CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mommymonster82

Perlu Ke Suami Masuk Baby Room?

[Copy link]
 Author| Post time 3-9-2017 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 3-9-2017 05:56 PM
maybe laki tu nak disusukan juga kot..
iols sebagai pwngguna bilij tu..iols mmg akan sound..tp seca ...

Nasib baikla ok je. Me takut nasib tak baik kena pulak jenis yang tak faham.
Pd me awal2 lagi tak perlu nak masuk sampi org perlu tegur..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2017 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 3-9-2017 06:21 PM
K ros bukn labour room..baby room or nursing room..biasa yg masuk skali ni yg nak menukau lampin t ...

Oo baby room..pala otak dok pikir labour room plak..memang tak patutla bapak sebok dalam tu jugak kan..sound je lainkali..tapi selama beranak kecik kak ros tak pernah masuk baby room..tak tau pengalaman tu mcmana.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah masuk baby room, laki bini lepak dlm tu konon teman bini menyusu.. x tau malu punya jantan.. signboard dah tunjuk male not allowed..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 3-9-2017 03:41 PM
Hahaha ayat Hb takut duduk luar sorg2 tu mmg lawak.. kih3..

Kan? Memang tak tahu malu ke apa nt ...

Pada i, kalau si laki tak faham bahasa or takde sensitivity pasal privacy org lain pun, si isteri kenalah main peranan. Dah laki ko bebal, ko pun ikut bebal ke? Ko perempuan kan, mesti faham the needs and struggles of other mothers. Kalau laki mengekor masuk baby room sekali, mintak laki tunggu kat luar and educate dia kenapa tak boleh masuk berjemaah dlm baby room. Bgtau dia, "Ayang nak ke laki org lain tgk i selak baju? Mesti taknak kan. Sama la dgn org lain tu" benda ni basic common sense je
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 3-9-2017 06:21 PM
K ros bukn labour room..baby room or nursing room..biasa yg masuk skali ni yg nak menukau lampin t ...


Operate jantung tuuuu i cannottttt
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols is setuju kita pakat soun bila ada laki masuk. Sexekius meh perempuan sahaja. Laki tunggu luar ok. U masuk nak tgk ape then tak payah tunggu laki or wify dia respon apa. Sendiri mau fikir leh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-9-2017 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Couldn't agree more...kita ni nk salin pampers anak pon xsenang..org padam semacam pon buat tak paham..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm.. kes sy plak sy ngaku suami yg masuk tukarkan lampin anak di baby room rnr  n die masuk seorg diri sbb sy xleh nak bergerak waktu tu (medical issue). huhu

N sometimes kalu kat aeon mall tempat salin baby tu besar n tempat menyusu tu mmg a whole another section mmg my husband masuk utk mandikan anak dll. But kalau baby room yg diapers change n nursing room tu in the same space mmg my husband x masuk.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2017 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 3-9-2017 06:24 PM
Nasib baikla ok je. Me takut nasib tak baik kena pulak jenis yang tak faham.
Pd me awal2 lagi tak ...

yezza
iols wean off tahun lepas
so sebelum sebelum tu mmg ada je yg . reti bahasa begini..
youngsters yan. ber relation ship.goals neh biasanya begitu la...n cina pula biasa ada anak dua tiga pon siap main main dalam tu..
tapi depa.boleh plak seny senyum..
ciber btol..hahahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mommymonster82 at 3-9-2017 09:32 PM
ladybugz replied at 3-9-2017 08:42 PM
Hmm.. kes sy plak sy ngaku suami yg masuk tukarkan lampin anak di baby room rnr  n die masuk seorg d ...


Yg kes u ada medical issue tu lain cerita.. tp yg mcm kt aeon ke apa Walau bilik tu besar n ada another section still xselesa u.. n boleh mendtgkn mcm2 hal pd org jahat yg nk amik peluang ni. Elokla xpayah..sebb still dalm 1 bilik u..  n mmg x selesa..walau ada another section kdg2 bilik2 tu pon buknnya tutup rpt sgt..pintu pon kdg2 xleh kunci..ada langsir je kadang2.. boleh mendtgkn ketidak selesaan and anxious u .. susu pon xnk keluar sbb rs xselamat sgt2..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 3-9-2017 07:03 PM
Oo baby room..pala otak dok pikir labour room plak..memang tak patutla bapak sebok dalam tu jugak  ...

