CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Close/Open Add Fav (30) |

Komputer & Teknikal Td:0|Th:8733|Rank:26 

Moderator: aziz79


Selamat datang ke KOMPUTER DAN TEKNIKAL. Anda di sini untuk berbincang atau berbicara tentang perkara di dunia sekeliling anda yang kadangkala tidak logik. Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.

1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MOMOD berhak menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).

2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.
3. Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan rawatan atau apa sahaja yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.
4. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.
5. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :


- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue

. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:


- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board SHOP ONLINE untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM!!
123456Next
Return home New
 
Hide sticky threads software UNTUK detect Hardware  ...234
bzzts    |   13-1-2007 09:53 PM    |   View:107016   |   Reply:65    |   Likes: 3
Logan34 22-2-2019 04:11 PM
 
Hide sticky threads TIPS PC (Pasang/Format/Install/Servis) attachment  ...2345
HangPC2    |   25-2-2004 10:35 PM    |   View:86136   |   Reply:84    |   Likes: 1
bruceclark 9-6-2023 07:52 PM This Forum
      
 
Windows Movie Maker recommend  ...23
winamp05    |   6-3-2007 07:50 PM    |   View:13254   |   Reply:47    |   Likes: 5
aizaganu 4-12-2022 12:11 PM
 
software video editing agree  ...234
aliem71731672    |   9-11-2006 09:16 PM    |   View:31152   |   Reply:73    |   Likes: 0
hayrin86 15-6-2021 09:06 AM
 
Berhati hati bila pilih spyware remover recommend  ...234
Sarah_Radzi    |   6-7-2004 06:19 AM    |   View:86151   |   Reply:63    |   Likes: 2
a1ast0r 10-12-2020 03:19 PM
 
How To Search The MS Knowledge Base
Infophilia    |   5-5-2004 07:24 PM    |   View:6066   |   Reply:2    |   Likes: 0
okbet2022 26-11-2020 12:06 AM
 
Macam Manakah Bilik Komputer Nko Orang? attach_img agree  ...23456..107
tossee    |   10-10-2006 12:51 PM    |   View:105377   |   Reply:2130    |   Likes: 0
mahathirGX 3-6-2020 09:48 PM
 
HARDWARE yang korang pakai: attach_img  ...23456..31
mahathirGX    |   24-9-2005 05:30 PM    |   View:148193   |   Reply:612    |   Likes: 0
mahathirGX 24-5-2020 04:41 PM
 
100 Keyboard Shortcuts & 117 Run Commands for Windows agree  ...23
sixfullbar    |   7-6-2007 02:29 PM    |   View:46448   |   Reply:45    |   Likes: 0
ritesh123 25-3-2019 07:04 PM
 
Finding, Removing & Protecting Yourself From Scumware
Sarah_Radzi    |   6-7-2004 06:21 AM    |   View:41782   |   Reply:13    |   Likes: 0
SimpleMia 15-1-2019 12:52 PM
 
[LINUX] Kaunter pertanyaan Linux. Tanya apa2 soalan disini. agree  ...23456..26
farishaziqi    |   24-9-2007 11:35 PM    |   View:148171   |   Reply:519    |   Likes: 0
a1ast0r 30-11-2018 08:50 AM
 
DOWNLOAD VIDEO KAT YOUTUBE  ...2
cak!    |   28-2-2007 04:57 PM    |   View:11125   |   Reply:28    |   Likes: 0
a1ast0r 29-11-2018 04:16 PM
 
pc tak boleh on  ...23
cekpoin    |   4-4-2004 12:28 PM    |   View:83932   |   Reply:55    |   Likes: 0
sue_cinta 27-3-2016 07:14 PM
 
PANDUAN minta Technical Support di board ini. agree  ...2
Remy_3D    |   13-6-2004 11:13 PM    |   View:52613   |   Reply:25    |   Likes: 0
cucusaddam 14-12-2015 10:30 PM
 
