CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: ipes2

[FORUMERS ]: MEMBUKA THREAD SANGAT2 DI ALU-ALUKAN

  [Copy link]
 Author| Post time 19-5-2021 01:59 AM | Show all posts

mana thread baru?
kata nak bukak
habuk pon tarak ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2021 12:40 PM | Show all posts
ipes2 replied at 19-5-2021 12:59 AM
mana thread baru?
kata nak bukak
habuk pon tarak ni?

Takmo lah...nanti stalker mai nyibuk2...awak.pun tahu kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2021 02:32 AM | Show all posts
Saya bagi pihak Health Board, sangat mengalu2 kan pembukaan threads berunsur kesihatan disini. Saya ingin nyatakan:

1) thread tidak perlu panjang, asalkan boleh generate interest untuk di view dan di reply orang
2) jangan under-estimate pengetahuan anda [cuba tengok thread saya, pendek dan sikit je info]
3) copy-paste tidak salah
4) pengalaman sendiri sangat relevent

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 12:30 PM | Show all posts
Edited by adila39 at 21-6-2021 12:31 PM
ipes2 replied at 21-6-2021 02:32 AM
Saya bagi pihak Health Board, sangat mengalu2 kan pembukaan threads berunsur kesihatan disini. Saya  ...

Good initiate Super mod.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 10:29 AM | Show all posts
ipes2 replied at 21-6-2021 01:32 AM
Saya bagi pihak Health Board, sangat mengalu2 kan pembukaan threads berunsur kesihatan disini. Saya  ...

Info copy paste pun provide knowledge...good rule there
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2021 03:36 AM | Show all posts
adila39 replied at 21-6-2021 12:30 PM
Good initiate Super mod.

ya, jadi, sellau2 lah buka thread

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-8-2021 04:36 PM | Show all posts
doc @ipes2 recently ada niat nak donate darah.malangnya peringkat saringan tak lepas sbb ...ok here's the thing.. not clear apa yg staff tu ckp..tapi something psl kena byk makan bayam,kerang.adakah dia maksudnya kalsium?sepatutnya kena ada atleast 13.5 but i only had 13.3 somethin..please explain doc .kecewa sgt kena rejek mcm ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-8-2021 12:44 PM | Show all posts
alesandra replied at 12-8-2021 04:36 PM
doc @ipes2 recently ada niat nak donate darah.malangnya peringkat saringan tak lepas sbb ...ok here' ...

nombor yg awak quote itu macam Haemoglobin saja?
tetapi jika 13.3 tidak lah teruk
atau adakah ianya Iron?
serum Iron agaknya
tetapi awak boleh query balik
email sahaja mereka  (jika tk relaiable systemnya, telefon aja)
sebab, byk jugak kes kes dimana disease yg kita ada, diketahui hanya selepas seseorg itu pergi nk donate blood
i dont think its anything serious, tetapi menderma darah adalah sedekah yg sgt baik
tiada org menderma darah melainkan dalam hatinya rasa ingin bantu org lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-8-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 13-8-2021 12:44 PM
nombor yg awak quote itu macam Haemoglobin saja?
tetapi jika 13.3 tidak lah teruk
atau adakah ia ...

Ha..yes hemoglobin.tapi bila google normal range utk female 12.0-15.5.kenapa x lepas jugak?x tau pulak ada anemia.itu belum citer psl masa zaman2 muda sikit dulu  ada history low blood pressure .nak derma tu sbb ada  ad dari HBRPB ipoh kekurangan darah jenis O.itu yg terdetik nak menderma .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2021 03:20 PM | Show all posts
alesandra replied at 13-8-2021 04:08 PM
Ha..yes hemoglobin.tapi bila google normal range utk female 12.0-15.5.kenapa x lepas jugak?x tau p ...

pergi tanya tau sebab Hb 13.3 tu boleh sahaja menderma darah.
low BP jika tak low sgt, OK sahaja.. minum air byk2 je, jgn minum kopi dah la

adakah sebab lain?
sy ada beri jawapan pada seorang forumer (dia tanya pasal kawan dia) tu last week yg dalam keadaan berbeza ie Hepatitis detected, yg mungkin kerana hubby kawan forumer itu adalah drug addict.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2021 07:29 PM | Show all posts
ipes2 replied at 15-8-2021 03:20 PM
pergi tanya tau sebab Hb 13.3 tu boleh sahaja menderma darah.
low BP jika tak low sgt, OK sahaja. ...

ok thanx doc.next time kena tanya balik betul2.haritu terkedu sbb  xtau menau.sentap pun ye.terima kasih atas pencerahan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-8-2021 01:51 PM | Show all posts
alesandra replied at 15-8-2021 07:29 PM
ok thanx doc.next time kena tanya balik betul2.haritu terkedu sbb  xtau menau.sentap pun ye.terima ...

sama2
sy yakin ianya tiada apa2 issue yg buruk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 07:21 PM GMT+8 , Processed in 0.096012 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list