|
sorry mode kalo dah ada tolong mergekan.. cari tak jumpa lah...
kawan2 and senior otai2... nak tanyalah kot kot sesapa yg dah selalu dah dah expert meniaga cucur udang ni.. skang market satu ketul berapa sen ek... bungkus2 siap2 atau potong time orang nak beli... especially esok puasa ni lah... ayah miss kata bungkus siap2 5 ketul rm2.00 tapi miss tengok skang ni yg kecik tu pun orang dah jual rm0.50 ada sapa2 boleh bagi nasihat atau idea?? |
|
|
|
|
|
|
|
kat office sy, ade jual cucur udang sgt best..
dia x bungkus siap2. bile kita nak baru potong.
pastu cucur udang tu besar tapak tgn org dewasa.
satu 50sen. |
|
|
|
|
|
|
|
dolu2 mak miss selalu buat sebesar penumbuk tu.. bulat2... bukan yg leper tu.. tapi dia jual masa tu 3 rm1.00 tapi itu dah 5-6 tahun lepas lah.. la ni dia tak buat lagi.. esok start puasa barulah miss mintak dia buatkan... tu yg tak tau harga pasaran skang... setahu miss yg main peranan ialah sos dia... betulkan?? |
|
|
|
|
|
|
|
a-a..sos tu yg best.
jgn duk beli sos dlm botol tu..langsung tak sedap.
sos kena wat sndiri..baru meletop.
market biasanya 5ketul rm.200.jgn potong dlu..klu org nk potong, baru potong.
lagi satu..jgn kedekut sos lah..hehehhe |
|
|
|
|
|
|
|
bulan puasa nih, selain dr berniaga, elok la niat sedekah sekali
harga seketul 50sen tu dh kire ok la tu pd aku
nk resipi sos sedap? pm aku ekkk
tp kena tunggu isnin la..sbb resipi tu kat umah |
|
|
|
|
|
|
|
sedapnye cucur udang..febret.. |
|
|
|
|
|
|
|
paling best kalau goreng panas2 pastu baru potong2 time nak beli,... udang mesti ada, harga kalau 50sen tu pun ok dah.... tapi make sure jangan kedekut bahan2 eh...
( nak tau lah resepi utk cucur udang) <<< ada sesiapa bole tolong.... |
|
|
|
|
|
|
|
tak suka cucur udang yang terlalu banyak soda bikarbonat. Bila sejuk dah keras & tawar.
Sos plak, kena yang buat sendiri baru sedap |
|
|
|
|
|
|
|
bulan puasa nih, selain dr berniaga, elok la niat sedekah sekali
harga seketul 50sen tu dh kire ok la tu pd aku
nk resipi sos sedap? pm aku ekkk
tp kena tunggu isnin la..sbb resipi tu ...
fariepari Post at 21/8/2009 11:06 AM
hehehe terima kasih banyak2!!! sos tu mak pandai buat... cuma dah lama dia tak buat... dulu masa dia berniaga.. orang beratur nak beli cucur udang dia.. harap2 masih kekal rasa cucur udang... ehehe miss tak buat... mak buat... tapi miss jualkan.. hehehehe |
|
|
|
|
|
|
|
paling best kalau goreng panas2 pastu baru potong2 time nak beli,... udang mesti ada, harga kalau 50sen tu pun ok dah.... tapi make sure jangan kedekut bahan2 eh...
( nak tau lah resepi utk cu ...
yuleen Post at 21/8/2009 11:21 AM
rasanya resepi dia mudah jekk kot.. simple.. udang, tepung, taugeh, sawi, yis, telur, serbuk kunyit... tapi rasanya air tangan orang yg membuatnya tu yg penting kot.. nak kena tanya yg pakar membuatnya... bila miss buat tak sama plak rasa cam mak miss buat.. tapi bahan2 sama... hehehehe |
|
|
|
|
|
|
|
terima kasih banyak2 semua... rasanya semua beri maklum balas satu cucur udang di jual dengan harga RM0.50 kan... sos lebih... hehehe.. terima kasih.. ada sapa2 boleh bagi nasihat atau idea lagi??? |
|
|
|
|
|
|
|
susah nak cari cucur udng yg besh2...
selalu dpt yg lembik n berminyak
#suka yg leper n byk taugeh... luarnya garing |
|
|
|
|
|
|
|
lupa lak... haah 50 sen tu kira harga semasa la n berbaloi baloi............ |
|
|
|
|
|
|
|
lupa lak... haah 50 sen tu kira harga semasa la n berbaloi baloi............
cmf_Pandora Post at 21/8/2009 12:26 PM
hehehee... tenkiu tenkiu... memang pasaran 50sen la ek... bukan tengok tempat atau kawasan tu ke..??? |
|
|
|
|
|
|
|
komen tentang cucur udang yang dijual...
aku tak suka cucur udang yang berminyak...rasa muak bila makan...
sos dia pulak, aku suka kuah kacang... |
|
|
|
|
|
|
|
ai suka cucur udang gak. tapi yg besar punya.. yg penting kuah musti sedap. |
|
|
|
|
|
|
|
korang selalu sebut " kuah mesti sedap "
kuah yang macam mana yang korang suka...?
kuah sos cili atau kuah kacang...? |
|
|
|
|
|
|
|
aku suka kuah kacang + sos cili
mabelos.... |
|
|
|
|
|
|
|
aku suka kuah kacang + sos cili
mabelos....
cmf_Pandora Post at 21-8-2009 15:37
maksud ko, kuah kacang tu campur ngan sos cili...?
uih...aku tak penah buat lagi macam tu... |
|
|
|
|
|
|
|
Kat cameron highlands, saya selalu buat cucur udang ade tambahan istimewa iaitu kamcan (putik daylily) dengan daun kucai. Daun tu agak lebar berbanding kat bawah. Tapi untuk makan sendiri jer...kat cameron pasar ramadan tak meriah.
http://indahnyacameronhighlands.blogspot.com |
|
|
|
|
|
|
| |
Category: Belia & Informasi
|