Software & Application - Sharing
jgpp84    |   3-10-2005 08:11 PM    |   View:5732   |   Reply:13    |   Likes: 0
aziz79 21-3-2015 07:16 PM
 
software untuk tulis tulisan jawi agree  ...234
Mehacomp_91    |   24-3-2007 06:44 PM    |   View:50383   |   Reply:74    |   Likes: 0
nureen_nia 17-3-2015 09:08 AM
 
Tips menangani masalah papan kekunci (Keyboard)  ...2
jofizo    |   17-6-2004 10:55 AM    |   View:30323   |   Reply:24    |   Likes: 0
jelbon 20-12-2014 12:33 AM
 
(Help Me!) ADVERTISING POP-UP --> UPDATED agree  ...2
jeman    |   5-5-2006 10:46 PM    |   View:9654   |   Reply:20    |   Likes: 0
robinwanpersie 20-11-2014 02:27 PM
 
Petua sebelum hantar laptop di kedai  ...2
nasha82    |   30-10-2013 10:47 PM    |   View:17338   |   Reply:38    |   Likes: 0
gigahertz 16-10-2014 11:41 PM
Follow Us
 
Install Linux OS dalam USB drive (HD, flash, pendrive etc) agree
farishaziqi    |   18-6-2008 06:44 PM    |   View:6416   |   Reply:5    |   Likes: 0
miyuchronicles 29-7-2014 03:45 PM
 
UBS Accounting  ...23
ilpunto    |   3-4-2007 12:17 PM    |   View:26001   |   Reply:45    |   Likes: 0
teky 21-11-2013 08:33 AM
 
macam mana nak record tonton.com.my agree  ...2
akubaik3    |   18-5-2011 05:13 PM    |   View:25854   |   Reply:31    |   Likes: 0
GuaAnakMelaka 2-6-2013 09:29 PM
 
MINTA TOLONG : TAK BOLEH DELETE-solved attach_img  ...23
eddlisa_uyuk    |   15-5-2013 09:34 AM    |   View:9377   |   Reply:40    |   Likes: 0
eddlisa_uyuk 30-5-2013 09:27 PM
 
MAC USER?  ...23456..12
macosx    |   26-10-2004 01:52 AM    |   View:80634   |   Reply:235    |   Likes: 0
abgfandy79 4-4-2013 06:58 PM
 
FirmWare ...
rhoyo    |   12-2-2004 04:57 PM    |   View:5328   |   Reply:12    |   Likes: 0
sauffie 29-11-2012 10:39 PM
 
Webcam....which type and brands is good ?  ...23
Xyras2002    |   28-6-2004 06:07 PM    |   View:21008   |   Reply:45    |   Likes: 0
sauffie 29-11-2012 10:37 PM
 
DVD Writer  ...2
Eokboy    |   13-7-2004 10:08 PM    |   View:16061   |   Reply:27    |   Likes: 0
sauffie 29-11-2012 10:35 PM
 
DIMM dan SIMM - RAM
warna_warna    |   23-6-2003 05:14 PM    |   View:5517   |   Reply:9    |   Likes: 0
akumod77 29-11-2012 06:10 PM
 
(Stock Cooler) Ordinary Fan Processor ni ade jenis - jenis ke?  ...23
peace    |   6-3-2004 10:27 PM    |   View:21325   |   Reply:48    |   Likes: 0
akumod77 29-11-2012 06:09 PM
 
Apa bezanya AMD Athlon
paler kembang    |   20-10-2003 12:58 PM    |   View:6132   |   Reply:14    |   Likes: 0
bzzts 28-11-2012 01:27 AM
 
Kejuruteraan Terbalik (Reverse Engineering): Apakah kepentingannya? - Bahagian 2
yurigagarin    |   20-2-2012 04:51 PM    |   View:3796   |   Reply:0    |   Likes: 0
yurigagarin 20-2-2012 04:51 PM
 
Kejuruteraan Terbalik (Reverse Engineering): Apakah kepentingannya? - Bahagian 1
yurigagarin    |   20-2-2012 01:54 PM    |   View:4920   |   Reply:0    |   Likes: 0
yurigagarin 20-2-2012 01:54 PM
 
Burn movie with subtitle  ...234
tasha86    |   28-6-2006 12:39 AM    |   View:25941   |   Reply:71    |   Likes: 0
beldandy 16-2-2012 02:19 PM
 
