CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Close/Open Add Fav (90) |

Perubatan Td:0|Th:7756|Rank:18 

Moderator: ipes2, adila39


-Selamat datang ke BOD PERUBATAN. Anda di sini untuk berbincang atau bertanya pasal masalah yang berlaku di forum CARI .Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.

jika ada article yg forumer rasa nak sy comment isinya, tag je lah dgn @ tu.. insyaAllah I will comment
-jika ada article yg forumer rasa tak sesuai, tag aje
-jika ada article yg advertising servis / products (eg urut ke, ginseng ke), saya tak akan bagi negative or positive comments, walaupun saya setuju atau tak setuju, sebab saya rasa unethical for me to do so
-jika ada bulk advertising, saya akan close (unless author atau forumer lain tak setuju, depa boleh appeal)
-jika ada thread yang advertise sexual stuff atau vulgarity, saya akan close (walaupun appeal PM akan dibaca, tetapi not likely saya akan ubah decision; ya, sex is nice bla bla, saya lelaki jadi saya faham semua ini, tetapi di bod ini tak sesuai)
-jika ada pornographic contents or pics, saya akan close the thread and ban orang tu

***-jika ada medical personal, hospital workers atau doctors yang promote clinic depa ke, atau promote sesetengah ubat dengan proprietry name and not the generic or chemical names, mereka akan diban dan thread mereka akan saya save; ini adalah suatu yang amat tak ethical dan adalah antara sebab doctors di strike off dari registry di UK, US, Europe an many other countries;

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOD atau SMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM
</strong>
 
Hide sticky threads MEDICAL FORUM: Jika ada masa, baca la (2 minit je) attachment  ...23456
ipes2    |   20-2-2016 07:10 PM    |   View:53737   |   Reply:109    |   Likes: 2
ipes2 16-1-2023 05:44 PM This Forum
      
 
INTERMITTENT FASTING (DIET IF) attach_img recommend agree  ...23456..13
watie79    |   3-9-2019 08:42 AM    |   View:81947   |   Reply:248    |   Likes: 12
AraBellaJuan87 7-5-2024 10:24 AM
 
Support for Depression & Anxiety attachment recommend agree  ...23456..19
manjalara_01    |   14-5-2018 12:34 PM    |   View:71350   |   Reply:381    |   Likes: 2
manjalara_01 20-4-2024 10:58 AM
 
Tangan gigil mase pegang barang  ...2
forfavor    |   2-7-2008 08:03 AM    |   View:27592   |   Reply:32    |   Likes: 0
areyam 13-3-2024 10:41 AM
 
DARAH TINGGI: bolehkah berhenti ambil ubatnya? attach_img recommend agree  ...23456..10
ipes2    |   15-1-2017 06:11 PM    |   View:42875   |   Reply:194    |   Likes: 27
ipes2 10-2-2024 12:16 PM
 
Anal Fissure (Luka yg sering dianggap buasir) Newbie Thread attach_img recommend agree  ...23456..10
faila    |   14-9-2015 07:24 AM    |   View:57943   |   Reply:196    |   Likes: 4
shaschasue 30-1-2024 11:50 AM
 
GRAVE'S DISEASE (penyebab hyperthyroidism) agree  ...23456..7
ipes2    |   23-8-2015 05:02 PM    |   View:13866   |   Reply:130    |   Likes: 0
sue_0684 28-1-2024 12:09 AM
 
Root Canal Treatment VS Cabut Gigi?? recommend agree  ...2
manjalara_01    |   1-6-2017 06:15 PM    |   View:16446   |   Reply:29    |   Likes: 1
menjad 5-1-2024 08:14 PM
 
kaunter bantuan dan pertanyaan tentang medical & farmasi attach_img  ...23456..30
amazed    |   27-9-2009 04:26 PM    |   View:216622   |   Reply:599    |   Likes: 0
shi_jewel 26-9-2023 08:28 AM
 
Fasa Kehidupan Perjalanan 'Y' Dengan Bipolar attach_img recommend agree  ...23456..10
Bipolajourney    |   7-7-2017 07:18 PM    |   View:35644   |   Reply:188    |   Likes: 2
BumpIQ 9-7-2023 10:46 AM
 
DENTAL CROWN /BRIDGE - BANGI/KAJANG PUTRAJAYA  ...2
sayawifenikmie    |   23-10-2015 03:36 PM    |   View:10911   |   Reply:39    |   Likes: 0
stormseo1999 20-6-2023 10:08 PM
 
Fallopian tube blocked attach_img agree
qiqi    |   5-3-2016 04:05 PM    |   View:3329   |   Reply:8    |   Likes: 0
LiluDallas 25-5-2023 11:10 PM
 
