CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ipes2

[ADA SOALAN?]: RUANG PERTANYAAN: JIKA ADA SOALAN, SILA BUKA THREAD UTK TANYA, AT

  [Copy link]
Post time 23-4-2021 07:10 PM | Show all posts
AceHand replied at 23-4-2021 05:16 PM
[AceHand SPECTaceLAR]

Rasanya @ipes2 lebih sesuai jawab kot sebab tu kawasang dia...

Mohon post saya diunban...
AceHand
Agama | Cinta & Perhubungan | Explorasa | Famili | Gosip | Hiburan | Hobi/ Koleksi | Info Belia | IT & Gajet | Kesihatan | Lawak Santai | Negeri & Negara | Peristiwa | Semasa | Sukan | Wanita & Lelaki | Shop Online | CARI Rasmi | Maklum Balas

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2021 07:14 PM | Show all posts

Hmmm...

seribulan replied at 23-4-2021 07:10 PM
Mohon post saya diunban...
AceHand
Agama | Cinta & Perhubungan | Explorasa | Famili  ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Sisi @ipes2...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2021 10:03 PM | Show all posts
AceHand replied at 23-4-2021 06:14 PM
[AceHand SPECTaceLAR]

Sisi @ipes2...

https://mforum.cari.com.my/forum ... page%3D1&page=7

Sisi @admin6 pembiaran salahlaku dan bias
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2021 09:31 AM | Show all posts
Edited by adila39 at 27-4-2021 12:04 PM
AceHand replied at 23-4-2021 06:16 PM
[AceHand SPECTaceLAR]

Rasanya @ipes2 lebih sesuai jawab kot sebab tu kawasang dia...

Salam Acehand, tuduhan seribulan ketidakadilan pemberian kredit saya rasa tidak betul . Pemberian kredit adalah atas budi bicara mod yang mengendalikan / memantau bod yang di jaga dan dibawah seliaan moderator yang bertugas.
Sy memberi beliau kredit mengikut penilaian saya , artikel yang telah sedia ada di CI adakala saya beri +5 kerana mostly beliau akan letak di beberapa thread yang berbeza cth borak dan jugak thread yang berkaitan dan recently +3 kerana beliau juga meletakkan artikel yang sama di thread yg berbeza. Saya tak ingat jika saya dah beri atau tidak kredit artikel yang redundant yang ni but mostly sy akan scroll dan beri. Dan jika  credit +5 x 3x rating banyaklah jadinya. Since beliau mempunyai masa yang banyak memberikan artikel so sy pastikan sy beri.

Sangat jarang saya tidak memberi kredit kepada beliau. Most of the time +10 kredit diberikan di bod borak yang mana adakala tidak perlu pun but becoz of her effort saya berikan. Most of the time saya akan beri. And most of the time saya yang beri berbanding @ipes2 kerana kesibukkan beliau. Dan pemberian kredit  yg mana new topik rata rata rating tertinggi yg biasa ialah +10 kami beri, so logikla jika reply komen kami adjust kepada +3,+5, +7 dan seterusnya.

Recently saya juga memberi kredit yang lebih kepada supermod @bellaa kerana feedback yang beliau beri selepas di vaccine berserta gambar, tanda appreciation saya kepada beliau yg jarang memberi komen.


Saya rasa sangat tidak waras untuk menuduh saya bias atau tidak adil kerana beliau juga patut imbas balik semua kredit ratusan yang sy berikan kepada beliau sebelum ini. Jika sy bias saya takkan langsung berikan kpd beliau.