Cara Backup dan Recover computer windows 7 agree  ...2
trunks    |   27-12-2011 12:08 AM    |   View:21490   |   Reply:25    |   Likes: 0
trunks 29-1-2012 04:34 PM
 
Yahoo Messenger Problem..type tak nampak apa  ...23
Pr|nCeSS^M|cKeY    |   22-7-2006 12:56 PM    |   View:10977   |   Reply:45    |   Likes: 0
kiwibenz 21-1-2012 10:17 PM
 
Anything about RAM (POST HERE)  ...23456..21
Presa1200    |   19-8-2004 11:53 PM    |   View:148617   |   Reply:409    |   Likes: 0
halimi78 16-1-2012 10:38 PM
 
VirtualDub Tutorial(split video,Joining,Merge Subtitle,Kuatkan Volume Video) agree  ...2
aziz79    |   2-1-2008 09:00 AM    |   View:11622   |   Reply:30    |   Likes: 0
aziz79 30-12-2011 05:37 PM
 
Kenapa Adobe Flash Player tak berfungsi walaupun dah di install? agree
kirana_22    |   17-11-2011 10:26 PM    |   View:10932   |   Reply:12    |   Likes: 0
trunks 28-11-2011 07:51 PM
 
penamaan calon moder0tor b0ru untuk board-board komp0ter forum CARi.  ...23
bzzts    |   14-6-2011 05:38 PM    |   View:12738   |   Reply:54    |   Likes: 0
bzzts 21-9-2011 05:10 AM
 
EXCLUSIVE ! padam/modify/customize status dan boot YM � tabindex= - [Read permissions 2] ...23456..7
trunks    |   15-3-2008 08:06 PM    |   View:7653   |   Reply:130    |   Likes: 0
3haikal 26-8-2011 10:22 AM
 
Macam mane nak design t-shirt....??
nameloo    |   22-1-2008 05:02 PM    |   View:7863   |   Reply:17    |   Likes: 0
dreamer716 28-5-2011 11:52 PM
 
Format Computer
peace    |   30-11-2003 11:56 PM    |   View:11076   |   Reply:13    |   Likes: 0
B.K 23-5-2011 10:08 PM
 
BOOT SYSTEM DARI USB/THUMB DRIVE
highcastle    |   5-7-2009 04:31 PM    |   View:5654   |   Reply:13    |   Likes: 0
Nika 28-1-2011 01:31 PM
 
How to extract audio from video file?  ...2
vixen    |   13-4-2006 05:36 PM    |   View:8402   |   Reply:27    |   Likes: 0
gigibudak 6-11-2010 08:06 AM
 
HARDDISK yg pernah rosak ngan korang  ...23456
bzzts    |   29-6-2006 05:40 PM    |   View:36713   |   Reply:105    |   Likes: 0
szerone9 20-8-2010 01:38 AM Polls
 
Linux noGuiX agree  ...23
athlon_crazy    |   29-8-2007 04:21 PM    |   View:10865   |   Reply:43    |   Likes: 0
akunitengah 29-7-2010 12:04 AM
 
screen capture agree  ...2
iceteamtation    |   25-9-2007 05:46 PM    |   View:8386   |   Reply:25    |   Likes: 0
lucyisss 6-5-2010 04:07 PM
 
Raid - What is it? [MERGED]  ...23
peace    |   1-7-2006 05:03 PM    |   View:9789   |   Reply:43    |   Likes: 0
cepheid 9-3-2010 12:00 PM
 
GOOGLE EARTH : Info & FAQ - HELP.  ...234
Presa1200    |   5-4-2006 10:50 PM    |   View:17723   |   Reply:75    |   Likes: 0
saatchambizz 5-3-2010 02:58 PM
 
Download SistemPengurusan kewangan PERIBADI- Bajet agree  ...23
kuman    |   17-12-2007 01:08 PM    |   View:29424   |   Reply:52    |   Likes: 0
pbw2775 1-3-2010 11:16 AM
Next »
123456Next
Return home New

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 01:43 AM GMT+8 , Processed in 0.256443 second(s), 120 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum