sebab popia 1 malaysia kalau popia ayam fo yu dia takkan jd cmtu
erk.. ni popia kecik2 inti serunding ke? popia hand made cm cicah sos tu? inti popia handmade kena letak lebih sikit. biar gulung besar.. jgn bg kempis.. nnti goreng kembang sendiri..
@ninoZ , kalau begitu..what should i do?
kena goreng dalam minyak banyak kan? memang buat pun..
dalam api sederhana je...
isi dalamnya x la garing sngt...huhu isi pun x la penuh sangat..coz pakai kulit popia yang saiz kecil je...biasa2 je..tpi tue x tau why dah sejuk jdi kempis n lembik ..x septi di gerai2 yanng orang biasa jual tue...ranggup je walupun dah sejuk
mula mula masa masuk tu api kene kuat, lepastu slowkan sikit...bila dah mula nampak garing, kuatkan balik api. luar dan dalam akan garing sekata.
Post time 13-3-2013 01:12 AM
yang bahagian akhir api perlu dikuatkan tu untuk garingkan luar dengan cantik dan bila minyak betul-betul panas, dia tak akan jerap dengan banyak dalam kulit popia.
Post time 14-3-2013 01:01 AM
api kuat tu maksudnya sebelum masuk popia tu minyak mesti panas. once dah semua popia kita bubuh dalam kuali, kecilkan apinya cepat-cepat.
Post time 14-3-2013 01:00 AM