CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5221|Reply: 37

[Tempatan] Indonesia Berhasrat Menjadi Epicenter Covid-19 Dunia

[Copy link]
Post time 19-7-2020 11:34 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 20-7-2020 05:06 PM

Minta tolong menteri, tentera darat di perbatasan, jabatan kastam termasuk tentera laut dan polis marin, serta tentera udara dan unit dron polis diraja Malaysia tidak leka dalam menjaga garis sempadan dan lorong tikus dari keluar masuk PATI terutama kini dari Indonesia.



Indonesia kini telah melepasi Negara China dari jumlah kes Covid-19, mungkin bakal melepasi Mesir yang berada di atas tetapi sedang mereda sementara Indonesia masih 1000 kes covid-19 sehari dan terus meningkat disebalik kadar jumlah testing yang masih di bawah standard..



Point-nya:
1. Faktanya, Kebolehjangkitan covid-19 sepatutnya eksponensial. Tengok negara lain dia sepatutnya zass naik, zass turun, bukannya steady naik slow2 macam indonesia (tanda kadar testing tak cukup berbanding jumlah sebenar yang dah ada covid).
2. Kadar testing masih rendah, tapi kes dah tinggi ribu2 sehari. Tak test tak tahu mengaku sihat, tapi bila test je dia tunjuk tanda merah +ve covid. Asal test je positive, asal test je positive, tandanya?
3. Rakyat Indonesia masih leka seakan menganggap covid-19 sebagai bukan krisis.
.. jelas sangat ramai rakyat Indonesia yang ada covid-19 sedang berkeliaran sana-sini di Indonesia.



Nampaknya kita tidak boleh mengharapkan Indonesia.

#KitaJagaKita#StaySafe


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2020 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya... buatnya pati masuk ikut lorong tikus.. dah tersebar kat sini.. dah lah sana tiap hari hampir 2000 kes... x lama lagi top 10
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Betapa bahayanya sebab bila jadi mcm ni

Minta diperketatkan lagi sempadan negara kita
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 09:40 AM | Show all posts
indon ni bangsa degil, tolong tenggelamkan aja yang mana cuba menceroboh perairan negara
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
harap tok mail arahkan sume pihak berkuasa bom saja mana2 bot indon yg try nk masuk msia
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat sorang youtuber indon ckp test swab indon lebih banyak dar malaysia sb 25-28k sehari hahaha. Dia tak tau kut test swab kita mwncapai 35-37k....diam terus indon tu. Buduh betul
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-7-2020 10:45 AM | Show all posts
filipina pun menaik balik

kita ni kejap 1 digit kejap 2 digit



Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Go Indoneshia Go!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2020 10:59 AM | Show all posts
korupsi teruk sgt kat sana . Sampaikan spital pun x telus
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 11:06 AM | Show all posts
bukankah indon negara yg dirohmati?????
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 11:11 AM | Show all posts
ban terus la indonesia ni until vaccine jumpa. buat macam israel.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 11:14 AM | Show all posts
kesian kan...gagal total dari semua segi..tu pun ada hati claim2 benda semua kat depa...nahhhh claimlah covid19 utk negaramu...tiada sapa mau pun....heeerrrggghhh sedehhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak semua kena bgtau media... Bila kita tingkatkan tahap kesiagaan... Biar buat diam2... Sbb benda ni ada kaitan dgn hubungan diplomatik
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 11:16 AM | Show all posts
bertabahlah indon.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 11:29 AM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 20-7-2020 11:34 AM

Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB) menjadi kebijakan yang dipilih oleh Presiden Joko Widodo (Jokowi) untuk menghadapi pandemi virus Corona ketimbang lockdown. Hari ini Jokowi membanggakan pilihan yang dianggapnya tepat itu.

Jokowi merasa beruntung memilih kebijakan PSBB. Sebab dengan tidak memilih lockdown, ekonomi Indonesia masih bisa tumbuh 2,97%.
https://finance.detik.com/berita-ekonomi-bisnis/d-5095233/jokowi-kalau-dulu-lockdown-ekonomi-kita-bisa--17?tag_from=news_mostcomment





Beruntung la sangat...






Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 11:30 AM | Show all posts
jgn tgk indon sgt..
kita pon blom merdeka lg..

skrg pon gi jln2 dah jarang nmpk org pakai mask.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat youtube.. indon jongos ni kata kita sikit dari mereka sebab sembunyikan jumlah sebenar.. dasar lorr
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
minguk replied at 20-7-2020 09:40 AM
indon ni bangsa degil, tolong tenggelamkan aja yang mana cuba menceroboh perairan negara

Memang pun. Ingat lagi pengalaman masa umrah hari tu. Diorg ni mmg sejenis kepala batu, selfish, tak peduli orang, no manner.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 12:50 PM | Show all posts
Knowlee replied at 20-7-2020 12:45 PM
Memang pun. Ingat lagi pengalaman masa umrah hari tu. Diorg ni mmg sejenis kepala batu, selfish, t ...

Dekat tanah suci pun membawa pengai totok ke sis?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Indonesia dan negara barat. Sama pattern pemikiran. Anggap covid hoax, fake news, mainan media, data diubah demi wang, media membesar2kn buat rakyat panik sdgkn penyakit2 lain jauh lg bahaya dll
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 01:09 AM GMT+8 , Processed in 0.084189 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list