[MERGED] -- Birth Control Pil  ...23456..10
Raul    |   4-6-2003 10:24 PM    |   View:82046   |   Reply:188    |   Likes: 0
Tomas29 25-5-2023 07:31 PM
 
Pengalaman apendiks recommend agree  ...2
feroh    |   11-6-2017 08:22 PM    |   View:17007   |   Reply:20    |   Likes: 1
ipes2 17-2-2023 04:36 AM
 
eczema - natural ways to cure it/treatment  ...2
ahkon    |   4-3-2017 12:13 PM    |   View:5658   |   Reply:32    |   Likes: 0
nurulazzah05 16-2-2023 02:00 PM
 
rowatinex
zairizain    |   18-2-2009 12:40 AM    |   View:33538   |   Reply:17    |   Likes: 0
SyillaZach 17-1-2023 12:57 PM
 
Korang mencari tak teh daun belalai gajah? attach_img  ...2
orkit    |   10-8-2016 12:12 AM    |   View:10773   |   Reply:31    |   Likes: 0
Cikti 12-1-2023 11:34 AM Polls
 
Tolong : Kanser Rahim agree  ...23456..14
club64    |   24-9-2005 05:32 AM    |   View:46049   |   Reply:276    |   Likes: 0
Cikti 11-1-2023 10:40 AM
 
BLACKMORE FISH OIL Newbie Thread attach_img recommend
beeking0608    |   28-3-2017 05:13 PM    |   View:4457   |   Reply:7    |   Likes: 4
kzamam 30-12-2022 09:57 AM
Follow Us
 
Ekzema attach_img recommend  ...2
WIFEY_KETIAK    |   16-7-2013 03:49 PM    |   View:25519   |   Reply:26    |   Likes: 1
monreyes 28-12-2022 04:12 AM
 
[ILMU MUDAH]: CORONAVIRUS: Siapakah Dr Li Wenliang attach_img recommend agree  ...23456..7
ipes2    |   7-2-2020 06:32 AM    |   View:18917   |   Reply:125    |   Likes: 16
seribulan 17-12-2022 10:04 AM
 
Influenza A
uda    |   3-8-2017 10:04 PM    |   View:2489   |   Reply:9    |   Likes: 0
ipes2 4-12-2022 08:28 PM
 
Re: [PERBINCANGAN TENTANG KUIZ PERUBATAN]: Isu-isu berkaitan Kuiz Perubatan attach_img agree  ...23
ipes2    |   29-10-2019 12:26 AM    |   View:6415   |   Reply:57    |   Likes: 0
ipes2 4-12-2022 08:23 PM
 
Cegah kanser payudara dari awal lagi Newbie Thread attach_img recommend  ...2
nor228    |   24-9-2018 07:13 PM    |   View:11406   |   Reply:33    |   Likes: 66
Page88 16-10-2022 09:38 PM
 
CT Scan agree  ...2
noomie    |   20-7-2011 12:16 PM    |   View:46111   |   Reply:39    |   Likes: 0
ipes2 15-10-2022 03:53 PM
 
[ILMU MUDAH]: Cara Mengenal Ubat Anda attach_img recommend agree  ...2
ipes2    |   1-9-2019 07:32 PM    |   View:7729   |   Reply:23    |   Likes: 21
ipes2 12-10-2022 09:14 AM
 
Pembedahan gigi geraham bongsu Newbie Thread agree  ...23456
Shanaz09    |   27-11-2017 12:43 PM    |   View:24432   |   Reply:103    |   Likes: 0
sue_0684 10-10-2022 10:18 PM
 
Penyakit eczema Newbie Thread recommend agree  ...2
alizwa    |   11-2-2019 08:20 AM    |   View:7328   |   Reply:39    |   Likes: 1
ipes2 5-10-2022 10:35 PM
 
KEBAIKAN DAN KEBURUKAN RAWATAN KEMOTERAPI CANCER recommend agree
cyberdad    |   27-3-2017 10:00 AM    |   View:52109   |   Reply:14    |   Likes: 25
josephtamop83 5-10-2022 08:01 PM
 
US government admitted that marijuana kills cancer cells Newbie Thread
MaRiJuAnA_119    |   9-9-2016 05:02 AM    |   View:5690   |   Reply:17    |   Likes: 0
josephtamop83 19-6-2022 01:21 PM
 
Prosedur Ultrasound Payu Dara & Follow Up? agree  ...2
manjalara_01    |   1-3-2017 09:14 PM    |   View:6726   |   Reply:23    |   Likes: 0
josephtamop83 19-6-2022 01:11 PM
 
