CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7477|Reply: 17

Pendrive 1TB or bigger

[Copy link]
Post time 26-9-2016 11:34 PM | Show all posts |Read mode
Salam..

Ada sapa2 sini pernah guna pendrive 1TB or bigger?
Boleh bagi review tak?

Aku tgk kat lazada pendrive 1TB tak smp rm50 sbb discount smp 48%..
aku jadi pelik sbb gi kedai, pendrive 8Gb pon dah rm30..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2016 08:30 PM | Show all posts
belum pernah lagi.
cuba bagi link lazada tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-9-2016 09:58 PM | Show all posts
aziz79 replied at 27-9-2016 08:30 PM
belum pernah lagi.
cuba bagi link lazada tu.

http://www.lazada.com.my/catalog/?q=pendrive+1TB

smlm baca satu review, dia kata nak transfer 1gb dekat sejam..

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2016 02:55 PM | Show all posts
cuba ko beli dulu dan reviu... kalo aku mmg takkan beli la unbranded pendrive nih.. tambah2 pulak murah sampai mcm tuh sekali... konfem ada sesuatu yg tak kena nanti
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2016 03:31 PM | Show all posts
tiruan tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2016 03:59 PM | Show all posts
phonon replied at 2-10-2016 02:55 PM
cuba ko beli dulu dan reviu... kalo aku mmg takkan beli la unbranded pendrive nih.. tambah2 pulak mu ...

tu pasal la aku ty kot2 ada sapa2 yg dah terbeli, terpakai dan yg sewaktu dgnnya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-5-2017 10:52 AM | Show all posts
Saya sedang guna pendrive metal punya yang kecik storage kapasiti 2TB...beli kat lazada...dlm Rm48...masa awal beli excited nak pindahkan semua dokumen dan gambar dalam pendrive yang sedia ada...hasilnya abih semua fail dan gambar ilang...

silap saya jugak, aku pegi cut and paste...abis ilang, yang cut memang dah ilang yang paste ke pendrive baru tu abis ilang gak....menangis gak la dua tiga hari sebab gamba kawin yang saya simpan ilang....

pastu saya cuba lagi copy paste dokumen dan gamba dari komputer, pun sama...bila buka folder dalam pendrive baru tu ilang gak.....sib baik copy paste, kalau cut paste...mampuih ilang gak sume fail dan gamba...

huhuhu....ada ke pengalaman guna pendrive 2TB ni...memang camni ke...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 10:41 PM | Show all posts
selasih replied at 2-5-2017 10:52 AM
Saya sedang guna pendrive metal punya yang kecik storage kapasiti 2TB...beli kat lazada...dlm Rm48.. ...

sebab tu saya kata tiruan,
2tb utk pendrive agak menipu.
saya lebih prefer awak upload ke google drive, atau burn ajer dlm cd

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2017 02:09 PM | Show all posts
aziz79 replied at 3-5-2017 10:41 PM
sebab tu saya kata tiruan,
2tb utk pendrive agak menipu.
saya lebih prefer awak upload ke google ...

betul la en aziz,saya menyesal beli tak buat survey dulu...huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendrive 1tb,2tb jual murah sbnrnya dlm tu 1gb aja
Gune hwtest tukar kesan fake drive
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 09:38 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 09:38 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2017 09:26 PM | Show all posts
Pendrive? 1TB? Fake kut..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 08:53 PM | Show all posts
Assalamualaikum wbt



tumpang lalu jap mod.



nak wat iklan contest



ada banner contest kat bod politik.



nak ajak reramai join contest..









tq.

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2018 05:56 AM | Show all posts
salams. kingston dah keluarkan pendrive 2tb. ini bukan scam, tapi mahal giler laa.. baik pakai removable hard disk yang 500Gb, sekarang murah giler
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2022 03:14 PM | Show all posts
That’s like asking “should I buy a shovel or a tractor”.

A pen drive or a hard drive are solving two very different things.

The pen drive can be used as installation media. Or low-end backup. Or as sneakernet to transfer files between two locations. That’s about it - it is not designed to install/run an OS from or to use as work disk. It can work for very, very, very light use - but is likely to result in a big oops failure.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2023 04:19 PM | Show all posts
Akshay_M replied at 16-9-2022 03:14 PM
That’s like asking “should I buy a shovel or a tractor”.

A pen drive or a hard drive are solving ...

i'm running an xpenology nas installed directly on a 32gb sandisk mini pendrive, 24/7. so far so good but this is not enterprise level usage. just for my personal docs, pics, songs, videos, etc... saved me from carving a partition just for the nas installation from the data harddisk
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2023 09:49 AM | Show all posts
Rasanya pendrive 1TB belum ada lagi kat mana-mana kedai fizikal..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 04:23 PM GMT+8 , Processed in 0.065723 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list