CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ipes2

[ADA SOALAN?]: RUANG PERTANYAAN: JIKA ADA SOALAN, SILA BUKA THREAD UTK TANYA, AT

  [Copy link]
Post time 5-1-2021 11:29 AM | Show all posts
putriTS replied at 4-1-2021 01:55 PM
@ipes2 , saya baru disahkan missed miscarriage masa kandungan dlm 10w 4d. Nak ikutkan, skrg saya sep ...

nnt saya pesan doc jawab.

Tapi kalau ikutkan husband puan patutla faham if puan x selesa and letih duk je rumah. Tapi jika rasa ok badan tu x menyusahkan and jarak or tempoh stay x lama. Mungkin ok...dari aspek condition diri puan tu kena ..hmm why not call dr yang puan jumpa tu lagi accurate utk tau situasi ni.

Comments

-tacang penghargaan jaga board dgn baik- SMod Semasa  Post time 24-1-2021 02:21 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 5-1-2021 11:29 AM
nnt saya pesan doc jawab.

Tapi kalau ikutkan husband puan patutla faham if puan x selesa and le ...

Thank you for the reply...Saya dah warded pagi tadi after heavy bleeding. Just in time, smpi2 depan PAC terus bleeding dgn banyak. Nampaknya, nobody is going back to anyone's hometown for now. Huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
putriTS replied at 5-1-2021 12:49 PM
Thank you for the reply...Saya dah warded pagi tadi after heavy bleeding. Just in time, smpi2 depa ...

haaa.... alhamdulillah sempat sampai... get well soon putri!
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 5-1-2021 11:29 AM
nnt saya pesan doc jawab.

Tapi kalau ikutkan husband puan patutla faham if puan x selesa and le ...

ehh i jawab mcm kat opis hehehehe...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:34 PM | Show all posts
putriTS replied at 4-1-2021 01:55 PM
@ipes2 , saya baru disahkan missed miscarriage masa kandungan dlm 10w 4d. Nak ikutkan, skrg saya sep ...

hmmm 10 weekd dah apa material dalam uterus tu dgn byk dah.. organogenesis dah siap dah (starting at week 6 eg heart etc).. hmmm bila nak buat D&C? defer ye (jika ikut your explanation itu). cadangan saya: get in touch dengan O&G yang beri nasihat itu, dan tanya what is his / her plans. Covid tak covid, a plan is in order. Call dan tulis surat (surat is a formal documentation.. keep a copy for you).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:35 PM | Show all posts
seribulan replied at 1-1-2021 09:52 AM
Saya dgn hosmet dulu2 sanggup pi gereja yg viral konon Dato tu ada...hampeh

ha ha.. anak beranak dato tu sy kenal dan selalu berinteraksi .
free fame je dia dapat free free
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 5-1-2021 11:39 PM | Show all posts
putriTS replied at 5-1-2021 12:49 PM
Thank you for the reply...Saya dah warded pagi tadi after heavy bleeding. Just in time, smpi2 depa ...

haaaaaa baru nak kata!! conception product tu penuh dgn stuff yg galakkakn bleeding (itu sebab darah dari mak mampu dihisap oleh placenta utk kegunaan fetus).

kami di sini waste no time utk kluarkan semua  benda dalam tu.. if emergency masuk tangan kaut kluar, sbb uterus tidak akan kucup selagi ada enzymes dan hormones dari conceptus tu. also risk utk infection is so high.. dan utk bleeding is almost 100%.

seriously, saman siapa yg delay dealing dgn you to. mention it to a lawyer. very important agar org lain tk jadi perkara sama.

ha ha or beri nombor phone dia pada saya, saya beri pada polis kawan sy dan dia akan detect sapa org tu mana address dia and buat masa ni dia dok kat mana

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 11:40 PM | Show all posts
ipes2 replied at 5-1-2021 10:35 PM
ha ha.. anak beranak dato tu sy kenal dan selalu berinteraksi .
free fame je dia dapat free fre ...

So x betul ye viral murtad dia...huhu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2021 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 5-1-2021 11:39 PM
haaaaaa baru nak kata!! conception product tu penuh dgn stuff yg galakkakn bleeding (itu sebab dar ...

