CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17542|Reply: 151

Perlu Ke Suami Masuk Baby Room?

[Copy link]
Post time 3-9-2017 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mommymonster82 at 3-9-2017 03:46 PM

Lately me perasan 1 perangai baru golongan parents muda ni. Suami isteri sibuk masuk baby room jugak. Si suami konon nak tolong isteri. Adui come on la.. perlu ke. Beribu-ribu mak2 lain masuk sorg2 je uruskan anak. walau nursing room tu tertutup still la segan ada lelaki dalam tu. Apa tak malu ke..  pleasela jangan buat macam tu. Kenapa orang sekarang kurang malu dan kurang fikir keselesaan dan sensitiviti orang lain. Semalam me tak jadi masuk baby room tu bila tengok ada 2 couple dalam tu.. Benda ni tegur kang gaduh pulak semalm me sorang2 kat situ kalu dgn hb mmg hb da tegur dah..silap2 gaduh. Bencila golongan pprt ni.. tak de sivik. Yang buat perangai gitu melayu pulak tu. Patut sensitif skit la. Yang cina pon tak de buat gitu. Anak sorang je pon.

Tlgla sensitif skit. Benda gini tak prlu sampai orang tegur. Patut sendiri tahu segan tahu malu. Bilik tu bukan bini awak sorang je. Nak romantik2 tunjuk rajin banyak tempat lain boleh buat. Yang bini pon tahula skit segan jangan nak paksa2 ajak suami masuk. Orang masuk situ sebab mestila segan nak menyusu in public ini ko ajak pulak laki ko masuk situ. Nak tukar pampers ank je pon perlu ke ramai2 nak masuk?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2017 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
I takde anak tp keluar dgn kwn2 who are mothers themselves pernah encounter benda ni jgk. And yes benda ni selalunya young parents (mostly first time parents) yg selalu buat. Acah2 romantis ke, terlebih caring kat wife ke, husband takut duduk luar sorang2 ke () mcm mana entah tp kwn2 mmg selalu complain pasal benda ni.

Even i ni perempuan tp kalau kwn2 nak masuk baby room i tunggu luar je, sesak kot masuk ramai2 dlm tu and kesian most people feel uncomfortable kan nak go about their business kalau ada strangers just hanging about. I fikir kalau i kat tempat diorang mestilah nak privacy walau dgn perempuan sekali pun still tak kenal kan. It's all down to mentality
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 3-9-2017 03:31 PM
I takde anak tp keluar dgn kwn2 who are mothers themselves pernah encounter benda ni jgk. And yes be ...

Hahaha ayat Hb takut duduk luar sorg2 tu mmg lawak.. kih3..

Kan? Memang tak tahu malu ke apa ntahla.
Rasanya first kena buat kempen kesedaranla.. first lepas ni kena tampal la poster ke apa dalam bilik tu. Lepas tu kalau tak faham jugak jomla ibu2 bapa2 yang concern pasal ni kita viralkan.. pastu kalau tak faham jugak tegur je depan2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Btol.. setuju sgt.. laki pon sibuk nk tgk binik susukan anak.. geram.. kdg2 stgh2 tmpt bukan ade langsir n kusi sebijik2 tuh.. kdg2 kusi panjang tuh je.. die pon sibuk jugak dok situ..

Kalu p ikea lg la.. da la bilik tuh kecik.. ade 2 je kot tmpt utk nyusu.. eh.. bapak2 pon sibuk jugak.. penah org arab tuh laki binik masok sekali kunci pintu.. da la lama dlm tuh.. buat ape ntah.. kalu nk nyusu anak.. p je la kt bilik tuh tarik langsir..  anak aku da mlalak2 lapa susu.. ketuk pintu byk2 kali br kuar..

Pengalaman ibu beranak 4.. hahah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
qis_88 replied at 3-9-2017 03:47 PM
Btol.. setuju sgt.. laki pon sibuk nk tgk binik susukan anak.. geram.. kdg2 stgh2 tmpt bukan ade lan ...

Dia ingat bilik tu untuk bini dia sorg ke?
Sebab tu bapa tak boleh masuk sebab kena kongsi..sesama ibu xpela nk selak2.

Kalu ada bp baikla nyusu tgh2 org ramai je..
Me pulak bilik tu walau ada bilik kecik2 still la segan kot.. sbb kdg2 ada bilik tu beelangsir je. Xde pintu..bila ada lelaki dalm kawasan tu mmg segan.takut pon ye jugak...kalu lelaki pon boleh masuk takut ada pulak org jahat ambil kesempatan..yg bukan bapak tp masuk nk buat jahat.stlak ke rompak ke..so elokla bapak2 tunggu jelah kat luar..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 3-9-2017 04:05 PM
Dia ingat bilik tu untuk bini dia sorg ke?
Sebab tu bapa tak boleh masuk sebab kena kongsi..sesam ...

Pentingkan diri sendiri namanya tuh.. xpikir org tgu kt luar.. aku kalu nyusu anak dlm bilik tuh.. mmg suh suami tgu kt luar.. jgn p mane2.. maksudnye.. sblm masok nyusu.. mmg cek bilik tuh ade laki ke x.. nnti suami tgu kt luar.. kalu ade binik yg bawak laki masok.. suami akan tegur.. haa.. gitu laa..
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 3-9-2017 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
qis_88 replied at 3-9-2017 04:09 PM
Pentingkan diri sendiri namanya tuh.. xpikir org tgu kt luar.. aku kalu nyusu anak dlm bilik tuh.. ...

