CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2448|Reply: 0

5 Langkah Sedapkan Lepat Labu

[Copy link]
Post time 18-9-2015 12:35 PM | Show all posts |Read mode

        Sedapnya masakan kuih tradisional, dengan rasa lemak-lemak manis yang disebatikan dengan inti kelapa memang puas hati kalau dapat buat sendiri. Sempena cuti hari ini, bolehlah anda curi masuk ke dapur sediakan menu istimewa buat insan tersayang. Jom cuba!

        Bahan-bahannya:
        ½ biji labu
        1 cawan santan pekat
        1 cawan tepung gandum
        100 gm gula
        Sedikit garam
        Daun pisang secukupnya – layur
       
        Bahan inti:
        Kelapa parut
        Sedikit garam
       
       
        Cara-cara menyediakannya:
       
        1. Bersihkan labu dan kemudian rebus sehingga empuk.  Lenyek kan sehingga hancur.
       

        2. Campurkan tepung dan gula.
       

        3. Campurkan dengan santan pekat dan gaul rata.
       

        4. Letakkan dua sudu adunan atas daun pisang dan ratakan.
       
       
        (PENGGEMAR PUDING BOLEH CUBA RESEPI INI)
         
        5. Kemudian letakkan sedikit kelapa parut yang telah dicampurkan dengan sedikit garam di tengahnya.
       

        6. Balut daun pisang kemas-kemas.
       

        7. Kukus sehingga adunan masak.
       

-mingguanwanita-




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

10-1-2025 10:05 PM GMT+8 , Processed in 0.225431 second(s), 14 queries , Gzip On, Redis On.

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list