Untuk satu artikel yg sy banned komen beliau yang rasanya bulan mac lalu, pada saya kurang manis bila membuat lawak berkaitan cucuk dubur yg ditujukan kepada mod. So sy banned kerana artikel information sepatutnya selari dgn topik. Dan sy telah maklumkan kepada supermod saya @ipes2 di awal awal lagi.  Kalau diikutkan banyak komen yg perlu sy banned seperti provokasi dan ejekan tapi sy tak pernah pulak report atau banned. Saya hanya banned komen yg pada sy rude kepada senior saya pada ketika itu. We should show some respect kepada forumer yg sememangnya bertitle doctor dan juga semua forumer. Itulah satu komen berkaitan cucuk didubur.  
Saya juga pernah rujuk kepada supermod FC berkaitan pemberian kredit, adakah wajib atau tidak dan beliau mengesahkan tidak dan boleh diberi mengikut penilaian. Dan saya tidaklah beri sewenangnya tebar kredit +50 , +100 sesuka hati.


Saya harap penjelasan saya ini jelas.

cc:


@ipes2 @admin6




Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2021 01:11 PM | Show all posts
ipes2 replied at 11-4-2021 03:51 AM
oh ye.. ada dgr vtapi tak tahu back story nyer

Mod @ipes2 sendiri nyatakan it was a mild joke- dia biasa buat joke nak cucuk bontot SM @Acehand...@admin6 gurauan mengenai Sajat dan swab anal test begitu pun kena banned post...kenapa post bergurau tentang doctors- tak tuju personally to you pun...lawak in general...why should org lain sensitif? Dah salahlaku banned sesuka hati, nak tegak benang basah...unbanned post, boleh nilai sendiri...


Saya tak pernah letak 2 kali post di benang dan di thread borak...boleh check ye...info medik saya deserve more kredit bukan setakat letak makan2 dapat 10 kredit...habis tu salahlaku mod yang sama ni bagi kredit berulang di thread borak kedua2 bod dia bila ada post sama gambar makanan masih boleh pulak?



Sila unban post mild joke saya...



Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 11:38 AM | Show all posts
Salam dr @ipes2
Sy nak tanya pendapat dr berkenaan vaksin ni. 1 st dose inject 4/3/21. 5 hari lps vaksin sy start gatal bahagian tubuh. Die gatal x menentu. Sebelum ni, sy tak pernah jadi macam ni. Sy ade gak allergy seafood tp last 20 years ago. Kalau biase sy bersin dan gatal mata ja. Ni sy pelik lps vaksin bdn saya mudah gatal. Sy pergi hospital die bagi ubat gatal loratadine, chloropheniramine , piriton dan ubat sapu, Dr kate macam pelik sbb byk hari dh. Kalau ade pn delayed symptom. Gatal ok kejap. Pastu datang balik. Sy pergi klinik Dr inject. Lps 2 3 hari ok sket. 25/3 sy inject 2nd dose. Sy xde gatal pn. Cume lps 22/4 sy start gatal balik. Sy ade makan seafood bln puase tu. Sy telan chloropheniramine masih gatal. Last2 die berhenti sendiri. 3 4 hari lps tu sy start gatal balik, ade mata bengkak dan sampai skarang gatal on off pastu certain area tubuh je gatal. Sy telan loratadine je skarang. Sy nak tanye dr @ipes2 adekah simptom gatal on off sy ni ade kaitan vaksin pfizer yg disuntik? Kalau tak, apa pandangan dr, sy patut jumpa pakar kulit ke? Ke sebab cuaca skarang kulit jd sensitif?

Tq dr.
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 19-5-2021 01:54 AM | Show all posts
deekhan replied at 16-5-2021 11:38 AM
Salam dr @ipes2
Sy nak tanya pendapat dr berkenaan vaksin ni. 1 st dose inject 4/3/21. 5 hari lps v ...

vaccine2 yg ada sekarang ini adalah utk menipu system immunity kita seolah kita ini kena covid. maka  kita tidaklah terkejut bila complications dari covid itu datang bersama vaccinenya.. eg blood clots.. covid-19 dari segi pathology nye memang membawa kepada clots, dekat dengan  100x dari risiko seharian kita. jadi, kita tidaklah terkejut bila didapati selepas di vaccinate, adalah kes2 clots 3-4 disana sini (5.1 per million utk AZ, 4.0 per million untuk Pfizer).