Thank you for the reply @ipes2 . Actually dua kali kena delay. First, masa baru dpt referral letter to hospital. Masa tu pun dah 10w. Doc ckp since no bleeding, they gave me 1 week lagi for appointment. Tak sempat 1 week, I dah start bleeding on 2/1. Pegi lagi sekali, pun sama suruh balik dulu and wait. They gave me another 10 days. Bila dah sakit sgt smlm, I called the PAC first and ask should I just wait or go there. Huhu. Nurse ckp, xpe...datang je. Time nak scan my sejahtera bagi tu la terus gushing keluar. And tak complete pun. Had D&C around 6 pm.
Sbnrnya dari awal pregnancy dah banyak sgt issue. Dgn issue dia KKIA yg buat Saya rasa tawar hati utk continue check up  di sana. It just not meant to be la agaknya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2021 04:18 AM | Show all posts
putriTS replied at 6-1-2021 02:41 AM
Thank you for the reply @ipes2 . Actually dua kali kena delay. First, masa baru dpt referral lette ...

ya, bukan rezeki putri; walau bagaimanapun, tulis surat kepada mereka untuk kata tidak puas hati, agar mereka belajar.. jika ada sakit, maka tidak boleh tangguh; jika ada darah2, tak boleh tangguh. do write, agar mereka belajar dan tidak terjadi pada orang lain. ya saya faham covid, takde darah mula2 tu dan maybe tunggu diexpel etc, tetapi dah ada sakit.. also, benda2 gini tidak selamat utk di delay. harap u tak dapat infection ke, blood clot kat betis or lungs ke etc.

innalillahi wa inna ialihi raajiun, Allah lebih tahu dan lebih bijak urusanNya dengan kandungan awak itu. semoga awak sihat kembali mentally dan physically, ameen.

write the letter kata2 terkilan and move on. life is wide infront of us

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2021 10:21 AM | Show all posts
ipes2 replied at 5-1-2021 11:39 PM
haaaaaa baru nak kata!! conception product tu penuh dgn stuff yg galakkakn bleeding (itu sebab dar ...

i see, so doctor kat sini mmg banyak yg suh balik dulu if cases mcm ni.

Bagus awak ni explained.

Comments

tacang pengharagaan kerana menjaga Bod dgn baik -SMod HB-  Post time 16-1-2021 08:20 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 08:21 AM | Show all posts
adila39 replied at 6-1-2021 10:21 AM
i see, so doctor kat sini mmg banyak yg suh balik dulu if cases mcm ni.

Bagus awak ni explaine ...

tacang penghargaan, sebagai upah kerana menjaga Bod dgn baik
-SMod HB-

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2021 02:22 AM | Show all posts
adila39 replied at 5-1-2021 11:29 AM
nnt saya pesan doc jawab.

Tapi kalau ikutkan husband puan patutla faham if puan x selesa and le ...

terima kasih kerana jaga bod perubatan dengan baik
-tacang penghargaan jaga board dgn baik-
SMod Semasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi doc, I nak tanya regarding retrograde amnesia..I can't recall most of my past memories, except klu bnd tu penting yach when i sit with my family somehow we all ada berborak about my childhood or kenangan dulu2, and..most of the times i tak ingat..

Sampaikan my family ckp, takkan tu pun you tak ingat aaagitchew..fyi i tak pernah involve with any accident or injuries..plus ada adik beradik belah my father ada sakit ketumbuhan di otak..

Ini yg i concern..klu sakit kepala tu jarang la tp klu dah sakit kena tidur or picit kuat2 baru lega..yg ni maybe sbb i jrg pki spec

Sometimes perkataan simple yg i guna daily pun boleh jadi blank..btw i tanya sbb concern and i need some advice

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 06:55 AM | Show all posts
Edited by seribulan at 17-2-2021 07:54 AM
Amandaminaj96 replied at 17-2-2021 01:59 AM
Hi doc, I nak tanya regarding retrograde amnesia..I can't recall most of my past memories, except kl ...

@ipes2

Oh awak yg Jung Sang ye...take care....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 17-2-2021 06:55 AM
@ipes2

Oh awak yg Jung Sang ye...taie care....

Kihkih..so siapakah yg watak heroinnya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-2-2021 10:33 AM | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 17-2-2021 07:47 AM
Kihkih..so siapakah yg watak heroinnya

U Jin by Choi Jin Woo...

Amnesia ni biasanya leh beransur sembuh kalau ada trigger effect...


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 17-2-2021 10:33 AM
U Jin by Choi Jin Woo...

Amnesia ni biasanya leh beransur sembuh kalau ada trigger effect...

Ni harus kena scan otak dulu hehehe..tp tula kang terjah hosp takut dr suruh balik kahkahkah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 11:22 AM | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 17-2-2021 02:59 AM
Hi doc, I nak tanya regarding retrograde amnesia..I can't recall most of my past memories, except kl ...

haaaa tanya pun kat sini

before tunggu encik @ipes2 respond.


When was the last time u buat medical check up? try buat medical check up. Jumpa physician pun ok..explain kat dia what you are facing now. Nanti dia akan advise the best solution or methods to go with. While then, wait for @ipes2 recomendation
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 17-2-2021 11:22 AM
haaaa tanya pun kat sini

before tunggu encik @ipes2 respond.

Medical check up as in kat klinik ke? Lama dah tak buat..ok nanti i riki2 physician berdekatan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 05:27 PM GMT+8 , Processed in 0.082602 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list