View: 5263|Reply: 15
|
bisnes restoran untung 50k sebulan
[Copy link]
|
|
ada 1 tips dr seorang usahawan restoran untung 50 k sebulan....
nak tau?
gini....
1.Dia menyediakan menu yg tiada pada pesaing,ini adalah kelebihan.
2.Memberi dskaun kpd pelanggan tetap.
3.Mempelbagai jenis bisnes seperti membuka kantin kilang,supply food n drinks kpd jabatan kerajaan/swasta/kenduri dll bisnes...
Itulah rahsianya usahawan trsebut untung 50 k sebulan...
modal sekitar 200k pusingan modal.....
[ Last edited by saatcham at 7-8-2008 06:14 PM ] |
|
|
|
|
|
|
|
bole plak 2 b continue eh? |
|
|
|
|
|
|
|
e'eh....gitu lak...
bgn cpt sikit sok... |
|
|
|
|
|
|
|
Reply #1 saatcham's post
Ape kes nie |
|
|
|
|
|
|
|
Reply #5 mieraedoera's post
7juta.... |
|
|
|
|
|
|
|
kekadang bisnes outstation supply keluar lak yg menguntungkan |
|
|
|
|
|
|
|
aku gi buka puasa kat leha kelfood... ikut kajian sambil pelahap masa tu... tak kurang rm10-15k satu hari masa buka posa saja.... tak campur2 mlm lagi... kaya kaya... kalu gitu bukan setakat rm50k sebulan utnung.. ni dah 3-4ratus k..... |
|
|
|
|
|
|
|
erm... bisnes makanan bukan benda mudah.. lagi2 bila baru nak bermula dan belum dikenali...
apa yang aku dapat tahu... pada yang nak berjaya... modal mungkin akan kembali dalam tempoh 1 tahun...
barulah boleh sukses.. InsyaAllah... |
|
|
|
|
|
|
|
bukan waktu yg terdekat nak untung... tentu sekali mengambil masa... |
|
|
|
|
|
|
|
semua bisnes mmg ambik masa utk dikenali & dipercayai, diakui
Bukan sahaja produk makanan... |
|
|
|
|
|
|
|
kalau kena gayanya..produk bagus, servis tip top n paling penting lokasi strategik, mmg bisnes apa pun boleh buat duit. |
|
|
|
|
|
|
|
bisnes makan2 kena rajin bangun subuh2 cari bekalan kt pasr borong |
|
|
|
|
|
|
|
bisnes makanan la leh cepat dapat untuk ... cuma letih la sikit .... |
|
|
|
|
|
|
|
Originally posted by saatcham at 6-8-2008 10:31 PM
ada 1 tips dr seorang usahawan restoran untung 50 k sebulan....
nak tau?
gini....
1.Dia menyediakan menu yg tiada pada pesaing,ini adalah kelebihan.
2.Memberi dskaun kpd pelanggan tetap.
...
pandangan saya lah kan, kalau tak buat menu lain dr yg lain pun, rm50k insyaallah boleh grab kalau rajin, buat cermat dan tak kedekut serta tak pakai pelaris, pakai solat hajat dan doa sepanjang masa je, insyaAllah , Allah akan pilih kita nanti sebagai org berjaya,
ada satu @ lebih kedai di kelantan, cuma jual nasi dengan ulam budu, ikan tawar, makanan tengahari dia boleh dapat sales sehari dalam rm5k, congak2 bersih dia dalam sebulan dalam rm75k masa bukan time posa
dan ada colek pohon kekut kat jalan dusun raja kbharu jugak, sales satu malam makanan celup tepung dan bergoreng shj mampu terjual rm5k sehari, ni masuk dalam majalah 3, dia beroperasi setiap malam pada hari puasa, bayangkan dia dapat berapa rm sebulan?
kalau nak kedai laku, tak perlu modal besar sehingga rm200k, kedai cantik2, yg penting utamanya bersih, ikhlas, tak kedekut dalam menyediakan makanan, dan kena doa kepada Allah sokmo. sbb keikhlasan yg di pancarkan melalui kerja kita buat akan memberikan kejayaan
ikhlas ni bak semut hitam di atas batu di waktu malam, ada tak kita nampak dia? |
|
|
|
|
|
|
| |
Category: Belia & Informasi
|