tetapai, covid tidak buat badan jadi gatal2. walaubagaimanapun, vaccine itu sendiri boleh membawa kita kepada allergy reaction.. dan biasanya jika ada rash dan gatal2 tu, ianya taklah dtg balik 3-4 hari selepas itu. sy tidak pasti yg awak kena ini adalah kerana vaccine tadi. mungkin kah kebetulan?
tanya pendapat doctor yg pernah check awak tentang risiko utk dose kedua
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-5-2021 01:55 AM | Show all posts
seribulan replied at 27-4-2021 01:11 PM
Mod @ipes2 sendiri nyatakan it was a mild joke- dia biasa buat joke nak cucuk bontot SM @Acehand.. ...

eh baru baca reply ini.sorry sy terlepas pandnag
thread mana yg ingin sy unban
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2021 12:41 PM | Show all posts
ipes2 replied at 19-5-2021 12:55 AM
eh baru baca reply ini.sorry sy terlepas pandnag
thread mana yg ingin sy unban

Dah komplen dulu...as usual
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2021 03:35 AM | Show all posts
seribulan replied at 30-5-2021 12:41 PM
Dah komplen dulu...as usual

rasa masaalah notification ni akan come and go
tenggelam timbul
once sana, once sini
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 25-7-2021 02:35 AM
rasa masaalah notification ni akan come and go
tenggelam timbul
once sana, once sini

Setakat ni dah go...tapi geng borak tu masih ada komplen x dpt noti...huhu...bertabah le
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-8-2021 12:46 PM | Show all posts
seribulan replied at 25-7-2021 07:15 AM
Setakat ni dah go...tapi geng borak tu masih ada komplen x dpt noti...huhu...bertabah le

notification ni, maksud awak tagging kah
sy jarang ada isu dgn notif.. dgn tagging ya!
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 13-8-2021 11:46 AM
notification ni, maksud awak tagging kah
sy jarang ada isu dgn notif.. dgn tagging ya!

Dengan quote dan tagging forumner lain...huhu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2021 04:08 PM | Show all posts
seribulan replied at 13-8-2021 12:58 PM
Dengan quote dan tagging forumner lain...huhu...

i see
hmm
ini selalu jugak terjadi
IT dah maklum isu ini lama dah
tapi juga, kekadang settings device kita yg buat problem
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2021 04:10 PM | Show all posts
ipes2 replied at 15-8-2021 03:08 PM
i see
hmm
ini selalu jugak terjadi

Semlm sy x dpt noti dari thread Lets Go Turkey...yg post sana pun x dpt noti post sy gak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2021 12:34 AM | Show all posts
seribulan replied at 15-8-2021 04:10 PM
Semlm sy x dpt noti dari thread Lets Go Turkey...yg post sana pun x dpt noti post sy gak...

assalamualaikum,
itu thread pelancongan kah?
rasa sy, awak kaki melancong
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2021 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 22-9-2021 11:34 PM
assalamualaikum,
itu thread pelancongan kah?
rasa sy, awak kaki melancong

Tak de maknanyer...pandemik kan...huhu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-9-2021 11:51 PM | Show all posts
seribulan replied at 23-9-2021 05:11 AM
Tak de maknanyer...pandemik kan...huhu...

sini dah buka sepenuhnya dah
lectures pon face to face dah
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 26-9-2021 10:51 PM
sini dah buka sepenuhnya dah
lectures pon face to face dah

Wah...boleh melancong balik ni
Tunggu sempadan negara dibuka...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2021 07:15 AM | Show all posts
seribulan replied at 27-9-2021 12:16 AM
Wah...boleh melancong balik ni
Tunggu sempadan negara dibuka...

ye, dah mula tak tanya ngapa naik flights nih, siapa yg bagi kebenaran etc
ini tentu mula nak plan melancong ni
apa bucket list awak?
rasanya awak dah kemerata tempat dah sebelum ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 07:24 PM GMT+8 , Processed in 0.095473 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list