Ultrasound Normal Tapi Payudara Masih Sakit Newbie Thread
misssyahidah    |   22-12-2018 12:46 PM    |   View:3367   |   Reply:10    |   Likes: 0
josephtamop83 19-6-2022 01:10 PM
 
Psoriasis Arthritis Newbie Thread agree  ...2
Atikahmaarof    |   24-5-2019 02:26 PM    |   View:7556   |   Reply:27    |   Likes: 0
nz.jr 19-2-2022 09:30 PM
 
Gigi - Bridge dan crown agree  ...2
uda    |   20-1-2018 07:27 PM    |   View:5052   |   Reply:22    |   Likes: 0
marypoppins 12-2-2022 02:16 AM
 
Consume jamu elok atau tak? Newbie Thread agree  ...2
speckylady    |   7-3-2018 03:56 PM    |   View:6019   |   Reply:28    |   Likes: 0
adila39 3-2-2022 09:14 AM
 
Orang Dewasa tapi Kencing Malam agree  ...234
alinone78    |   10-7-2008 03:33 PM    |   View:103447   |   Reply:63    |   Likes: 0
FNHMZU 27-1-2022 09:26 PM
 
Hyperbaric Chamber? Apa tu??  ...2
catalina    |   21-4-2017 11:09 AM    |   View:14912   |   Reply:29    |   Likes: 0
Mahmoud88 13-1-2022 05:04 PM
 
15 Health Benefits of Houseplants attach_img agree
manjalara_01    |   12-10-2015 10:41 PM    |   View:4900   |   Reply:11    |   Likes: 0
seribulan 13-1-2022 07:47 AM
 
Dimanakah saya boleh dpt membeli supplemen utk diabetis? Newbie Thread
maxtremecool    |   17-7-2014 04:46 PM    |   View:4388   |   Reply:18    |   Likes: 0
nz.jr 29-12-2021 04:54 PM
 
ketagih makan beras  ...23
anjja2020    |   5-12-2008 11:46 AM    |   View:42179   |   Reply:48    |   Likes: 0
adila39 8-12-2021 08:19 PM
 
SLIPPED DISC/PROLAPSED DISC: i akan cuba bagi info sebaik mungkin to help you attachment  ...234
ipes2    |   15-10-2014 04:14 PM    |   View:19846   |   Reply:78    |   Likes: 0
ipes2 17-11-2021 05:27 AM
 
Testimonial BEKAM  ...2
bijakbudget    |   29-4-2010 04:21 PM    |   View:24438   |   Reply:39    |   Likes: 0
anony-mous 14-11-2021 01:14 AM
 
Interesting Quiz On Diet And Nutrition Newbie Thread attachment agree
Robloxgoblox11    |   6-10-2018 01:01 PM    |   View:3765   |   Reply:17    |   Likes: 0
nora_balqis 26-10-2021 08:53 AM
 
Jamu Mak Dara Gold  ...2
yayaninie    |   1-12-2011 09:32 AM    |   View:75177   |   Reply:31    |   Likes: 0
shaza78 14-10-2021 12:54 PM
 
Alopecia (Kebotakan): Tanam Rambut Atasi Botak attach_img agree  ...2
WhiskeyScotch    |   31-3-2017 01:41 AM    |   View:11942   |   Reply:38    |   Likes: 0
ipes2 26-9-2021 11:56 PM
 
[ILMU MUDAH]: BARIATRICS SURGERY, Gastric Bypass (roux-en-Y Gastric Bypass ie RY attach_img recommend agree  ...23
ipes2    |   16-12-2019 10:29 PM    |   View:15695   |   Reply:47    |   Likes: 4
ipes2 15-8-2021 04:22 PM
 
Herbapati dan pembedahan batin  ...23456
white_orkid    |   24-6-2009 12:32 PM    |   View:72911   |   Reply:105    |   Likes: 0
Wans3124 7-8-2021 04:10 PM
 
VACCINE dan ANTI-VACCINE: Betul kah persepsi anda? agree  ...234
ipes2    |   14-8-2015 07:21 PM    |   View:19404   |   Reply:69    |   Likes: 0
seribulan 22-7-2021 05:08 PM
 
Kuku tersepit then lebam.takpe ke kalau biar je bawah kuku darah tu agree
callalily05    |   7-12-2015 10:41 AM    |   View:17314   |   Reply:16    |   Likes: 0
Thiaaa 11-7-2021 10:58 PM
 
MINYAK KELAPA DARA attach_img recommend  ...2
NUFERA    |   28-7-2006 01:57 AM    |   View:24492   |   Reply:28    |   Likes: 1
seribulan 11-7-2021 01:51 PM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 01:42 AM GMT+8 , Processed in 0.537545 second(s), 120 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum