CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: watie79

INTERMITTENT FASTING (DIET IF)

  [Copy link]
Post time 20-9-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
MelZ_Eulalia replied at 20-9-2019 08:16 AM
i pun baru nak start IF, 2017 pernah lose 10kg dlm masa 3bln+, lepas tu IF ke laut sikit

no ...

Yup..best IF perut kempis..tp iols notice klau lepas makan cepat plak perut naik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2019 10:18 AM | Show all posts
skrg iols baru start balik IF. 16:8 setelah mencanak2 naik ms raya. almaklumlah balik kpg, cuti raya lama
iols buat exact time mcm bwh ni. 12tghri dh boleh start mkn. Last meal 8pm. Lepas tu puasa lh. Dlm puasa tu minum green tea w/o sugar, air kosong. IF ni rileks ckit..xde rs pressure sgt. Just eat moderate lah. Kdg2 1meal/day, kdg2 2meal/day. Hopefully istiqomah balik lh Kang laki ajak makan luar, lagi2 weekend, mmg lemah iols. Semua bnda nk ditelan



Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
10 days dah harini buat IF + cut all sugar drinks weekend buat 12, weekdays 16. Belum kuat nak buat lebih
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 07:38 AM | Show all posts
miz_hanne replied at 20-9-2019 09:21 AM
Yup..best IF perut kempis..tp iols notice klau lepas makan cepat plak perut naik

owh ye ke, iols ok jer
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 03:06 PM | Show all posts
meols baru masuk 3rd week buat IF..tu pun ada dah cheat day terutama hari ahad..meols buat santai2 je 16:8..memula tu meroyan gak sebab mg amek bfes n minum air manis memanjang..so apa meols buat ialah kt office mg totally air kosong..kt umah limit 2 glasses of sweet drink..makan nasi time lunch n dinner..meols sejenis sweet tooth so nak lepaskan gian limit je sugar intake tu

berat dlm 2 weeks with cheat days turun stgh kilo tp inch loss mg ada terutama kt lengan n peha..baju dah x ketat kt montot

jgn stress buat IF..santai2 je tp paling penting mg kena cut sugar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-9-2019 05:01 PM | Show all posts
mummy75 replied at 26-9-2019 03:06 PM
meols baru masuk 3rd week buat IF..tu pun ada dah cheat day terutama hari ahad..meols buat santai2 j ...

kannn....ai pon buat santai2 jer..kalau terlebih cheat, esok2 cover balik
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-9-2019 10:50 AM | Show all posts
meols baru jumpa tered ni.. tq ade juga tempat berteduh..

meols dah start if 2 minggu mcm tu. so far ok la, rasa perut kecik sikit haha.. meols buat skip bf dan dinner. makan lunch je. yg i buat ni rasanya mcm omad jugak kot.. lps lunch meols dah tak makan dah sampai esok hari lunch balik baru i makan..

mula2 start dulu the first week tu mmg betul2 struggle. mengigil nak sampai 12tghari.. tapi lama2 dah ok dah.. so far i suka diet ni, sbb rasa relax dan tak la stress itu xboleh makan, ini tak boleh makan. semoga istiqomah semua ye
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:52 AM | Show all posts
black_handbag replied at 30-9-2019 10:50 AM
meols baru jumpa tered ni.. tq ade juga tempat berteduh..

meols dah start if 2 minggu mcm tu. so  ...

tu OMAD la chuols buat..meols x mampu lagi nak berOMAD..menten 16:8 je n still amek benda2 manis cuma dikurangkan quantity..skrg dah masuk 4th week..yg penting baju/pinggang kain dah longgar2..seluar pun kt bahagian peha dah ada ruang..hepi sgt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2019 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
anakkerengga replied at 3-9-2019 11:27 PM
Dah pernah cuba beras perang ni tp tak blh masuk tekak aku

I pun tk boleh telan beras perang..so now i makan beras herba ponni..mula2 dulu kelat jgk muka nk telan..lama2 dh get used to it..rasa mcm beras basmathi je
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:15 AM | Show all posts
Kalau puasa je terus dari lepas subuh ke maghrib tiap2 hari pun ok jugak kot..berlapar pahala pun dapat satu.. so ada ke sapa nak bg hujahan beza if buat IF
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:10 AM | Show all posts
mummy75 replied at 3-10-2019 11:52 AM
tu OMAD la chuols buat..meols x mampu lagi nak berOMAD..menten 16:8 je n still amek benda2 manis c ...

ye chuols.. i buat omad.. tp berat mmg xkurang tau,.. dah almost sebulan kot buat.. tp baju2 longgar la pastu i perasan badan mcm mengecik.. klu amik gmbr nmpk la beza dr dulu.. hepi sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 06:40 PM | Show all posts
black_handbag replied at 11-10-2019 09:10 AM
ye chuols.. i buat omad.. tp berat mmg xkurang tau,.. dah almost sebulan kot buat.. tp baju2 longg ...

