CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: watie79

INTERMITTENT FASTING (DIET IF)

  [Copy link]
Post time 3-9-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 3-9-2019 09:01 AM
Iols nak try yang 16jam tu dolu kot
Sebab nak kira kalori mmg iols fail..hahaha
Tau makan je...
...

Sama la, fail betul bab kira kalori. Nak kena agak2 tu iols tak reti.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-9-2019 03:26 PM | Show all posts
-Suri- replied at 3-9-2019 03:24 PM
Aku pun dok nak buat if ni sampai skrg dok tertangguh tangguh

jommm..kalau rajin FB pi join group Intermittent Fasting Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 3-9-2019 03:26 PM
jommm..kalau rajin FB pi join group Intermittent Fasting Malaysia

Dah join tp hidayah tak sampai lg utk start. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
I byk kali buat atkins tp bermusim dan akan gained balik, sbb i buat ni berkehendakan body utk backpacking travel - nak fit and light. Bila balik terus sewel mkn mcm2 n naikkkk balik. Tak serik2. Sbb dh settle trip. So i start IF plus no sugary drinks for 15days, light atkins kira mcm fasa 4 lah, then workout strict  minimum 1 jam tredmill, 15 hari ni 1 hari je tuang tak naik tredmill, turun 4kg i rasa i can do IF as lifestyle. Atkins seksa skit bg i. Ikut org lah kan. IF i buat 18:6 or 20:4.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2019 03:41 PM | Show all posts
-Suri- replied at 3-9-2019 03:38 PM
Dah join tp hidayah tak sampai lg utk start. Hahaha

takyah seteress seteresss...rileks jer..kami2 buat dari start pkl 6 petang sampai pkl 12.30 atai 1 tengah hari baru makan..in between tuh gogoklah air kosong, air teh, air kopi tapi tanpa gula tau...utk permulaan try 12 jam jer dulu..stop makan pkl 8 malam..pkl 8 pagi boleh makan balik..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2019 03:42 PM | Show all posts
anarina replied at 3-9-2019 03:40 PM
I byk kali buat atkins tp bermusim dan akan gained balik, sbb i buat ni berkehendakan body utk backp ...

betol tuh..i pon agak terseksa buat atkin..IF lebih rileks..semua bedal time makan tuh cuma berpada2 lah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-9-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
-Suri- replied at 3-9-2019 03:26 PM
Sama la, fail betul bab kira kalori. Nak kena agak2 tu iols tak reti.

Kan..hahaha
Yang penting moderate..seimbang
Cukup..
Dolu iols makan pagi roti telur 2 keping...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 3-9-2019 03:42 PM
betol tuh..i pon agak terseksa buat atkin..IF lebih rileks..semua bedal time makan tuh cuma berpad ...

Apa2 diet pun yg canteks badan bila workout, aah IF lbh rileks tp sometimes org overdo n abuse window berbuka, then wonder apsal takde penurunan or any changes in sizes. Sbb mkn 6jam tu bahaya gak blh cover mkn yg missed puasa haha so kena ada strategi gak la, kalori deficit is a must. I would say mmg slow la kalau atkins 15hari i rs 6kg dah tapau hbs. IF ni even i agak clean lah ek no sugar, atkins fasa 4, no coffee pd i slow progress n senang plateau, sbb xseclean atkins
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 04:10 PM | Show all posts
-Suri- replied at 3-9-2019 03:24 PM
Aku pun dok nak buat if ni sampai skrg dok tertangguh tangguh

jom la uols buat IF. i aritu buat 12:12 je mampu. ni dah baca thread kaka watie kita ni terus rasa semangat nak buat 16:8 wah gituh cecita kena tinggi uols.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:11 PM | Show all posts
shernazz replied at 3-9-2019 03:47 PM
Kan..hahaha
Yang penting moderate..seimbang
Cukup..

matik lah uols pepagi roti telur 2 bijik. tu roti bakar telur goyang atau roti canai telur tu uols tibai 2 keping?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2019 04:13 PM | Show all posts
gracieyna replied at 3-9-2019 04:10 PM
jom la uols buat IF. i aritu buat 12:12 je mampu. ni dah baca thread kaka watie kita ni terus rasa ...

haruslahh..i pon buat 16:8 hari tu gigih buat 20:4
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
suduseno replied at 3-9-2019 01:41 PM
Opismate I kalau makan duk kira kalori bagai. Kalau I makan post dekat IG, sebok je cakap banyak k ...

