CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: labubuyung

MRSM atau SBP?

  [Copy link]
Post time 15-1-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Mrsm hampir semua pelajar dtg mndaftar. Sikit je lg kekosongan. Mmg harapan tipis untuk yg buat rayuan. Kpm kena buat kajian ni kenapa ramai yg pilih mrsm brbanding sbp.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2019 11:59 AM | Show all posts
Mama3 replied at 15-1-2019 09:01 AM
Mrsm hampir semua pelajar dtg mndaftar. Sikit je lg kekosongan. Mmg harapan tipis untuk yg buat rayu ...

my fren kata sbb yuran sbp lebih tinggi dr mrsm

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 06:44 PM | Show all posts

dekat FB ada 2 group yg aktif ya amat utk parents yg nak anak masuk sbp/mrsm ni.. cuba join 2 group ni..1. sekolah berasrama penuh & mrsm malaysia

2. TEAMRAYUAN SBP/MRSM


Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 07:46 AM | Show all posts
ajiqah replied at 15-1-2019 06:44 PM
dekat FB ada 2 group yg aktif ya amat utk parents yg nak anak masuk sbp/mrsm ni.. cuba join 2 grou ...

yes...i agak active jugak dlm both group tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:06 PM | Show all posts
zaziot replied at 16-1-2019 07:46 AM
yes...i agak active jugak dlm both group tu

haha.. macam tak berenti orang komen..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2019 01:08 PM | Show all posts
ajiqah replied at 16-1-2019 01:06 PM
haha.. macam tak berenti orang komen..

siap ada status mmbawang
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-1-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
zaziot replied at 16-1-2019 01:08 PM
siap ada status mmbawang

Betul ke  Nk cari jap kat fb
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2019 07:45 AM | Show all posts
Alhamdulillah, mlm td dpt sms mrsm..Berjaya dpt tmpt ti mrsm TAR,pekan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-1-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
zaziot replied at 17-1-2019 07:45 AM
Alhamdulillah, mlm td dpt sms mrsm..Berjaya dpt tmpt ti mrsm TAR,pekan

Tahniahhh. Masuk 21hb ni kn. Singkat masa tu. Slmt brshopping.
Anak sulung ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 08:10 AM | Show all posts
Mama3 replied at 17-1-2019 11:49 AM
Tahniahhh. Masuk 21hb ni kn. Singkat masa tu. Slmt brshopping.
Anak sulung ke

ha ah anak sulung.

letih smlm xilang lg...smlm yg reg baru 10 org aje
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ank dpt sbp 2nd intake. Mrsm mmg x ada harapan dah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 09:12 AM | Show all posts
Mama3 replied at 14-2-2019 04:40 PM
Ank dpt sbp 2nd intake. Mrsm mmg x ada harapan dah.

wah alhamdulillah...dpt sbp mana tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
zaziot replied at 19-2-2019 09:12 AM
wah alhamdulillah...dpt sbp mana tu

Sbp nun di perlis. Mohon sbp sekitar kedah tapi rezeki dpt di perlis. Alhamdullah juga. Sy dari kedah. X la trlalu jauh. Dlm 2 jam stgh.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2019 09:20 AM | Show all posts
Mama3 replied at 21-2-2019 07:15 PM
Sbp nun di perlis. Mohon sbp sekitar kedah tapi rezeki dpt di perlis. Alhamdullah juga. Sy dari ke ...

oooo syed putra ke

xpe la..xjauh lg kalau kedah - perlis tu

alhamdulillah dapat

moga anak u kental dan kuat semangat dok dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
zaziot replied at 22-2-2019 09:20 AM
oooo syed putra ke

xpe la..xjauh lg kalau kedah - perlis tu

Ye sbp syed putra. Tq atas doa. Semoga ank awak pun ok di mrsm.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 08:59 PM | Show all posts


sbp atau mrsm,

yang penting anak tu kena ada hati nak masuk boarding school tu.
ku mrsm dulu tapi tak tahu lah, macam kena paksa pun ada. sampai sekarang ku fikir, kalau ku tak masuk mrsm tu dulu and stay sekolah lama, kalau ku belajar betul2 pun result boleh sama mcm budak mrsm kot.

sebab geng sekolah harian dulu, result pun sama gempak je.

tapi kalau stay sekolah lama, alangkah indahnya i'd have had all the luxuries to stay at home takyah sesusah menyiksa jiwa duduk sekolah asrama.

betul ni. sekolah asrama bukan untuk semua orang. harap sangat mak ayah check anak sendiri betul ke tak tu boleh nak stay sekolah asrama.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
permohonan ke mrsm dah dibuka.

iols dah mintak sbp utk anak. skrg tgh pening nak pilih apply mrsm mana sbb ada mcm2 jenis pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-9-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
cassriena replied at 7-9-2019 10:33 AM
permohonan ke mrsm dah dibuka.

iols dah mintak sbp utk anak. skrg tgh pening nak pilih apply mrs ...

Nmpk anak minat menjurus ke mana? Jika dia excellent in english, apply icgse
Suka aliran agama, apply ulul albab
Suka technical/engineering, apply mrsm bentong.
Jika tak nmpk lg jurusan minat dia, apply je lah mrsm biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 01:31 PM | Show all posts
cassriena replied at 7-9-2019 10:33 AM
permohonan ke mrsm dah dibuka.

iols dah mintak sbp utk anak. skrg tgh pening nak pilih apply mrs ...

kalau anak u spesis suka study or xkesah kena study byk subjek..igcse ok utk dia

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
labubuyung replied at 7-9-2019 10:18 PM
Nmpk anak minat menjurus ke mana? Jika dia excellent in english, apply icgse
Suka aliran agama, a ...

thanks ya. dah applykan igcse. pilihan no 1 amik mrsm paling dekat ngan rumah, no.2, mrsm lofa... langkawi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 02:29 AM GMT+8 , Processed in 0.316555 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list