Style sekli bukn mak2 je masuk..bpk pon masuk sekali..bilik tu kn biasa tempt ibu2 menyusu jugak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 3-9-2017 07:23 PM
Pernah masuk baby room, laki bini lepak dlm tu konon teman bini menyusu.. x tau malu punya jantan..  ...

Gitula masalhnya skrg ni..
Mmg xmalu betul..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 3-9-2017 08:01 PM
Pada i, kalau si laki tak faham bahasa or takde sensitivity pasal privacy org lain pun, si isteri  ...

Kdg2 me rasa ada yg bini tu terlebih gedik..nak laki tolong semuanya.. tu yg jd gitu.. laki pulak ngikut je xde otak..

Dorg bolleh je ckp eleh bukn nmpk pon..ada langsir kan.ada pintu kan..eiiiiii...  

Xkiralah..still dlm bilik yg sama kot..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 3-9-2017 08:28 PM
Iols is setuju kita pakat soun bila ada laki masuk. Sexekius meh perempuan sahaja. Laki tunggu luar  ...

Betul..pakat2 semua main peranan soun je..

Masalh kdg2 si isteri pon sama je..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mrs_barn replied at 3-9-2017 08:33 PM
Couldn't agree more...kita ni nk salin pampers anak pon xsenang..org padam semacam pon buat tak paha ...

Kdg2 strugle dgn anak tu baju terselk..nk basuh ank kdg2 kena selak lengan baju sampai siku.... kan aurat semua tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 3-9-2017 08:58 PM
yezza
iols wean off tahun lepas
so sebelum sebelum tu mmg ada je yg . reti bahasa begini..

Pilih2 la tempat nak tunjuk sweet pon..
Tempt tu disediakn untuk keselesaan semua bukn nk tunjuk siapa plg romantik..
Jgn beria kt mall je kt rumh tak pedulik pon..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan tolong pun mummy, tapi dduduk main hp je i tengok... dulu-dulu i siap-siap pam susu letak dalam botol n i ada bag thermal.. boleh jaga suhu susu. Boleh tahan beberapa jam.. takyah gi masuk nursing room dah.. meluat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
One time akak keluar dgn nieces yg ada baby menangis nak menyusu.depa berdua msuk dlm and akak tggu kat luar.lama tggu akak masuk cari.terkejut akak ada pasangan cina dlm tu.terus akak tnya anak sedara boleh ke lelaki masuk?dia kata dah biasa kat sini.terus akak tak jadi sound.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
hi sis2 sekalian.. bidang meols berkaitan ngan medical ni. bg meols bukan salah husband saja yg nak masuk nursing room, salah bini bbnu juga... menggedik...(yup menggedik) acah2 dia ja bersuamikan lelaki mithali. dedulu meols ringan mulut tegur ... sekarang ni meols reversed psychology ngan puak ibu bbnu ni..salu nya meols akan cakap mcm ni, Puan dan Encik Suami ... saya minta maaf jika puan tersinggung. Saya terpaksa minta husband  puan keluar sebab KALAU SUAMI DIA MASUK JUGA AND TENGOK2 BREAST PUAN,  PUAN NAK KE? OR ENCIK SANGGUP KE BIAR ORANG TGK BREAST WIFE ENCIK?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2017 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 3-9-2017 10:01 PM
Bukan tolong pun mummy, tapi dduduk main hp je i tengok... dulu-dulu i siap-siap pam susu letak dala ...

Me biasa klu gi travel jauh je buat gitu. Sebab kdg2 baby nak susu tak nak ajar dia kuar dr car seat.. sj je prepare takut2 tak de tempat nak berhenti ke jln jem ke..

Nmpknya skrg pon nk kena buat gtu gakla..prepare je kot2 la ada laki muka xmalu kat situ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 11:04 PM GMT+8 , Processed in 0.086691 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list