CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: watie79

INTERMITTENT FASTING (DIET IF)

  [Copy link]
Post time 6-11-2019 08:27 AM | Show all posts
lotionmilo replied at 5-11-2019 07:06 PM
Wow hiit and plank.1 minit pon i tak mampu haha

Ok i try IF duluuu

tahu xpe
skg pun hiit dah kelaut
dah sebulan x buat ni
fokus IF je
plank pun kalau buat dpt 30-40 saat je
sblm tido atas tilam hahahaaa
lps tu terus zzzz pemalas teruk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nadiaaziz56 replied at 4-11-2019 04:10 PM
Woooww topik best. After bersalin nanti iols nak start buat IF lahhh.
Pregnant ni berat naik berkil ...

Haha. Iolls lepas anak dah 2 tahun baru berjaya nak buat IF n turun berat. I bf baby memang cepat betul lapar memang tak dan nak diet.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2019 11:00 AM | Show all posts
saya pun esok nak mula buat IF. jom sama-sama kita motivate diri kita.

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeah finally i jumpa rumah ni. Now doing OMAD. Klau rajin buat 36jam nk autophagy punya pasal
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 12:07 PM | Show all posts
i masuk komen sini utk up thread sebab kat gosip tempatan_alif johari, anak nora meninggal jadi thread diet

up

up

up

and down

ehhhh no down
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 12:53 PM | Show all posts
Sory i skip baca , tapi i just nak ckp doctor i kata konsep kita kat malaysia ni salah bila nak kurus.

Bila i pikir make sense jugak no wonder diet semua kelaut. I think best is to know our body dulu what we need and what we dont.

Still makan macam biasa but small portion. I think i start today la..i will only take 3 the max spoon of rice, sbb kalau x makan nasi rasa nak  pengsan lapar ni pun baru habis bedal biskut sebungkus tp mcm x cukup...

IF ni mmg la bagus to those yg boleh bertahan.  So marilah kita cuba sekali lagi ...hahahaha sampai kurus  maybe sampai hujung nyawa hehehehe
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-12-2019 04:05 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 20-12-2019 10:18 AM
anony-mous replied at 16-12-2019 02:59 PM
Yeah finally i jumpa rumah ni. Now doing OMAD. Klau rajin buat 36jam nk autophagy punya pasal

i tak boleh 36hour ...masih stuck kat 16:8 weekdays.
weekend 12:12 ...aci tak???
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 19-12-2019 08:05 AM
i tak boleh 36hour ...masih stuck kat 16:18 weekdays.
weekend 12:12 ...aci tak???

u dah lost berapa. kg meizu? i xlah gemuk cuma berisi kot.. nak kurus tanpa lemak je so pki apa pun lawa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-12-2019 04:39 PM | Show all posts
adila39 replied at 19-12-2019 04:31 PM
u dah lost berapa. kg meizu? i xlah gemuk cuma berisi kot.. nak kurus tanpa lemak je so pki apa pu ...

rendang jugekkkk...1.5m, berat 56kg to 56.5kg sebulan dah.
kurang 2kg je kot.
takpelah...i jaga2 asalkan jarum tu taknaik.

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 19-12-2019 04:05 PM
i tak boleh 36hour ...masih stuck kat 16:18 weekdays.
weekend 12:12 ...aci tak???

Haha aci je uols as long as ada penurunan. I xboleh buat 16 atau 18 sb nanti nk mengunyah je
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 04:40 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 19-12-2019 04:42 PM

"rendang" tu maksudnyaaa  rendah berisi bukan rendang ayam tau
bunyi "e" tu kena tukar
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 19-12-2019 08:39 AM
rendang jugekkkk...1.5m, berat 56kg to 56.5kg sebulan dah.
kurang 2kg je kot.
takpelah...i jaga2 ...

erkkk sikitnya... i 165cm dedulu 73kg now 68kg nak turun 60 pun jadilah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 19-12-2019 08:40 AM
"rendang" tu maksudnyaaa  rendah berisi bukan rendang ayam tau
bunyi "e" tu kena tukar

first time dgr.. selalunya rendang ayam daging
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 05:26 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 19-12-2019 05:28 PM
adila39 replied at 19-12-2019 05:23 PM
erkkk sikitnya... i 165cm dedulu 73kg now 68kg nak turun 60 pun jadilah..

yeee sikit sebab i tak bersungguh..lunch sepinggan nasi+air manis, waktu lain tak minum manis dah. inchi loss byk tapi berat turun 2kg..so tak kesah sgt, masih ideal kan kann


Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 19-12-2019 09:26 AM
yeee sikit sebab i tak bersungguh..lunch sepinggan nasi+air manis, waktu lain tak minum manis dah. ...

ooo itu is better i think inci kurang... xpelah do it to feel good and look good je.. jgn kurus kering sudah
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2019 10:18 AM | Show all posts
adila39 replied at 19-12-2019 06:25 PM
ooo itu is better i think inci kurang... xpelah do it to feel good and look good je.. jgn kurus ke ...

jap ye i baru nak beklog baca motip komen dulu sebab nak up kan topik ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2019 10:23 AM | Show all posts
Idgaf replied at 4-9-2019 11:11 PM
Sis.. terasa.. dua bulan i buat baru turun 2 kg wahahah

hahaah me too... sebab tak bersungguh jaga, padan laaaa turun sikit
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2019 10:34 AM | Show all posts
Meiizu replied at 20-12-2019 02:18 AM
jap ye i baru nak beklog baca motip komen dulu sebab nak up kan topik ni

well just doing it out of fun je, since human being do divert their mind to something else sometime so mybe IF will occupied their mind, eg. me . hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Azam nak mula IF bulan jan 2020 laa..
Sementara ni rileks dulu kikiki

Tp tulaaa.. ada seorg pemusnah diet kat umah. Mlm2 ajak keluar minum. Mcmn nak kurus..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 01:31 PM | Show all posts
Edited by aunty_onion at 24-12-2019 01:32 PM
anony-mous replied at 19-12-2019 04:39 PM
Haha aci je uols as long as ada penurunan. I xboleh buat 16 atau 18 sb nanti nk mengunyah je

hahahaha sama la kita. iols dah achieve target weight dah ni tapi stil continue je buat IF 20hrs n above sebab kalau tak buat IF ni memang asyik nak mengunyah je. in a way, IF ni mengajar iols behave la sikit

bulan dec ni dah genap setahun buat IF

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 01:17 PM GMT+8 , Processed in 0.181771 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list