Eeee. X suka kannnn org sebok2 sgt. Nak diet ni kena adjust ikut selesa sndiri.. kalau ikut org gitu, mmg kita mula la nak rebel. Pastu bila give up, hentam mcm2.. naik balik bdn 2x ganda.. yg penting istiqomah.. kita set limit kita sndiri.. i suka gitu jahhh.. kezzahhhh kan je kwn uols tu.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu i gemoksss... Pastu timbul keinsafan, try atkins. Seksanya lahaiii.. Last2 i givap. Then try eat clean pulak. Gigih beli smart watch utk kira langkah, catu kalori n telan air banyak2, berjaya la turun dekat 18kg dalam masa +- 6 bulan. Now i buat eat clean + IF + workout utk dapatkan goal weight.

I guna app HealthifyMe utk kira kalori. Sangat membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
elmen replied at 3-9-2019 04:32 PM
Eeee. X suka kannnn org sebok2 sgt. Nak diet ni kena adjust ikut selesa sndiri.. kalau ikut org gi ...

Sebab tuh I  x koser tak layan. Mengata org no 1. Harituh boleh dia cakap dekat I, before kahwin I cantik sebab kurus, sekarang x cantik sebab gemok.

Kemain ckp ko pun pakai baju size XL siap nampak tayar spare. I amek XL sebab nk selesa and longgar. Kalau amek L pun muat tp ketat kahkah
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 dulu saya kurangkan nasi. Pastu baru start buat atkins. Tapi atkins on n off sebab saya tak tahan tengok buah, roti dan kek
Lepas tu bile da lama siket tu saya buat IF dan atkins. Saya makan salad banyakkkk sangat. Cuma minum air kosong je 3 liter. Coffee without sugar.
Senang citer saya cuma makan lauk dengan salad je. Kadang2 hujung mggu buat jugak cheat meals
Pastu malam2 atau sambil2 tgh tengok tv saya buat tabata.
Download myfitnesspal untuk kira kalori. Setiap apa yang saya makan semua saya timbang.
Dalam masa 3 bulan saya turun 30 kilo. Dalam myfitnesspal tu kita boleh tgk carta progress kita. Tapi tu lah sebab buat crash diet kot skin jadi saggy je. Hahahaha.

Sekarang da tak diet da. Tapi apa yang saya makan semua saya kira. Sekarang cuma maintain je. Air masih amalkan air kosong je. Haid pon da teratur. Dulu haywire. Seluar2 sebelum kahwin pon da muat balik.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 3-9-2019 03:41 PM
takyah seteress seteresss...rileks jer..kami2 buat dari start pkl 6 petang sampai pkl 12.30 atai 1 ...


Ok2, nanti kita buat rilek2 je. Hati pun senang kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 3-9-2019 05:57 PM
Mula2 dulu saya kurangkan nasi. Pastu baru start buat atkins. Tapi atkins on n off sebab saya tak ta ...

Wah... Impressed iols. 30 kgs u? Hebat!
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 3-9-2019 03:47 PM
Kan..hahaha
Yang penting moderate..seimbang
Cukup..

Yass. Moderate, tenang2 aje..hehe. Sambil2  kurangkan sugar intake. U mmg penah buat if sebelum ni?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
gracieyna replied at 3-9-2019 04:10 PM
jom la uols buat IF. i aritu buat 12:12 je mampu. ni dah baca thread kaka watie kita ni terus rasa ...

Jom jom! I tgh kumpul semangat ni. Ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 3-9-2019 07:13 PM
Wah... Impressed iols. 30 kgs u? Hebat!


Kalau teringin sgt makan nasi saya makan 100 gram je sehari. Tapi tu dulu la. Sekarang makan nasi 2 kali sehari.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 02:53 AM GMT+8 , Processed in 0.080019 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list