dan proton dibawah satu managemnet tapi kat proton takde org jepun

hahahahmenitis airmata peyno nak jelaskan


bila legend tanya

nape honda celup sales lebih hebat dari nissan celup n toyota celup..walhal sesama celup.. terus keluar jawapan keanak anakan nak cover malu

hihi
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2016 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
drb memiliki audi dan Suzuki

ehhh nape audi tak pakai engine suzuki ekk

macai
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2016 04:11 PM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 5-2-2016 04:18 PM
peynoLegend replied at 5-2-2016 07:08 AM
drb memiliki audi dan Suzuki

ehhh nape audi tak pakai engine suzuki ekk

Mengigau ke bermimpi encek paynolejan kita ni? atau pun sekadar janji reply jerrrr....? Jenama Audi dimiliki oleh VW Group Germany. Audi di Malaysia di bawah drb hicom sebab nak masuk market Malaysia je. audi tidak dimiliki oleh db hicom. Drb-euromobil cuma berhak untuk membawa masuk Audi secara sah sahaja.

TETAPI LOTUS ADALAH DIMILIKI OLEH DRB HICOM. ADA NAMPAK TAK PERBEZAAN DI ANTARA LOTUS DENGAN AUDI?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-2-2016 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 5-2-2016 04:11 PM
Mengigau ke bermimpi encek paynolejan kita ni? atau pun sekadar janji reply jerrrr....? Jenama Aud ...

drb honda dgn drb lotus

ehhh nape lotus tak pakai engine honda??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2016 05:07 PM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 5-2-2016 05:28 PM
peynoLegend replied at 5-2-2016 04:38 PM
drb honda dgn drb lotus

ehhh nape lotus tak pakai engine honda??

Paynolejan sudah gagap! Honda Suzuki vw audi BMW ataupun secara kasarnya mana mana jenama kereta luar negara nak memasuki market msia di MESTI kan duduk di bawah bumbung kroni. Sebab senang gov nak control.  Sebab itu Honda dibawah drb dan sebagainya(tetapi Honda VW group TATA Dan lain jenama tidak dimiliki oleh drb diluar negara Malaysia) ITU semua untuk kroni.  TETAPI lotus dan proton adalah dimiliki oleh drb.

Apasal tak buat open market seperti uk? Sebab di uk mereka tidak mengamalkan rasuah dan kroni. Kalau vw group nak buka showroom di uk mereka terus boleh buka tak payah melalui system kroni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2016 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dia seronok peyno layan dia... makin gigih... mentang2 baru tau drb
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2016 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti baru google tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2016 06:46 PM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 5-2-2016 06:52 PM

Peyno lejan sudah hilang skil nak reply. Janji reply jerrrrrr.....Kalau tak reply nanti malu lah jadi legend...kan...kan!.  .Peynolejan baru tau ye semua tu sebab senang kroni nak control market kereta di msia. Sebab itu semua mesti melalu bumbung kroni macai macai di msia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2016 06:49 PM | Show all posts
peynoLegend replied at 5-2-2016 06:04 PM
dia seronok peyno layan dia... makin gigih... mentang2 baru tau drb

Saya pun seronok layan bbnu sebab apa jenama kereta luar mesti tunduk dengan kroni sebelum boleh memasuki market msia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2016 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tq peyno
baru tau drb tu apa .. sama seperti camne tau pnb dan perodua tu apa

berkat peyno dok cite pasal drb... baru terdetik nak google drb tu apa... tu yg saya tunjuk skill sembang pasal suzuki la lotus la, mitsubisti la, audi vw, honda proyon sume bawah satu bumbung rupanya

malunya saya bila saya tanya peyno mana org jepun kat proton kalau sama dgn honda      nasib baik saya tak tanya mana mat saleh bila saya tau vw pon satu bumbung dgn proton     tq peyno legend
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2016 07:17 PM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 5-2-2016 07:25 PM
peynoLegend replied at 5-2-2016 07:05 PM
tq peyno
baru tau drb tu apa .. sama seperti camne tau pnb dan perodua tu apa

Dulu bolehLah peyno tipu warga ci...tapi sekarang tidak lagi! because I have always love cars to death. Dalam masa 20 years saya menggunakan 2vw 3bmw dan satu cooper s, itu belum lagi termasuk Japanese cars 2 Honda Civic. Most of em saya spend roughly over rm60k-70k hanya untuk modification. So saya tau mengenai kereta.  Hahaha.... Dan saya mempunyai workshop saya sendiri di rumah. Ko hado?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2016 07:26 PM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 5-2-2016 07:17 PM
Dulu bolehLah peyno tipu warga ci...tapi sekarang tidak lagi! because I have always love cars to d ...

mohon TT tukar tajuk dari peyno lajen kepada peYnikegen......

sbb ikut kamus standard si kontol peYno =peYni dan lajen = kegen
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2016 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 5-2-2016 07:26 PM
mohon TT tukar tajuk dari peyno lajen kepada peYnikegen......

sbb ikut kamus standard si kontol ...

pantang bangsa johornya dihina... terus sentap
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2016 08:38 AM | Show all posts
axl_bach replied at 5-2-2016 07:26 PM
mohon TT tukar tajuk dari peyno lajen kepada peYnikegen......

sbb ikut kamus standard si kontol ...

peYni.

Ye, baru aku ingat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2016 08:41 AM | Show all posts


Kamus Cari:
Protin - Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd
Jawa Johor - Negeri Kesayangan Protin
Macau - Macai
Siumple - Ringkas DNA Conti
Sleek n Siumple - Bumper Prevayfrghtt Cantek
Kelusa - Salesman Nissan


peYni...? Olo lo lo loo.... comey nyer nama.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2016 11:14 AM | Show all posts

happa laaa, yg tu pun x igt ko nih efil....peYni laa peYni
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2016 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada lagi si peyno belta ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 158937 Replies : 2330
Pemandu e-hailing  Syahrul Ashraf Dahlan, 33, dilaporkan hilang , maklum hantar pelanggan ke Teluk Intan
YgBenarPemandu e-hailing Syahrul Ashraf Dahlan
Views : 25717 Replies : 27
Saya sokong penuh koc wanita. Tapi yang bengangnya, koc wanita masih banyak kosong, ke koc jantan juga masuknya.Netizen kiciwa koc wanita tidak dimanfaat sepenuhnya
YgBenarSaya sokong penuh koc wanita. Tapi yang
Views : 25467 Replies : 26
Benarkah gaji di Malaysia terlalu rendah?
chaconBenarkah gaji di Malaysia terlalu rendah
Views : 7152 Replies : 15
Bawah Payung Awan [Viu Malaysia : Ben Amir, Nabila Razali, Nelissa Nizam, Amyza Aznan, Adam Malek, Kodi Rasheed, Riz Amin]
NekNgahBawah Payung Awan [Viu Malaysia : Ben Am
Views : 29095 Replies : 8
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91843 Replies : 759
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 83827 Replies : 3723
Setia tunggu jodoh pada usia 50-an, Datuk Hans Isaac, Ebby Yus, Datuk Syafinaz Selamat dan Nasha Aziz
chaconSetia tunggu jodoh pada usia 50-an, Datu
Views : 26243 Replies : 78
Tidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor kes orang hilang - KPN
mojarean_XTidak perlu tunggu 24 jam untuk lapor ke
Views : 3255 Replies : 1
Konsert Qalam Noraniza Idris
Lulu_717Konsert Qalam Noraniza Idris
Views : 12846 Replies : 82

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 11:54 AM GMT+8 , Processed in 0.493635 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list