|
BAHAN KEK:
- 3 biji telur
- 90gm gula
- 80gm tepung gandum | di ayak
- 30gm mentega | dicairkan
- 1 sudu makan susu segar
BAHAN FILLING:
- 400ml krim keju
- 30gm gula halus
- 300gm strawberi | dipotong
CARA MEMASAK:
1. Di dalam mangkuk adunan, pukul telur hingga putih dan kembang.
2. Masukkan gula dan terus pukul hingga gebu.
3. Kemudian, masukkan tepung gandum dan susu segar. Kaup balikkan hingga sebati.
4. Selepas itu, masukkan cairan mentega. Gaul sebati.
5. Tuang adunan ke atas dulang pembakar dan bakar pada suhu 180˚C selama 30minit.
6. Untuk membuat filling, putar krim dan juga gula hingga putih gebu. Ketepikan.
7. Setelah kek masak dan disejukkan, potong kek dan masukkan ke dalam balang berselang seli dengan filling dan buah strawberi.
-rasa-
|
|
|
|
|
|
|
| |
|