CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: labubuyung

MRSM atau SBP?

  [Copy link]
Post time 30-8-2018 08:02 AM | Show all posts
Mama3 replied at 29-8-2018 08:52 PM
Dah blh apply sbp skrg.

yes, tq...wkend ni nk suh anak isi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-9-2018 05:06 PM | Show all posts
zaziot replied at 22-5-2018 09:38 AM
nk tanya...so let say if bdk ni fly and xamek spm..cane ye nnti abis belajar kt overseas tu bole k ...

sori, lambat baru jawab

actually, budak2 yang dapat flying colours masa exam igcse boleh je nak buat spm kat sekolah sama ataupun kat kolej mara yang mana mereka ditempatkan sebagai persediaan ke overseas tu
tapi budak2 igcse ni takdela struggle sangat utk spm sebab diorg dah buat terbaik masa exam igcse form 4 tu, lagipun dah dibrainwashed kat diorg bahawa sijil cambridge tu world wide.. spm ni guna dalam negara je.. so sebab tu budak2 mrsm tak struggle beria utk spm. ada sesetengah budak2 flying colours ni ambik 4 subjek wajib je utk spm.
scholarship pun mara yg bagi

tapi kalo mmg ada intention untuk nak perform kaw2 utk spm, diorg ni biasanya masuk mrsm pkp macam tun ghaffar baba, taiping, kuantan atau pengkalan chepa. sebab mrsm pkp mmg fokus utk form 4-form 5 takde lower secondary

dan ramai juga dah yang cemerlang igcse mmg takmo buat spm pun. diorg g kolej mara utk persediaan pastu gi overseas dan kerja kat sana je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2018 07:47 AM | Show all posts
sofiazara replied at 13-9-2018 05:06 PM
sori, lambat baru jawab

actually, budak2 yang dapat flying colours masa exam igcse boleh je nak ...

ooooo tq for pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2018 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Anyone, boleh share tak kos awal tahun untuk mrsm atau sbp ni? Maknanya yuran makan, school fees etc semua tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2018 12:15 PM | Show all posts
salam, ada sesiapa yg tgh apply SBP utk form 4 next year? ada a few benda tak tau nak isi , camne eh? takde dlm buku panduan..dia tanya psl skor koku , kehadiran etc...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 11:24 AM | Show all posts
coops21 replied at 7-9-2017 06:29 PM
Personally, mmg I prefer MRSM to SBP. I was from STF masa Form 1, tp x tahan homesick hehe. Masuk  ...

ohh,kalau dah masuk sbp,boleh tukar masuk mrsm ka?bukan ka kalau sekali dah masuk sbp and then bila keluaq.dah tak boleh masuk sbp lain dah dan mrsm jugak pon tak boleh?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-11-2018 06:28 PM | Show all posts
azimismail30 replied at 29-11-2018 11:24 AM
ohh,kalau dah masuk sbp,boleh tukar masuk mrsm ka?bukan ka kalau sekali dah masuk sbp and then bil ...

I masuk SBP kejap masa form 1. Then masuk sekolah biasa balik. Masa form 4 dapat masuk MRSM pulak. I x dapat both offers serentak..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:59 PM | Show all posts
pokokbunga replied at 21-11-2018 12:15 PM
salam, ada sesiapa yg tgh apply SBP utk form 4 next year? ada a few benda tak tau nak isi , camne eh ...

yg skor koku semua tu kena amik kat sekolah
boleh tnya guru kelas


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2018 10:17 AM | Show all posts
berdebar lak tgu result SBP & MRSM both kuar same date - 21Dec2018
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 11:24 AM | Show all posts
hopefully anak i dapatlah
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 06:16 PM | Show all posts
zaziot replied at 11-12-2018 10:17 AM
berdebar lak tgu result SBP & MRSM both kuar same date - 21Dec2018

anak i dah dpt masuk sbp integrasi kat jempol petang tadi tapi dia nak sbp ulu albab.. dah pegi sbpi rawang for interview hari tu tapi tak dapat.. now nak tunggu mrsm kalau2 boleh dpt mrsm ulu albab..i macam prefer sbp sebab rasanya time dulu2 memang sbp akan pilih candidates dulu and baru mrsm pilih pulak.. means sbp macam lagi terer tapi tak anak i tak dapat pulak sbp of her choice.. since dia nak yg ada tahfiz ..

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 04:22 PM | Show all posts
Tahniah pada yg berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ajiqah replied at 20-12-2018 06:16 PM
anak i dah dpt masuk sbp integrasi kat jempol petang tadi tapi dia nak sbp ulu albab.. dah pegi sb ...

Dah boleh check mrsm hari ni, anak i dapat mrsm arau, tapi dalam pada masa yg sama tengah tunggu keputusan sekolah ulul albab yg keluar result 26 hb ni, kiranya u dapat tahu keputusan sekolah ulul albab tu awal lah kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah kpd yg berjaya ke sbp & mrsm. Yg x terus buat erayuan.
Sbp 8 jan pendaftaran. Mrsm 15 jan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 10:41 PM | Show all posts
result sbp utk form 4 dah keluar Ker? anak I tak dpt panggilan mrsm..sedih dia...kawan2 yg sama result kat sekolah dpt panggilan utk exam...camne eh nak buat rayuan utk mrsm? skrg mengharap utk panggilan sbp jgk ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
pokokbunga replied at 24-12-2018 10:41 PM
result sbp utk form 4 dah keluar Ker? anak I tak dpt panggilan mrsm..sedih dia...kawan2 yg sama resu ...

Sekarang Ada erayuan kalo tak silap. Tapi kes anak saya 7 tahun lepas. saya call terus mara hq sebab anak saya seboleh nak masuk asrama(dah sek teknik masa tu). Anak saya mohon tapi xde jawapan masa dulu tu. So saya call. Alhamdulillah dpt (ke ting4). Saya masih ingat masa call tu saya redah aje, x de kenal sape2 pon. Pegawai tu tya saya anak lelaki ke perempuan. Result apa. Lepas tu saya senyap dia pon senyap seketika, pastu dia bersuara., Kalo mrsm sekian boleh tak, saya ckp boleh aje x kisah. So dia kata nanti diorang contact semula. Lepas 3 hari dioran contact semula tapi pegawai lain. Dia ckp ada masalah sikit, saya berderau darah. Dia kata mrsm yg hari tu dah full, kalo tukar lain boleh tak. Saya terima je.      bole cuba lah mana tau rezeki.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2018 07:22 PM | Show all posts
abj replied at 25-12-2018 01:59 PM
Sekarang Ada erayuan kalo tak silap. Tapi kes anak saya 7 tahun lepas. saya call terus mara hq seb ...

Ohhh terima kasih... sekurang2 nya masih ada harapan utk anak saya.. esok nak try call pejabat mrsm
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 03:13 PM | Show all posts
bagus discussion dalam ni, sekurang kurangnya bg ibu bapa yg anak pertama sekolah menengah boleh tahu sikit2 pasal mrsm dan sbp
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 07:55 AM | Show all posts
smlm I pegi cyberjaya buat rayuan manual utk SBP
harap2 ada la sangkut memane SBP since letak 4 pilihan
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:34 AM | Show all posts
I think i would prefer SBP...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 12:29 AM GMT+8 , Processed in 0.391875 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list