CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: watie79

INTERMITTENT FASTING (DIET IF)

  [Copy link]
Post time 4-9-2019 04:24 PM | Show all posts
watie79 replied at 4-9-2019 04:18 PM
i ambik 1 meal jer waktu lunch..i makan mcm biasa..kuih2 tu jarang.

oo..jadi 1 meal 1 day la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-9-2019 04:26 PM | Show all posts
Loloq89 replied at 4-9-2019 04:24 PM
oo..jadi 1 meal 1 day la

yer..kadang ada jugak jadik 2 meal a day sbb mlm ada makan so esoknya makan lewat lagi lah sebab nak cukup kan 16 jam.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 04:28 PM | Show all posts
watie79 replied at 4-9-2019 04:26 PM
yer..kadang ada jugak jadik 2 meal a day sbb mlm ada makan so esoknya makan lewat lagi lah sebab n ...

ohh..ingt dlm 8 jam tu makan la sesuka ati
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-9-2019 04:38 PM | Show all posts
Loloq89 replied at 4-9-2019 04:28 PM
ohh..ingt dlm 8 jam tu makan la sesuka ati

kalau nak makan sesuka hati dalam masa 8 jam tu takder masalah tp apa guna buat IF kalau mencekik tak hengat dunia..moderate lah, nak buat rasa2 jadiklah..kang kalau org lain sebulan leh turun 3-4 kg tp kau tak turun2 malah naik jangan menggelupur..

IF ni sebenarnya lebih pada cara pemakanan kita lebih teratur..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 04:47 PM | Show all posts
watie79 replied at 4-9-2019 04:38 PM
kalau nak makan sesuka hati dalam masa 8 jam tu takder masalah tp apa guna buat IF kalau mencekik  ...

hehe..tq kasi pencerahan..
mggu dpn try
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 4-9-2019 04:38 PM
kalau nak makan sesuka hati dalam masa 8 jam tu takder masalah tp apa guna buat IF kalau mencekik  ...

Sis.. terasa.. dua bulan i buat baru turun 2 kg wahahah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-9-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
luluaurora replied at 4-9-2019 01:48 PM
Nakkkkk... Udah selamat berbukaaa jam 11am td.. Nasi separuh + sayoq + asam podeh ikan..hiks hiks. ...

U makan 1 meal je ke? Banyak x turun?
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau baru nak mula baik makan 2 meal. Contoh dinner sblum 7 malam, puasa 16 jam, brunch 11 pagi. Moderate snack in between
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-9-2019 08:36 AM | Show all posts
jee72 replied at 5-9-2019 08:21 AM
Kalau baru nak mula baik makan 2 meal. Contoh dinner sblum 7 malam, puasa 16 jam, brunch 11 pagi. Mo ...

setuju..melainkan yg memang dah biasa miss breakfast dan dinner
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Idgaf replied at 4-9-2019 11:13 PM
U makan 1 meal je ke? Banyak x turun?

Msa bbuka tu mmg makan nasi half n berlauk la.. Then kul 3 cmtu telan biskut kering or kuih dlm 3 ketul..sbelum kul 8 mkn sndwich telur with wholemeal bread..

So puasa strt kul 8mlm..tp utk strt smula ni sy buat 15 jm or 14 jm je dlu.. Bla dh ok.. Bru 16j...ada baca di google prmpuan ssuai 14jm..unless ur body leh tahan leh up smpai 20jm..

Tp air ken ckup 2L sehari.. Sepnjng puasa tu leh minum air ksong/tea..

Buat 2hri turun la tp xsmpai sekilo laaaa.. Hehehe.. Kna timbng smggu skali bru leh tau turun byk mana..

Hri ni stop buat sebab dh termakan nasi lomak.. Opis buat makan2 pulakkk huuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 4-9-2019 02:04 PM
hahahahaha...mudah-mudah istiqomah sistur

Udah xistiqomahh ini hari.. Opis buat makan2...dh telan nasi lomakkk..

Esk smbung semula.. InnsyaAllah..
Hiks hiks
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2019 03:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Rmai klngan kluarga i amalkn diet IF nie mmg nmpk hasil berat turun tpi kena kuat tahan nafsu makan lah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Huhu iolls baru nak start IF 16:8. Harap gigih bertahan Nak tanya, kalau buat IF tapi makan macam biasa (menu) tak eat clean, berjaya turun berat tak? Dan nak cut terus minum manis
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-9-2019 09:48 AM | Show all posts
SherryZass replied at 11-9-2019 09:45 AM
Huhu iolls baru nak start IF 16:8. Harap gigih bertahan  Nak tanya, kalau buat IF tapi makan macam ...

i tak berani komen penurunan tu berjaya atau tidak sbb i pon buat tak berapa clean..cuma i rasa macam maintain baju kurang ketat jer..memang kalau nak turun dengan jaya nya kena lah cut minum manis dan makan moderate IF neh pada i lebih pada mcm lifestyle dan kita tak terlebih makan gitewww...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 11-9-2019 09:48 AM
i tak berani komen penurunan tu berjaya atau tidak sbb i pon buat tak berapa clean..cuma i rasa ma ...

Haha. Tula, aiyooo.. Kena tabah dan kental jugak la. Geramm rasa baju time anak dara sendat mendat
Masa awal 20an dulu, senangnye la hai turun & maintain berat, sekarang beratnya mata memandang
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
It really works. Everyone should try.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in. Nak try IF juga
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak check in jugak..

Iols tinggi dalam 154cm,berat dalam 54kg..cuma berat tu statik je klau buat IF tanpa cut sugar..nak kena cut sugar betul2 baru blh turun..tp tu pun amik masa dalam sebulan or 2 bulan..tepu sgt dah kot lemak iols ni..walaupun body idaman iols curvy, tp teringin jgk nak merasa skinny skali2..sbb x pernah merasa slim dari kecik

Lagi satu nak tanya..klau work out pakai dumbell ke cth yer, betul ke inchloss tapi berat x turun sgt..iols ni dah bertahun2 berdiet menuntut ilmu jgk, tp still x faham jgk kdg tu..sbb byk sgt pendapat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 07:36 AM | Show all posts
Lula2 replied at 3-9-2019 11:58 AM
I nk try..
Tp tak breakfast pun angin dah naik kepala cm mano?

try la u, i pun sejenis suka makan breakfast. sbb kat office ni, i yg datang awal, so i enjoy my me time ber breakfast yang dibawa dari rumah siap2. hehe. tp i stop makan paling lewat pun pukul 4 petang la.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 08:16 AM | Show all posts
i pun baru nak start IF, 2017 pernah lose 10kg dlm masa 3bln+, lepas tu IF ke laut sikit

now start balik at 57kg, sebulan baru turun 1kg hihihi sebab i santai2 je buat 16:8 kdg 18:6, weekend memang cheat je manjang

yg bestnya IF, perut gerenti kempis dulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 01:07 PM GMT+8 , Processed in 0.071779 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list