Me pon biasa gitu..cuma skrg ni dah ank 3 kdg2 me berdua je ngan baby..my hb bawa ank gi main ke or gi mkn ke..kejap lgi gilir pulak dia jg baby me nak mkn..
Gitula..
Mmg klu ada nmpk hb akn tegur..
Rs lepas ni mmg kena viralkanla sbb mcm makin tak malu pulakla parents baru ni.tak de sivik.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Acah2 romantis kunun ntah2 mata dia pun dapat tgk wayang percuma lain. Kalau dah lelaki
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-9-2017 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 3-9-2017 04:31 PM
Acah2 romantis kunun  ntah2 mata dia pun dapat tgk wayang percuma lain. Kalau dah lelaki

Ada rezeki ternampak puting bini orang
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 3-9-2017 04:33 PM
Ada rezeki ternampak puting bini orang

u tak buat muka or buat bunyi2an yg tak menyenangkan ke. Hish huh hah heh hih Susah org buat2 tak faham ni. Kdg ada spesies yg ambil kesempatan. Binik percaya je mata laki tu tak pandai gerak tgk kat lain. Kunun tgk dia je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 3-9-2017 04:43 PM
u tak buat muka or buat bunyi2an yg tak menyenangkan ke. Hish huh hah heh hih :lol ...

Semalam me tak jadi nak masuk situ.
Sebab malas nak gaduh walau besar2 dah tulis situ for mothers only. Maybe tak faham bahasa inggeris kot..
Yang bini pon mengada2 lahai nk tukar pampers anak sorg pon nak ajak laki masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 3-9-2017 04:54 PM
Semalam me tak jadi nak masuk situ.
Sebab malas nak gaduh walau besar2 dah tulis situ for mother ...

Buat2 buta huruf pulak dia. Memang kalau i pun terpaksa avoid masuk or tunggu sampai laki binik dia tak pandai pakaikan pampes anak tu laki dia tak ajar keluar baru i masuk. Benda ni memang jadi isu la... buatnya pervert masuk sorok2 rekod buat tatapan peribadi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 3-9-2017 04:58 PM
Buat2 buta huruf pulak dia. Memang kalau i pun terpaksa avoid masuk or tunggu sampai laki binik di ...

Betul u. Seeloknya lelaki mmg xpayah masuk sebab takut ada yg amik kesempatan pulak. Da byk kes kan pervert ni. Tambah pulak skrg zamn smart fon..

Sebab tu me kata ni keje orang xde sivik..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangat x patut.  Geram jugak kengkadang.  Biasa young parents la dok buat macam ni.  Pernah jugak encounter ngan cainis yang buat gini tapi mostly malay la. Macamla susah sangat nak uruskan anak dalam bb room tu sorang sorang.  As if laki ko je la yang menolong uruskan anak. Ni x lama lagi bb nak kuar terpaksala ai ngadap lagi ngan manusia manusia kurang adab nih.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kapel Bbnu macam tu lah. Semua macam perangai jakun. Saon (sound) kan aja. Aku pun geram, balik rumah tengoklah bini awak tu nyusukan anak puas2 sampai muntah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengada2 sgt ikut bini masuk labour room..acah2 romantis kunun..apsal tak tolong meneran keluar baby kot bontot dia skli????  Meluat kak ros..kalau ada kt situ memang dah kena sound..itula pasal bbnu new parents ni takdek akai..sebab golongan dam kita segan nak tegur..terus je tegur jangan takut..dia nak gadoh? Gadohla..alang2 tak reti malu sgt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2017 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
maybe laki tu nak disusukan juga kot..
iols sebagai pwngguna bilij tu..iols mmg akan sound..tp secara elok la..
biasanya depa ok.saja...
iols segan with my condition behini..xnak la lelaki lain tengok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Rainrein replied at 3-9-2017 05:35 PM
Sangat x patut.  Geram jugak kengkadang.  Biasa young parents la dok buat macam ni.  Pernah jugak en ...

Cainis tu pd me dorg kan xde konsep aurat ke apa so kdg2 dorg boleh la tersilap tu boleh dimaafkn lg.. ini melayu kata islam buat perangai tak malu gitu..eii..geram betul..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 3-9-2017 05:39 PM
Kapel Bbnu macam tu lah. Semua macam perangai jakun. Saon (sound) kan aja. Aku pun geram, balik ruma ...

Jomla lepas ni kita pakat2 sound..
Me sbb dgn ank kecik risaula kang laki dia buat apa2 pulak walu betul apa yg kita sound tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 3-9-2017 05:50 PM
Mengada2 sgt ikut bini masuk labour room..acah2 romantis kunun..apsal tak tolong meneran keluar baby ...

K ros bukn labour room..baby room or nursing room..biasa yg masuk skali ni yg nak menukau lampin tu hah..
Manja sangat alahai.. nak tukar pmpers ank sorg pon sampi berbondong2 nak buat.. ramai je ibu2 buat sorg2 je..tukar pampers je pon bukn operate jantung..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 03:51 AM GMT+8 , Processed in 0.076493 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list