OMAD tu makan sekali sehari je kan. then you makan apa? kenyang lama ke

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
I baru nak buat ni. esok setart. Weight skrg 67kg. tp kita tgi jugakla and broad shoulder... tp rasa mcm dah berat balikkkk... xble jadi ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
black_handbag replied at 11-10-2019 09:10 AM
ye chuols.. i buat omad.. tp berat mmg xkurang tau,.. dah almost sebulan kot buat.. tp baju2 longg ...

Ada jugak kawan2 i bagitahu benda sama. Berat sama je tapi ada inchloss. So diorang teruskan je buat IF. Then slowly berat turun.

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:12 PM | Show all posts
jumpa punnn thread pasal IF ni
I pun baru start buat IF dlm pertengahan July 2019
Naik turun jgk la sbb tiap kali balik kg mesti ter-cheat day

Tp sejak Sept 2019 xde dah cheat day
sbb I amalkan eveyday is a cheat day haaaagitcheww
cuma kurangkan gula
masih mkn nasi mee pasta
hmm cmne nk stop sbb I masak utk suami n anak
tergugats iman diorg mkn sedap2 xkn I nk ratah salad je
stakat ni berat baru dpt turun 3kg
mmg lemaks dh tepu
selowww sgt progressnye
I pelik org yg buat IF ni 3 bln dpt turun smpai 10kg tu cmne la diorg buat ye...
tp sblm buat IF, I dah start diet atkins, control calorie sejak last year
tp biasa lerrrr... semangat beberapa bln je
dpt turun bbrp kg terus lupa doniaaa
mungkin sbb tu kot
I dh lost bbrp kg sblm ni
so now bila buat IF dgn x control mkn semua bedal tp msh control sugar
dpt lost 3 kg dlm 3 bln ni pun dh kira ok kott
tp mmg terasa sgt bila buat IF inchloss sgtttt ketara

Now I dah start buat OMAD
dah 3 minggu ni agak konsisten
cuma perasan tiap kali lepas mkn jantung I rs lari laju giler
pastu terasa panas satu bdn

ade sesape mcm I x?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:23 PM | Show all posts
watie79 replied at 3-9-2019 03:26 PM
jommm..kalau rajin FB pi join group Intermittent Fasting Malaysia

haiii sis
I dah join
tp as a silent reader je
sis pun ade dlm group tu ker?
hihihihiiii
semangat tgk testimoni semua yg dh berjaya

semoga istiqomah kite semua yerrrr
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-10-2019 04:44 PM | Show all posts
polluxsstar replied at 14-10-2019 04:23 PM
haiii sis
I dah join
tp as a silent reader je

a'ah..i pon ada join tapi silent reader jugak memang susah nak turun dah kalau dah lepas 40. i target sekarang incloss jer..buat santai2
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:00 PM | Show all posts
anarina replied at 3-9-2019 03:40 PM
I byk kali buat atkins tp bermusim dan akan gained balik, sbb i buat ni berkehendakan body utk backp ...

sama sis. I pernah buat atkins.
tp x mampu nk konsisten.
sbb utamanya I is penat nk prepare meal utk I n utk family
byk kerja nokksss...
tu yg buat I give up

Bila buat IF mmg I rileks banyakkk
masak sekali sehari atau 2x je

so yeahhh! #IF4LIFE
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:03 PM | Show all posts
watie79 replied at 14-10-2019 04:44 PM
a'ah..i pon ada join tapi silent reader jugak  memang susah nak turun dah kalau dah lepas 40. i  ...

tu laa
I ni pun lemaks dh tepu
lagi2 pernah cser
lemaks perut mmg ssh nk hilangkan
tp buat IF mmg terasa inchloss byk
xla byk lg
tp 2" tu pun dh rs ringannn badan ni

ohh yeaahh #IF4LIFE

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:17 PM | Show all posts
doubleA replied at 3-9-2019 11:57 PM
Iols konon pernah cuba la nak buat dulu, time single ok la. Konon nak turunkan berat sebelum kahwin, ...

nk tahu u minum kopi ape?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 01:45 PM GMT+8 , Processed in 0.070654 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list