CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: manjalara_01

Living with ADHD

  [Copy link]
Post time 10-11-2020 12:25 PM | Show all posts

@ipes2 should know...ayah soldier cam ayah awak leh kongsi cerita
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-11-2020 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap u all x kisah. I nk buat sessi liuahan jap. Serius sakit hati dgn adik tingtong kluster kayangan anak emas intan payung.

Dah la bgn tgh hari. Lepas tu x tlg mak tu dah sakit pinggang angkut air ke dapur...nk masak.

I ni baru balik dr hospital pulak yg kena dgn mak mintak tlg.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-11-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok appoint dgn Dr M td well, i dah tanye die psl ubat ADHD tu. Ubat tu kalau utk budak2 & org dewasa mkn masa skolah & gi krje. Bile cuti x mkn.

I kata Dr M i x keje pun hidup i tunggang langgang. X kan dah keje esok baru nk try ubat sesuai ke x. Dah bincang die phm bg ubat henry kavil ke mcm tu lebih kurang. Side effect kalau mkn lewat nnt xleh tdo. Ok this dah trigger my anxiety cause insomnia is a nightmare.

Tgk la esok brani x mkn. Gile mahal ubat tu. RM90 utk sebulan kad oku x tanggung kos.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-11-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry to disappoint u guys. I dah buat list dlm hp soklan2 nk tanya Dr M antaranya psl Pencen Terbitan tu. Guess what? Bile dah tanye psl ubat td corner2 terus x ingat dah psl soklan ni walau dah check list td.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2020 12:31 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 11-11-2020 08:36 PM
Harap u all x kisah. I nk buat sessi liuahan jap. Serius sakit hati dgn adik tingtong kluster kayang ...

Sabo je le...doakan semoga berubah tabiat tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2020 12:32 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 11-11-2020 08:43 PM
Ok appoint dgn Dr M td well, i dah tanye die psl ubat ADHD tu. Ubat tu kalau utk budak2 & org dewasa ...

Henry Cavill? Superman kah
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 16-11-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 15-11-2020 12:32 PM
Henry Cavill? Superman kah

Actually name ubat Ritalin, so my bad ADHD ni kadang mcm nyanyuk jgkla. X tau bile nk start mkn ubat.

Ntah knp lepas posting hr tu psl adik ting tong mood down...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 15-11-2020 12:31 PM
Sabo je le...doakan semoga berubah tabiat tu...

Ni bukan tabiat problem u. Attitude problem.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-11-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sj nk story skit psl anxiety. Weekend smlm mmg x check langsung brape kes covid. Utk sabtu ahad rs tenang2 je enjoy tgk movie.

Rsnya kalau anxiety xyah la check slalu. Ni td check nyesal pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 12:30 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-11-2020 11:15 AM
Actually name ubat Ritalin, so my bad ADHD ni kadang mcm nyanyuk jgkla. X tau bile nk start mkn ub ...

No problem...teringat nonton Henry jadi Sherlock Holmes versi hensem

Luahkan je le sini...no worries.....


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 16-11-2020 12:30 PM
No problem...teringat nonton Henry jadi Sherlock Holmes versi hensem

Luahkan je le sini...no ...

Alright u..ni tgh wfh ke kat ofis ni?

Hr tu i tgk youtube channel ade this guy ni die ADHD jgk share pengalaman. Rupenya die pun mcm i jgk. Buat la list ke reminder ke jadual ke ape last2 bile tibe masa hilang la ape la. Oh my! Ingat i sorg je mcm tu. Kalu u all dah bc posting2 i sblum ni..ade i story.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 03:11 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-11-2020 12:39 PM
Alright u..ni tgh wfh ke kat ofis ni?

Hr tu i tgk youtube channel ade this guy ni die ADHD jgk ...

Haah
Nanti tepek sini kale lapang...ada je orang lain kes yang sama...cuma tak diketahui...



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 16-11-2020 03:11 PM
Haah
Nanti tepek sini kale lapang...ada je orang lain kes yang sama...cuma tak diketahui...

...

Sure u. Nnt i jumpe balik i tepek sini.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 09:33 AM | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-11-2020 01:39 PM
Alright u..ni tgh wfh ke kat ofis ni?

Hr tu i tgk youtube channel ade this guy ni die ADHD jgk ...

so u shud not feel so bad about it sbb lupa
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 09:35 AM | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-11-2020 12:18 PM
Sj nk story skit psl anxiety. Weekend smlm mmg x check langsung brape kes covid. Utk sabtu ahad rs t ...

x payah dah, just make sure follow sop je. Me oso x take note sangat dah berapa kes it will only worry me more so better focus the good vibes
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 09:45 AM | Show all posts
manjalara_01 replied at 16-11-2020 06:24 PM
Sure u. Nnt i jumpe balik i tepek sini.

Right here waiting...sharing is caring muah ciked...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-11-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 17-11-2020 09:33 AM
so u shud not feel so bad about it sbb lupa

Yaa but downside is nyusahkan diri sendiri..

Slalunya for adhders cth la rutin harian tu can be something yg overwhelming banding dgn org normal tu rutin biase je no stress.

Lebih kurang mcm tu..x tau la u all phm ke x?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-11-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by manjalara_01 at 17-11-2020 11:41 AM
adila39 replied at 17-11-2020 09:35 AM
x payah dah, just make sure follow sop je. Me oso x take note sangat dah berapa kes it will only w ...


Yes btul tu. I teringat my Dr die mcm make fun of org yg ade anxiety. I was like dlm hati "ape la Dr ni??"

Then smlm tgk this youtuber share pengalaman die hadap social anxiety. Tkejut jgk i..i pulak jaw drop. Haha..

Die bg tips skali mcm mama nk hadap anxiety, tp mmg la struggles ni is something yg we face daily. Sometimes bleh overcome sometimes xleh..gituw la lebih kurang..

Haa i know how to explain. Cth org oku naik kerusi roda driving kreta sendiri move about gi supermarket on a wheelchair..where as kite yg fizikal sempurna senang kan nk buat semua tu?


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 17-11-2020 11:18 AM
Yaa but downside is nyusahkan diri sendiri..

Slalunya for adhders cth la rutin harian tu can be ...

faham kot... and xkisah org faham ke x..u just vet it out here so u lega... hmm org normal pun ada je gini
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 17-11-2020 11:27 AM
Yes btul tu. I teringat my Dr die mcm make fun of org yg ade anxiety. I was like dlm hati "ape l ...

just do what ever yg u comfortable with. Remember u yg deal with urself ni so u adjust aje ikut apa u rasa make u feel less anxious. okeh? aha... ooo gitu video ni... hmmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 07:32 PM GMT+8 , Processed in 0.080651 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list